Βρετανικά αεροσκάφη πλησίασαν ρωσικά βομβαρδιστικά

Βομβαρδιστικό TU 160

Μαχητικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου συνόδευσαν τα δύο ρωσικά στρατηγικά αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς Tu-160, που εκτελούσαν προγραμματισμένη πτήση πάνω από το Μπάρεντς, τη Νορβηγική και τη Βόρεια Θάλασσα, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (13/11).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, η διαδρομή των ρωσικών βομβαρδιστικών ήταν πάνω από ουδέτερα ύδατα και προστίθεται: «Σε ορισμένα στάδια της διαδρομής, ρωσικά στρατηγικά συνόδευαν τα μαχητικά Eurofighter Typhoon της Βρετανικής Αεροπορίας».

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η διάρκεια της πτήσης ήταν περίπου 15 ώρες. Τα πληρώματα πραγματοποίησαν εναέριο ανεφοδιασμό και πετούν τακτικά πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Αρκτικής, του Βόρειου Ατλαντικού, της Μαύρης και της Βαλτικής Θάλασσας και του Ειρηνικού Ωκεανού. Όπως σημειώνεται από τις ρωσικές Αρχές, όλες οι πτήσεις των αεροσκαφών των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποιούνται με αυστηρή τήρηση των διεθνών κανόνων για τη χρήση του εναέριου χώρου.

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε ακόμα...