Βρετανία: 16.5 δισεκατομμύρια λίρες για στρατιωτικές δαπάνες

μπόρις τζόνσον

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θανάση Γκαβού από το Λονδίνο για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, ο Βρερτανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα πει ότι η χώρα έχει την ευκαιρία να τερματίσει μια «εποχή οπισθοχώρησης» και θα προαναγγείλει τη δημιουργία μιας «Εθνικής Δύναμης Κυβερνοχώρου», μιας νέας «Διοίκησης Διαστήματος» που θα συντονίζει το διαστημικό πρόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο την εκτόξευση πυραύλου έως το 2022 και μια νέα Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το χρηματοδοτικό πακέτο θα ανέρχεται σε 16,5 δισεκατομμύρια λίρες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, πόσο μεγαλύτερο από αυτό που αναμενόταν να ανακοινωθεί. Αντιστοιχεί σε αύξηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας κατά 10% κάθε χρόνο για την επόμενη τετραετία.

Ο κ. Τζόνσον θα πει ότι το πρόγραμμα θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας το χρόνο και θα δείξει στους συμμάχους ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας αξιόπιστος εταίρος.

«Η διεθνής κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη και πιο έντονα ανταγωνιστική από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά από τον Ψυχρό Πόλεμο και η Βρετανία πρέπει να είναι αληθινή έναντι της ιστορίας της και να στέκεται στο πλευρό των συμμάχων της. Για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να αναβαθμίσουμε τις δυνατότητές μας σε όλους τους τους τομείς», ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πριν από τις ανακοινώσεις ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Αποδεικνύεται περίτρανα σε κάθε χώρα, ότι λεφτά για εξοπλισμούς, για την καταστολή, για το κεφάλαιο υπάρχουν, αλλά για ουσιαστική στήριξη των δημόσιων συστημάτων υγείας ούτε λόγος.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...