Βραζιλία: Τους 186 έφθασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Πετρόπολις

Φώτο Αρχείου

Μία εβδομάδα μετά τις καταρρακτώδεις βροχές, τις συνεπακόλουθες κατολισθήσεις και πλημμύρες που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στην Πετρόπολις, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, ο απολογισμός των θυμάτων έφθασε χθες Τρίτη τους 186 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι αρχές, που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό δεκάδων αγνοουμένων.

Από την καταστροφή της 15ης Φεβρουαρίου, τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει τα πτώματα «113 ανδρών και 73 γυναικών», ανακοίνωσε η αστυνομία. Από το σύνολο, «τα 33 θύματα ήταν παιδιά», κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις αρχές, 69 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο αριθμός τους έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, στο μέτρο που αναγνωρίστηκαν κάποια ακόμη από τα πτώματα και οικογένειες εντόπισαν δικούς τους σώους.

Πάνω από 800 άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους διότι βρίσκονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου συνέχιζαν χθες να φιλοξενούνται σε κέντρα προσωρινής διαμονής.

Πριν από μία εβδομάδα, μέσα σε μερικές ώρες, στην τουριστική πόλη περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια από το Ρίο ντε Ζανέιρο έπεσε βροχή με όγκο σχεδόν ίσο με αυτόν των κατακρημνίσεων ολόκληρου του Φεβρουαρίου κατά τον ιστορικό μέσο όρο.

Οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν δεκάδες σπίτια κατασκευασμένα σε πλαγιές λόφων, ενώ οι χείμαρροι ξερίζωσαν δέντρα, ανέτρεψαν αυτοκίνητα, μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...