Βρετανικός Τύπος: Αγοράστε χριστουγεννιάτικα δώρα νωρίς

Λονδίνο - Αγγλία - Μπινγκ Μπεν

Ο βρετανικός τύπος κυριαρχείτε σήμερα 14/10/21 από τους χαρακτηριστικούς τίτλους «Αγοράστε χριστουγεννιάτικα δώρα νωρίς» αλλά και «Η προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit». Ακολουθούν αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα:


Daily Mirror

Οι φόβοι για την έλλειψη παιχνιδιών ενόψει των Χριστουγέννων είναι το κύριο θέμα της Daily Mirror, με τίτλο «βιασύνη για να σώσουμε τα Χριστούγεννα», μετά τις προειδοποιήσεις ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα μπορούσαν να συνεχιστούν. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι Βρετανοί παροτρύνονται να αγοράσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους νωρίς, για να αντιμετωπίσουν τυχόν καθυστερήσεις που προκαλούνται από την έλλειψη των οδηγών φορτηγών και τα εμπορευματοκιβώτια που έχουν κολλήσει στα λιμάνια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα εκατομμύριο παιχνίδια Elf on the Shelf -πολύ δημοφιλή στις οικογένειες- φέρεται να μην έχουν φύγει ακόμη από την Κίνα. Τα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού έχουν επίσης ήδη οδηγήσει σε προβλήματα, όπως την έλλειψη τσιπ για τα iPhone.


Daily Express

Σύμφωνα με την Daily Express, τα καταστήματα ξεκινούν τώρα τις χριστουγεννιάτικες πωλήσεις τους, ένα μήνα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ώστε να μπορέσουν οι αγοραστές να αγοράσουν δώρα νωρίς και να αποφύγουν τα άδεια ράφια αργότερα. Εκπρόσωπος της βιομηχανίας παιχνιδιών είπε στην εφημερίδα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δώρα, αλλά και ότι οι πρώιμες αγορές είναι “συνετές”. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι τα σούπερ μάρκετ γεμίζουν τα άδεια ράφια τους,  με τυχαία είδη που έχουν στο απόθεμά τους, συμπεριλαμβανομένων ντρέσινγκ  για σαλάτες και μαγειρικού λαδιού. Η εφημερίδα αναφερόμενη στο φλέγον θέμα της προσφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχολιάζει  ότι και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να κάνουν επιπλέον βήματα για το μέρος της συμφωνίας που καλύπτει συγκεκριμένα τη Βόρεια Ιρλανδία. Η εφημερίδα παροτρύνει τον Μπόρις Τζόνσον να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να μην υποβάλει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα, τονίζοντας ωστόσο ότι, απρόθυμα κράτη μέλη, όπως η Γαλλία,  πείστηκαν να δεχτούν το πακέτο, ως ένα μήνυμα  αγάπης προς τον λαό της Βόρειας Ιρλανδίας, παρά ως μια παραχώρηση στη βρετανική διπλωματία.


Financial Times

Οι τελευταίες εξελίξεις της συμφωνίας για το Brexit βρίσκονται στο πρωτοσέλιδο των Financial Times, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρθηκε να καταργήσει τους περισσότερους ελέγχους για τα αγαθά που φτάνουν στη Βόρεια Ιρλανδία από τη Μεγάλη Βρετανία, με τις  Βρυξέλλες να επιμένουν ότι αυτή είναι η τελευταία υποχώρηση στο πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας και επίσης είναι η τελευταία υποχώρηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε το νέο της σχέδιο σε μια προσπάθεια να τερματίσει τη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών για το μέρος της συμφωνίας Brexit που καλύπτει συγκεκριμένα τη Βόρεια Ιρλανδία. Ορισμένοι Βρετανοί αξιωματούχοι “αιφνιδιάστηκαν” από την κλίμακα της προσφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λένε οι Financial Times, αλλά “παραμένουν ακόμη εμπόδια” για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη Βόρεια Ιρλανδία.


Guardian

Η Guardian γράφει ότι οι Βρυξέλλες χθες το βράδυ «προετοιμαζόταν για τα χειρότερα» εν μέσω φόβων και ενδείξεων,  ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να απορρίψει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τον τρόπο επίλυσης της διαμάχης που αφορά το εμπόριο στη Βόρεια Ιρλανδία. Οι πιθανότητες συμβιβασμού δείχνουν περιορισμένες, γράφει η εφημερίδα, λόγω της διαφωνίας σχετικά με το εάν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρέπει να πρέπει να έχει εποπτικό ρόλο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βόρεια Ιρλανδία. Η Guardian επισημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί τη “σκληρή στάση” του για το δικαστήριο, ενώ τελικά ορίστηκε προθεσμία τριών εβδομάδων για συνομιλίες σχετικά με τις νέες προτάσεις.


Daily Mail

Είναι μια μεγάλη νίκη για την Daily Mail, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, η οποία και έκανε μια εκστρατεία, με την οποία ζητούσε από τους γενικούς γιατρούς στην Αγγλία να πραγματοποιούν περισσότερες προσωπικές εξετάσεις. Το σχέδιο του υπουργού Υγείας, Sajid Javid, για την αύξηση του αριθμού των ραντεβού πρόσωπο με πρόσωπο με τους γιατρούς, θα είναι ένα δώρο θεού για τους πολίτες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα για το συγκεκριμένο θέμα που την απασχολεί για δεύτερη μέρα. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Javid παρουσιάζει ένα σχέδιο εννέα σημείων, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον 250 εκατομμύρια λίρες χρηματοδότηση, για τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών και επίσης πίνακες για να «καταγράφονται οι γιατροί που δεν θα βλέπουν ασθενείς». Γράφοντας στην εφημερίδα ο επικεφαλής του Royal College, Martin Marshall λέει ότι είναι απογοητευτικό να σας λένε συνεχώς ότι δεν κάνετε αρκετά και προτρέπει τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ να αναγνωρίσουν τις πιέσεις στους οικογενειακούς γιατρούς.


Daily Telegraph

Η Daily Telegraph πρωτοστατεί επίσης στο σχέδιο της κυβέρνησης για τους γενικούς γιατρούς, τονίζοντας ότι στις χειρουργικές επεμβάσεις θα πρέπει να γίνονται σεβαστές οι απαιτήσεις των ασθενών για ραντεβού πρόσωπο με πρόσωπο με τους γιατρούς. Ορισμένοι γιατροί θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν τη χρηματοδότηση, για να πραγματοποιούν περισσότερα ραντεβού, αναφέρει η εφημερίδα. Τα τελευταία μηνιαία στοιχεία δείχνουν ότι το 58% των ραντεβού ήταν πρόσωπο με πρόσωπο, από 80% που ήταν πριν από την πανδημία. Η Daily Telegraph πιστεύει ότι υπάρχουν και θετικά σημάδια για τη συμφωνία για το Brexit, καθώς η Βρετανία θα μπορούσε να συμβιβαστεί στο δικαστικό ζήτημα, από τη στιγμή που ο Λόρδος Frost είπε ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες χωρίς «κόκκινες γραμμές»


Metro

Η κορυφαία ιστορία για την Metro είναι μια συνέντευξη που έδωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στο BBC, η οποία θα προβληθεί απόψε. Σε αυτήν, εξαπολύει επίθεση στην διαστημική κούρσα και τον διαστημικό τουρισμό, λέγοντας ότι τα κορυφαία μυαλά του κόσμου “πρέπει να επικεντρωθούν στην προσπάθεια να διορθώσουν τον πλανήτη”. Η δήλωση έρχεται μια μέρα μετά που ο ηθοποιός του Star Trek, William Shatner, εκτοξεύτηκε στο διάστημα με έναν πύραυλο που ανήκει στον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos, προσθέτει η εφημερίδα.


Daily Star

Ο Paul McCartney έκανε μια αναφορά στους The Rolling Stones, αναφέρει η Daily Star, χαρακτηρίζοντάς τους ως “Το συγκρότημα με τα μπλουζ εξώφυλλα ” σε συνέντευξή του. Η εφημερίδα σημειώνει ότι το σχόλιο είναι το τελευταίο μιας αντιπαλότητας έξι δεκαετιών, μεταξύ του McCartney και του Mick Jagger. “Τώρα είμαστε όλοι έτοιμοι για να συνεχίσουμε την μικρή κόντρα, αλλά οι μύθοι των Paul McCartney και Mick Jagger απλά δεν θα ξεθωριάσουν”, προσθέτει η εφημερίδα.


Sun

Η Sun αποκαλύπτιε ​​ότι ο κωμικός Robert Webb αποσύρθηκε από το Strictly Come Dancing. Η εφημερίδα το αποκαλεί βόμβα, λέγοντας ότι υπάρχουν φόβοι για την υγεία του. Ο Webb έκανε εγχείρηση καρδιάς πριν από δύο χρόνια και, αφού αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις, ο γιατρός του, του συνέστησε να «αποχωρήσει» από τον διαγωνισμό. Και τέλος, ο 90χρονος ηθοποιός William Shatner βρίσκεται σε πολλά πρωτοσέλιδα, μετά το ταξίδι του στο διάστημα. Η Sun δίνει συγχαρητήρια στον “Captain Kirk” που πήγε επιτέλους στο διάστημα και λέει ότι η συναρπαστική του βόλτα θα πρέπει να εμπνεύσει τους ηλικιωμένους πολίτες.


Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...