Βρετανία: Η Τρας προηγείται αλλά ο Σούνακ μειώνει τη διαφορά

Η 47χρονη υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, το φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος των Τόρις και μαζί στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, βλέπει το προβάδισμα που διατηρούσε έναντι του αντιπάλου της, Ρίσι Σούνακ, να μειώνεται όπως προκύπτει μέσα από τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης.

Η νυν υπουργός Εξωτερικών Τρας έχει τη στήριξη του 48% των μελών του Συντηρητικού κόμματος, ενώ το 43% υποστηρίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Σούνακ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Techne, από τις 19 έως τις 27 Ιουλίου, σε δείγμα 807 προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προηγούμενες σφυγμομετρήσεις, η Τρας εμφανιζόταν να διατηρεί ένα προβάδισμα έως και 24 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Σούνακ.

Ο Σούνακ και η Τρας πραγματοποιούν περιοδείες σε όλη τη Βρετανία, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τις ψήφους των περίπου 200.000 μελών του Συντηρητικού κόμματος που θα εκλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το ζήτημα της φορολογίας έχει έως τώρα κυριαρχήσει στη μεταξύ τους μάχη. Ο Σούνακ έχει κατηγορήσει την Τρας ότι είναι «ανειλικρινής» απέναντι στους ψηφοφόρους όταν υπόσχεται μεγάλες μειώσεις φόρων. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα διασφαλίσει πρώτα ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο προτού προχωρήσει σε μείωση φόρων, κάτι που σύμφωνα με την Τρας θα οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...