Βρετανία: Οι αιτούντες άσυλο θα στέλνονται «εξορία» στη Ρουάντα!

Μπόρις Τζόνσον

Στη Ρουάντα θα στέλνει η βρετανική κυβέρνηση τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στη Βρετανία χωρίς άδεια, με «εναλλακτικές» επιλογές… τη χώρα καταγωγής ή άλλες τρίτες χώρες!

Μιλώντας χτες στο Κεντ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπ. Τζόνσον, διαφημίζοντας το νέο απάνθρωπο μέτρο σε βάρος των ξεριζωμένων, προειδοποίησε ότι όσοι προσπαθούν «να εκμεταλλευθούν» το σύστημα μετανάστευσης της Βρετανίας θα απομακρύνονται. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο μόνος δρόμος για την απόκτηση ασύλου στη Βρετανία θα είναι ένας ασφαλής και νόμιμος δρόμος και ότι όσοι προσπαθούν να παρακάμψουν την ουρά ή να εκμεταλλευθούν το σύστημά μας θα μεταφέρονται άμεσα και ανθρώπινα (!) σε μια τρίτη ασφαλή χώρα ή στη χώρα καταγωγής τους».

Λίγο νωρίτερα, η Ρουάντα ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Βρετανία, για να υποδέχεται μετανάστες και αιτούντες άσυλο διαφόρων εθνικοτήτων που φτάνουν «παράτυπα» στο βρετανικό έδαφος. Τη συμφωνία υπέγραψε χτες, επισκεπτόμενη την πρωτεύουσα της Ρουάντα, Κιγκάλι, η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Ο Τζόνσον εκτίμησε ότι η συμφωνία με τη Ρουάντα μπορεί να αφορά «δεκάδες χιλιάδες» ανθρώπους, αναφέροντας κυνικά ότι ο κίνδυνος να βρεθούν σε αυτήν τη χώρα της Αφρικής αντί για τη Βρετανία θα αποτελέσει «σημαντικό αποτρεπτικό μέσο» για τους λεγόμενους «παράτυπους» μετανάστες.

Πρόσθεσε ότι ήδη από χτες ο έλεγχος για τις «παράτυπες» διελεύσεις μεταναστών στη Μάγχη θα μεταφερθεί στο Πολεμικό Ναυτικό από το Λιμενικό, προκειμένου «καμία βάρκα να μη φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να γίνεται αντιληπτή». Για τον σκοπό αυτό θα αποδεσμευθούν 50 εκατ. λίρες (60 εκατ. ευρώ) για νέο υλικό και ανθρώπινους πόρους, αλλά και για ελικόπτερα, αεροσκάφη και drones.

Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στη Βρετανία, χωρίς άδειες εργασίας και παραμονής, διασχίζοντας τη Μάγχη, τριπλασιάστηκε το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...