Σε πολεμικό «ντελίριο» η Βρετανία καθώς, όπως αναφέρει η Telegraph, «οι υπουργοί προετοιμάζονται για ένα σενάριο στο οποίο μια εχθρική ξένη δύναμη θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τεχνολογία που σκοτείνιαζε τον ήλιο ως όπλο»!
Η Telegraph επικαλείται μια υπουργική επιστολή, η οποία αναφέρει ότι «η κυβέρνηση θέλει να κατανοήσει τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση τεχνολογίας από μια “ανεξάρτητη ή τρίτη οντότητα” για να αντανακλά το ηλιακό φως μακριά από τη Γη».
Το ίδιο το μέσο σημειώνει ότι «τέτοια τρίτα μέρη θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν χώρες που λαμβάνουν ριζοσπαστικά μέτρα για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα ή εχθρικά κράτη όπως η Ρωσία που χρησιμοποιούν ηλιακή γεωμηχανική για να σχεδιάσουν μια περιβαλλοντική καταστροφή εναντίον των εχθρών τους», κάνοντας επίκληση σε ειδικούς.