Βρετανία: Ανακάλεσε την άδεια μετάδοσης του Russia Today (RT)

Ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT)
Φώτο Αρχείου / Ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT)

Η Βρετανία ανακάλεσε την Παρασκευή την άδεια μετάδοσης του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today (RT), ανακοίνωσε το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο (Ofcom), σε μία ακόμη κίνηση με στόχο να ακούγεται μόνο η ευρωατλαντική προπαγάνδα σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. 

Το Ofcom ανέφερε ότι η έρευνά του σχετικά με το RT διαπίστωσε ότι ο κάτοχος της άδειας, «ANO TV Novosti», δεν ήταν κατάλληλος για να κατέχει άδεια εκπομπής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το RT χρηματοδοτείται από το ρωσικό κράτος, το οποίο πρόσφατα εισέβαλε σε μια γειτονική κυρίαρχη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μάλιστα, την ώρα που ΕΕ και Βρετανία απαγορεύουν οποιαδήποτε αντίθετη φωνή, το Ofcom υποστηρίζει ότι προχωρά στο κλείσιμο του RT επειδή η Ρωσία επιβάλλει νέους νόμους «που ποινικοποιούν ουσιαστικά οποιαδήποτε ανεξάρτητη δημοσιογραφία που αποκλίνει από την αφήγηση ειδήσεων του ίδιου του ρωσικού κράτους, ιδίως σε σχέση με την εισβολή στην Ουκρανία» και κρίνει ότι είναι «αδύνατο για το RT να συμμορφωθεί με τις κανόνες αμεροληψίας του Κώδικα Ραδιοτηλεόρασής μας στις περιστάσεις»…

(Πηγή: BBC, Al Jazeera) 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...