Βρετανία: Αυξάνονται οι πιέσεις στον Μπόρις Τζόνσον

μπόρις τζόνσον

Η αδυναμία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία, την αύξηση του πληθωρισμού, το κύμα της ακρίβειας στην Ενέργεια και τις διαταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και τις μεγάλες «τρύπες» που προκαλεί σε θιγόμενα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα η «επόμενη μέρα» του Brexit, αυξάνουν τις πιέσεις σε βάρος του με πρόσχημα την περσινή συμμετοχή του σε αμφιλεγόμενα πάρτι ενώ είχαν επιβληθεί αυστηρά μέτρα περιορισμού κινήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι πιέσεις αυτές μεταφέρθηκαν σήμερα και στην Βουλή των Κοινοτήτων αναγκάζοντας τον Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει «συγνώμη» για την συμμετοχή του στην γιορτή στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια του lockdown τον Μάιο 2020. Δήλωσε δε ότι κατανοεί την οργή που έχει αυτό προκαλέσει.

Η κατάσταση έδωσε αφορμή στον αρχηγό των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιρ Στάμερ να αυξήσει τις βολές σε βάρος του Τζόνσον. Στη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή κατά «την ώρα του πρωθυπουργού» ο Στάρμερ κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί λέγοντας πως «το πάρτι τελείωσε πρωθυπουργέ». Υποστήριξε δε πως πλέον το μόνο ζήτημα είναι αν θα τον πετάξει έξω πρώτος ο λαός, ή το κόμμα του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...