Βρετανία: Τα Marks and Spencer καταργούν 7.000 θέσεις εργασίας

Ανεργία

Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικού εμπορίου Marks and Spencer ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, την κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας στη διάρκεια των τριών προσεχών μηνών ‘εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας και της μείωσης της προσέλευσης πελατών στα καταστήματα’.

Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 80.000 εργαζομένους στον κόσμο, εξηγεί σε ανακοίνωσή του πως αυτές οι μειώσεις του εργατικού δυναμικού του θα πραγματοποιηθούν κυρίως σε εθελοντική βάση ή μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Τα καταστήματα Marks and Spencer αναφέρουν πως σκοπεύουν να προσαρμοσθούν στην αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών και να προωθήσουν τις online [διαδικτυακές] δραστηριότητές τους.

Η ανεργία είναι ‘νύχι – κρέας’ με τον καπιταλισμό, εξαιτίας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. Αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά και τώρα στην περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών που μειώνουν τον αναγκαίο εργάσιμο χρόνο. Που δυνάμει αυξάνει τον ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο των εργαζομένων, στον καπιταλισμό χρησιμοποιείται για την μείωση των εργαζομένων, στην ένταση της εκμετάλλευσής τους με άλλα μέσα, την καταδίκη τους στην ανεργία και την φτώχεια.

Αυτή η απανθρωπιά, είναι που πρέπει να καταργηθεί μαζί με τους καπιταλιστές. Για να ανθίσουν όλες οι τεχνικές, επιστημονικές δυνατότητες απο τους παραγωγούς για τους παραγωγούς του πλούτου, στην δική τους εξουσία, στην δική τους οικονομία.

ag

Δείτε ακόμα...