Βρετανικός Τύπος: 500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ζήτησε να πάρει η Πορτογαλία από την Ελλάδα

Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

The Guardian 

Η Ελλάδα, που είναι μεταξύ των εννέα χωρών που έχουν σημειώσει μέχρι τώρα χαμηλά ποσοστά μόλυνσης, πρότεινε να συναντηθούν οι υπουργοί τουρισμού για να συζητήσουν το άνοιγμα των συνόρων των χωρών που ανήκουν στην ΕΕ. Με περίπου ένα εκατομμύριο άτομα, σχεδόν το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της, να απασχολείται στον τουρισμό, η Ελλάδα επιθυμεί να αξιοποιήσει τον απροσδόκητα επιτυχημένο χειρισμό της πανδημίας. Σε προτάσεις που υποβλήθηκαν πριν από τις συνομιλίες, η Αθήνα πρότεινε οι ταξιδιώτες να κάνουν τεστ  για το Covid-19 τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση. «Δεδομένου ότι το τεστ κατά την άφιξη στα αεροδρόμια θα είναι δύσκολο να γίνει, έχει συζητηθεί η ιδέα των λεγόμενων δοκιμών PCR για τον προσδιορισμό της κατάστασης ενός ατόμου, 72 ώρες πριν ταξιδέψει», δήλωσε ταξιδιωτικός πράκτορας στη Guardian. Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο τουρισμός θα μπορέσει να ξεκινήσει έως τις 15 Ιουνίου υποδεχόμενη η χώρα ξένους τουρίστες από την 1η Ιουλίου. Ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Χάρης Θεοχάρης, επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η Αθήνα θα επιδιώξει «διμερείς συμφωνίες» με άλλες χώρες. Η Γερμανία, η Αυστρία, το Ισραήλ και η Κύπρος έχουν ήδη ξεκινήσει τη συζήτηση με την Ελλάδα, μαζί με τη Βουλγαρία και άλλα βαλκανικά κράτη. Ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν τις κυβερνήσεις να συνάψουν τέτοιες διμερείς ή τριμερείς συμφωνίες.

Οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι παγκοσμίως ξεπερνούν τις 290.000. Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τουλάχιστον 4.247.709 άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ τουλάχιστον 290.838 έχουν πεθάνει από την έναρξη της πανδημίας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέφεραν ότι άλλα 1.064 άτομα έχουν πεθάνει και έχουν εντοπιστεί 18.106 νέες λοιμώξεις, φτάνοντας συνολικά τα 80.820 και 1.342.594, αντίστοιχα.

Περισσότεροι από 147.000 Αμερικανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου.  Ένα πρόσφατα αναθεωρημένο μοντέλο θνησιμότητας κοραναϊού προβλέπει ότι περισσότεροι από 147.000 Αμερικανοί θα πεθάνουν από το Covid-19 έως τις αρχές Αυγούστου, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας είναι όλο και πιο χαλαρά, όπως ανέφεραν ερευνητές την Τρίτη.

Οι επίσημοι αριθμοί θανάτων  στο Ηνωμένο Βασίλειο υπερβαίνουν τα 40.000 άτομα. Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής αναφέρει ότι 35.044 θάνατοι που αφορούσαν το Covid-19 έχουν καταγραφεί στην Αγγλία και την Ουαλία έως τις 9 Μαΐου. Προσθέτοντας τα πρόσφατα στοιχεία για τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία ο συνολικός επίσημος αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται πλέον σε 40.496.

Η Κούβα έχει ξεκινήσει μαζικές δοκιμές. Τα νέα κρούσματα μειώθηκαν σε λιγότερα  από 20 την ημέρα από περίπου 50 τον Απρίλιο.

Ο Πένς αποφεύγει τον Τραμπ. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, διατηρεί την απόσταση του από τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού ο γραμματέας Τύπου του Πενς στο τεστ για τον ιό ήταν θετικός, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnany.

Χιλιάδες σχολεία έχουν ανοίξει ξανά σε ολόκληρη τη Γαλλία καθώς η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα κλειδώματος, παρά τους φόβους για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων, αναφέρει η Agence France-Presse.

Ο αριθμός R πέφτει κάτω από το 1 στη Γερμανία. Το ποσοστό αναπαραγωγής για την πανδημία κοροναϊού στη Γερμανία έπεσε κάτω από το κρίσιμο όριο του 1 με εκτιμώμενη τιμή 0,94 την Τρίτη μετά από 1,07 τη Δευτέρα, δήλωσε το Ινστιτούτο Robert Koch για τη δημόσια υγεία και τον έλεγχο των ασθενειών.

Η Αυστρία στοχεύει να διευκολύνει ορισμένους ελέγχους στα σύνορα με την Ελβετία και να τερματίσει όλους τους ελέγχους έως τον Ιούνιο, δήλωσε ο καγκελάριος της Σεμπαστιάν Κούρτς στον ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό SRF. Η Ελβετία και η Αυστρία είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που θέσπισαν συνοριακούς ελέγχους πριν από εβδομάδες. Η Ελβετία έχει περίπου 30.400 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις και 1.561 θανάτους, ενώ η Αυστρία ανέφερε περίπου 16.000 μολύνσεις και 600 θανάτους.

Πτώση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ισπανία. Το υπουργείο Υγείας εντόπισε 594 νέες περιπτώσεις, αυξάνοντας το σύνολο στα 228.030. Ο αριθμός των θανάτων που αυξήθηκε κατά 176, σε 26.920.

Περισσότεροι από τους μισούς γιατρούς στην περουβιανή πόλη Iquitos έχουν μολυνθεί από τον ιό, σύμφωνα με την υποδιευθύντρια του περιφερειακού γραφείου υγείας, Graciela Meza. Από 350 γιατρούς που εργάζονται στα δύο κύρια νοσοκομεία της πόλης, 189 είχαν μολυνθεί με τον θανατηφόρο ιό, είπε. Έντεκα γιατροί πέθαναν από τον κοροναϊό τις τελευταίες εβδομάδες στο Iquitos, τα δύο τρίτα του συνόλου των 16 γιατρών που πέθαναν σε εθνικό επίπεδο από τον ιό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ορισμένες θεραπείες φαίνεται να περιορίζουν τη σοβαρότητα ή τη διάρκεια της ανάρρωσης από το Covid-19. «Έχουμε κάποιες θεραπείες που φαίνεται, να περιορίζουν τη σοβαρότητα ή τη διάρκεια της ασθένειας, αλλά δεν έχουμε τίποτα που να μπορεί να σκοτώσει ή να σταματήσει τον ιό», λέει η εκπρόσωπος Margaret Harris.

Ο Λίβανος μπαίνει σε «ολικό κλείδωμα». Οι υγειονομικές αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν επίσημα 870 περιπτώσεις Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 11 που εντοπίστηκαν πρόσφατα την Τρίτη και 26 θανάτων. Κατόπιν αυτών επιβλήθηκε κλείδωμα 4 ημερών, μετά από χαλάρωση των μέτρων.

Η ύφεση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εδώ. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ουσιαστικά στη μέση της ύφεσης, λέει ο Καγκελάριος του Θησαυροφυλακίου. Ο Rishi Sunak λέει στο BBC: «Γνωρίζουμε ήδη ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και αυτό συγκλονίζει».

Ο Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας της δημόσιας υγείας της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι επίσημα στοιχεία υποτιμούν τον αριθμό των θανάτων στις ΗΠΑ και ότι «οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πραγματικά σοβαρές» εάν η χώρα χαλαρώσει τα μέτρα πολύ απότομα.

Ο ιός χτυπά το Νότιο Σουδάν. Για πρώτη φορά, ο Covid-19 επιβεβαιώθηκε στην πρωτεύουσα του Νότιου Σουδάν, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη. Είναι μια ανησυχητική εξέλιξη σε μια χώρα που είναι μια από τις λιγότερο προετοιμασμένες στον κόσμο για την εξάπλωση του ιού.

Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ, σχεδιάζει να ακυρώσει όλα τα τμήματα το φθινόπωρο, ανακοίνωσε ο πρύτανης Timothy White. Τα περισσότερα μαθήματα θα διδαχθούν στο διαδίκτυο, με μερικές εξαιρέσεις. «Το πανεπιστήμιο μας, όταν είναι ανοιχτό είναι ένα μέρος όπου πάνω από 500.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται σε καθημερινή βάση», πρόσθεσε ο White.

Reuters

Η Πορτογαλία πρόκειται να πάρει 500 παιδιά από τα στρατόπεδα των Ελλήνων προσφύγων μόλις αρθούν οι περιορισμοί για την εξάπλωση του κοροναϊού, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Augusto Santos Silva.

Η εμπόλεμη Υεμένη αναφέρει κρούσματα κοροναϊού σε τρεις ακόμη επαρχίες. Η κυβέρνηση της Υεμένης ανέφερε εστίες του νέου κοροναϊού σε τρεις ακόμη νότιες επαρχίες την Τρίτη, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 65, με 10 θανάτους.

Οι έμποροι πετρελαίου βλέπουν την αγορά να ανακάμπτει, καθώς εφαρμόζονται περικοπές στην παραγωγή και το παγκόσμιο σύστημα μεταφορών βγαίνει από το κλείδωμα.

Οι υπουργοί ενέργειας της Ρωσίας και των ΗΠΑ συζητούν μέτρα για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου. Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλέξανδρος Νόβακ και ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Νταν Μπρουγιέτ συζήτησαν μέτρα για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Kristalina Georgieva, δήλωσε την Τρίτη ότι «είναι πολύ πιθανό» το Ταμείο να μειώσει περαιτέρω τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς η πανδημία του κοροναϊού πλήττει σκληρότερα πολλές οικονομίες από ό, τι είχε προβλεφθεί αρχικά.

Ο ρωσικός κρατικός γίγαντας πετρελαίου Rosneft σκοπεύει να κατασκευάσει λιμάνι με μέγιστη ετήσια χωρητικότητα 115 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου στη Ρωσική Αρκτική, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της RIA την Τρίτη.

«Μαύρος Απρίλιος» για την αγορά αυτοκινήτων της Ρωσίας καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν 72%. Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 72,4% τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, δήλωσε η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (AEB) την Τρίτη, καθώς το ξέσπασμα του κοροναϊού επιβράδυνε την παραγωγή και σταμάτησε τις δραστηριότητες αντιπροσώπων.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέφεραν την Τρίτη 1.342.594 κρούσματα κοροναϊού, αύξηση 18.106 κρουσμάτων και ανέφεραν ότι ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 1.064, σε 80.820.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν κατά 51% λιγότερους επιβάτες το Μάρτιο μέσα στη μαζική κατάρρευση λόγω της πανδημίας. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο αεροπορικών ταξιδιών σχεδόν δύο δεκαετιών, όπως ανέφερε την Τρίτη το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ.

Ένας κορυφαίος γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων των ΗΠΑ πρότεινε νόμο την Τρίτη που θα εξουσιοδοτούσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επιβάλει εκτεταμένες κυρώσεις στην Κίνα, εάν δεν δώσει πλήρη αναφορά για τα γεγονότα που οδήγησαν στο ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.

Η Ιαπωνία παρατηρεί μείωση κατά 20% του αριθμού των ασθενών στα νοσοκομεία μέσα σε 9 ημέρες έως τις 7 Μαΐου, δήλωσε το υπουργείο Υγείας την Τρίτη.

Η Ιαπωνία σκοπεύει να εγκρίνει τα πρώτα τεστ αντιγόνου κορονοϊού την Τετάρτη, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, για να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων διαγνωστικών εξετάσεων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador δήλωσε την Τρίτη ότι θα παρουσιάσει σχέδια την Τετάρτη για να ανοίξει ξανά τη χώρα και την οικονομία μετά από αρκετές εβδομάδες μέτρων καραντίνας για τον περιορισμό της επιδημίας του κοροναϊού.

Η Βραζιλία έχει επεξεργαστεί 482.743 δοκιμές για τον ιό σε επίσημα εργαστήρια, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου υγείας την Τρίτη, από περίπου 181.000 δοκιμές στις 22 Απριλίου.

Αντιμέτωπος με εγκληματική έρευνα που θα μπορούσε να τον αποβάλει από το αξίωμα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro ζητάει τη βοήθεια πολιτικών του αντιπάλων που κάποτε τους κατηγορούσε ως διεφθαρμένους, σε μια προσπάθεια να επιβιώσει από την κρίση που επιδεινώθηκε από τον χειρισμό της επιδημίας κοραναϊού.

Telesurtv.net

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των θαλάσσιων και αεροπορικών συνόρων από την επόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με εντολή που υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα. Η απόφαση είναι μέρος των μέτρων που ελήφθησαν για τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19 στη χώρα. Θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια του περιορισμού, μόνο οι Ισπανοί πολίτες, οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι και εκείνοι που μπορούν να αποδείξουν, με έγγραφα, αιτίες βίας, μείζονος σημασίας ή μια κατάσταση ανάγκης θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Οι κάτοικοι της Ισπανίας που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα πρέπει να αποδείξουν τη διαμονή τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση για εγκληματική αμέλεια, επειδή η επίθεση στην πρεσβεία της χώρας του στην Ουάσιγκτον θα μπορούσε να αποφευχθεί και ζήτησε να διερευνηθούν οι δεσμοί του επιτιθέμενου με αντι-Κουβανέζικες ομάδες. «Δώδεκα ημέρες μετά την επίθεση, Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι σιωπηλό και δεν καταδικάζει το περιστατικό», δήλωσε ο Ροντρίγκεζ, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να διερευνήσει διεξοδικά τα περιστατικά κατά οποιασδήποτε διπλωματικής αντιπροσωπείας. Στις 30 Απριλίου, ο Αλέξανδρος Αλάζο, ένας κουβανός μετανάστης που ζούσε στο Τέξας, συνελήφθη αφού άνοιξε πυρ με ένα τουφέκι εναντίον της κουβανικής πρεσβείας, όπου δέκα αξιωματούχοι ήταν παρόντες.

Το νοσοκομείο DashteBarchi στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, υπέστη τρομοκρατική επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 14 άτομα και τραυματίστηκε 15 άλλα. Σύμφωνα με τις αρχές, ορισμένοι από τους επιτιθέμενους μπήκαν μέσα στο νοσοκομείο και φέρεται να ξεκίνησαν πυρ μέσα στο κτίριο. Η αστυνομία αναγκάστηκε να αναπτύξει ειδικές δυνάμεις γύρω από την περιοχή. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών του Αφγανιστάν, Tariq Arian. Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι περίπου 40 άτομα διασώθηκαν από το νοσοκομείο τη στιγμή της επίθεσης. Μεταξύ αυτών είναι νοσοκόμες, έγκυες γυναίκες και νεογέννητα. Την Τρίτη 12 Μαΐου, άλλες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της χώρας, χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα από αυτά συνέβη στην πόλη Jalalabad στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας  του Αφγανιστάν χαρακτήρισε το γεγονός ως «βίαιο» και σημείωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι οι επιθέσεις είχαν ως στόχο «να πλήξουν άμεσα τις γυναίκες, τα παιδιά και τους άνδρες. Η στάση των επιτιθέμενων είναι αντίθετη προς όλες τις ανθρώπινες και θρησκευτικές αρχές».

Οι συγκεντρώσεις κατά του αποκλεισμού θα μπορούσαν να προσφέρουν εύφορο έδαφος για τη ριζοσπαστικοποίηση των νεοναζιστικών ομάδων. Ο Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Julius Gumbel (EJGF) της Γερμανίας, Gideon Botsch, προειδοποίησε την Τρίτη ότι οι ακροδεξιές ομάδες επωφελούνται από την πιθανή ριζοσπαστικοποίηση των διαμαρτυριών κατά του περιορισμού και των μέτρων φυσικής απόστασης.Παρόλο που δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν “στην ίδια σακούλα” όλες οι διαμαρτυρίες ενάντια στα μέτρα που σχετίζονται με το COVID-19, ο διευθυντής του EJGF εντόπισε ένα κοινό στοιχείο στις κινητοποιήσεις που προωθεί η ακροδεξιά από το 2015.

Daily Mail

3%  των ιατρών NHS στην πρώτη γραμμή του κοροναϊού είχαν εν αγνοία τους τον ιό τον Απρίλιο, υποδηλώνοντας ότι χιλιάδες μπορεί να έχουν θεραπεύσει ασθενείς ενώ ήταν μολυσμένοι. Οι ειδικοί ερεύνησαν  πάνω από 1.000 γιατρούς στο Νοσοκομείο του Addenbrooke στο Cambridge για τρεις εβδομάδες τον Απρίλιο. Κανένας από τους γιατρούς ή τις νοσοκόμες δεν θεωρήθηκε αδιάθετος και όλοι κρίθηκαν κατάλληλοι για εργασία. Ωστόσο, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 3% ήταν θετικά. Τα δύο τρίτα των μολυσμένων γιατρών είτε δεν είχαν συμπτώματα ή συμπτώματα τόσο ήπια που δεν παρατήρησαν ότι ήταν άρρωστοι. Το άλλο τρίτο είχε επιστρέψει στη δουλειά μετά από μια περίοδο απομόνωσης, αλλά δεν είχε συμπτώματα για τουλάχιστον επτά ημέρες. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα οι εργαζόμενοι του NHS να μεταδίδουν ασθένειες σε ευάλωτους ασθενείς χωρίς να το γνωρίζουν. Εάν εφαρμοστεί η έρευνα στους 500.000 εργαζομένους της πρώτης γραμμής του NHS σε ολόκληρη τη Βρετανία, τα στοιχεία θα δείξουν  ότι 15.000 μπορεί να ήταν θετικοί  τον περασμένο μήνα.

Η Βρετανία θα υποστεί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κλειδώματα στο μέλλον, εκτός εάν η κυβέρνηση αλλάξει τη στάση της σχετικά με τη διαχείριση της επιδημίας στην καταστολή της λοίμωξης, λέει η εναλλακτική ομάδα SAGE. Η «επικίνδυνη» στρατηγική του Μπόρις Τζόνσον θα οδηγήσει σε περισσότερα κρούσματα και κλειδώματα, προειδοποίησε σήμερα μια ομάδα εναλλακτικών εμπειρογνωμόνων «SAGE».Οι ανεξάρτητοι επιστήμονες λένε ότι ο στόχος του πρωθυπουργού να εξομαλύνει τις λοιμώξεις και να διασφαλίσει ότι το NHS δεν θα καταρρεύσει έως ότου ένα εμβόλιο είναι να έτοιμο, είναι «ανόητο». Αυτό συμβαίνει επειδή οι γιατροί δεν έχουν ιδέα πόσα άτομα στην κοινότητά τους έχουν την ασθένεια. Ζητούν να δοθούν στους τοπικούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας οι εξουσίες και οι πόροι για την ανίχνευση, τον έλεγχο και την απομόνωση των ασθενών και την πρόληψη.Οι καλοκαιρινές διακοπές ακυρώνονται. Πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό «δεν θα είναι δυνατόν φέτος», μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για 14 ημέρες καραντίνας για όλες τις διεθνείς αφίξεις στη Βρετανία, λέει ο Matt Hancock, καθώς οι υπουργοί παροτρύνουν τους Βρετανούς να μην ταξιδέψουν. Ο Ματ Χάνκοκ είπε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό «δεν θα είναι δυνατές φέτος»  Μιλώντας στον Philip Schofield, ο υπουργός Υγείας πάγωσε τα σχέδια των Βρετανών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι. Ερωτηθείς εάν «το καλοκαίρι ακυρώθηκε», ο κ. Χάνκοκ είπε στο πρόγραμμα ITV: «Νομίζω ότι αυτό είναι πιθανό. Είναι απίθανο να γίνουν μεγάλες, πλούσιες διακοπές στο εξωτερικό για αυτό το καλοκαίρι. Νομίζω ότι αυτή είναι μια πραγματικότητα».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...