Βρετανικός Τύπος: «Αναθεώρηση των υψηλών βαθμολογιών» και «Ο Gavin Williamson σε κίνδυνο», στα πρωτοσέλιδα

βρετανική Σημαία- Οξφόρδη

Ο μεγάλος αριθμός υψηλών βαθμολογιών στα αποτελέσματα των εξετάσεων στα σχολεία,  ενδέχεται να επιφέρει την αντικατάσταση του Gavin Williamson από Υπουργού εκπαίδευσης, από την Υπουργό Ισότητας Kemi Badenoch, σύμφωνα με τους Times. Η εφημερίδα σημειώνει πως υπάρχουν αιτήματα για αναθεώρηση μετά από τα «πρωτοφανή» αποτελέσματα την Τρίτη. Σύμφωνα με το άρθρο, ο Williamson,  ο οποίος ήταν υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπόρις Τζόνσον,  παλεύει για να μην απομακρυνθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Σε άλλο σημείο οι Times γράφουν ότι ο εργοδότης του πρώην πρωθυπουργού David Cameron εξασφάλισε μια σύμβαση 123 εκ. λιρών, αφού άσκησε πίεση στον τότε υπουργό Υγείας, Matt Hancock, για να παρακολουθήσει ένα συνέδριο. Ο Cameron το αρνείται κατηγορηματικά.

Οι μαθητές που τελειώνουν το σχολείο το επόμενο έτος, δεν πρέπει να ανησυχούν ότι θα υποστούν «ξαφνικό σοκ», για την αντιμετώπιση της αύξησης των υψηλών βαθμολογιών, γράφει η εφημερίδα i, τονίζοντας, ότι οι υπουργοί είναι πρόθυμοι να μην κρίνουν αυστηρά τους μαθητές του επόμενου έτους, δεδομένου ότι θα αντιμετωπίσουν τις χρονιές 2021 και 2020 για θέσεις εργασίας και πανεπιστήμια. Το γεγονός αποτελεί «κόκκινη σημαία για την κοινωνική κινητικότητα» καθώς τα αποτελέσματα της Τρίτης δείχνουν ανισότητα.

Τα περισσότερα από τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης εκφράζουν ανησυχία για το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών σχολείων που φαίνεται στα αποτελέσματα της Τρίτης. Η Daily Telegraph αποκαλύπτει ότι εξετάζεται ως λύση να καταργηθούν οι αλφαβητικοί βαθμοί, από το Α έως το Ε και να αντικατασταθούν με αριθμούς, παρόμοια με το GCSE, καθώς βουλευτής είπε ότι το χάσμα στην βαθμολογία μεταξύ μαθητών ιδιωτικών και κρατικών σχολείων, θα μπορούσε να είναι “εθνική καταστροφή”. Οποιοδήποτε σχέδιο για την αλλαγή του συστήματος βαθμολόγησης θα απαιτούσε χρόνο για να εφαρμοστεί, σημειώνει η εφημερίδα. Το άρθρο, προειδοποιεί ότι το κλείσιμο σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν “καταστροφή και δεν πρέπει να επαναληφθεί”

Το χάσμα μεταξύ μαθητών ιδιωτικών και κρατικών σχολείων, απασχολεί και την Guardian. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι βαθμοί «ωφέλησαν δυσανάλογα εκείνους  στα ιδιωτικά σχολεία». Εν τω μεταξύ, η ρυθμιστική αρχή των εξετάσεων, η Ofqual, έχει δεσμευτεί πως οι επίσημες εξετάσεις θα επιστρέψουν το επόμενο έτος. Η Guardian λέει ότι το χάσμα έχει αυξηθεί στο μεγαλύτερο επίπεδο της σύγχρονης εποχής, με το 70% των μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία να λαμβάνουν Α ή Α+ βαθμολογίες, ενώ μόνο περίπου το 40% των μαθητών στα κρατικά σχολεία κατάφεραν το ίδιο.

Η Metro αποκαλύπτει ​ότι μια γυναίκα από τις ΗΠΑ άσκησε αγωγή κατά του Δούκα της Υόρκης, κατηγορώντας τον ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν 17 ετών. Ο πρίγκιπας Άντριου αρνείται τους ισχυρισμούς της Virginia Giuffre και εκπρόσωπός του είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα σχόλιο» για την υπόθεση. Η Metro ωστόσο γράφει ότι η εξέλιξη είναι «αρκετή για να ταραχτεί ο δούκας», κάνοντας αναφορά στην υπερασπιστική γραμμή  που ακολούθησε ο πρίγκιπας Άντριου κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο BBC Newsnight το 2019.

“Η Πτώση του Δούκα της Υόρκης;” αναρωτιέται η Daily Mail, επισημαίνοντας ότι ο πρίγκιπας Andrew “μένει σιωπηλός” μετά την αγωγή της κυρίας Giuffre στη Νέα Υόρκη. Ισχυρίζεται ότι η βασίλισσα αντιμετωπίζει μια νέα κρίση με το δεύτερο γιο της, ο οποίος βρίσκεται μαζί της στο Balmoral. Η εφημερίδα αναφέρεται στην “οργή σχετικά με το χάσμα στην βαθμολογία” μετά τα αποτελέσματα της Τρίτης, προσθέτοντας ότι οι βαθμοί δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο οι ανισότητες έχουν επιδεινωθεί από την πανδημία, καθώς σχεδόν το 45% όλων των μαθητών έλαβαν Α και Α+ ενώ πριν από την πανδημία, το 2019, το ποσοστό ήταν μικρότερο από 26%.

Ο πρίγκιπας Andrew θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια ακόμη αγωγή στις ΗΠΑ από άλλη γυναίκα, υποστηρίζει και η Daily Mirror. Αποκαλύπτει ότι μια άλλη γυναίκα, η Johanna Sjoberg, θα μπορούσε να τον κατηγορήσει στο δικαστήριο, που ο Δούκας το αρνείται. Η Sjoberg τον μήνυσε στη Νέα Υόρκη ισχυριζόμενη ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ μαζί του όταν ήταν ακόμη ανήλικη. Η εφημερίδα γράφει ότι η αστική υπόθεση θα μπορούσε να κρατήσει για χρόνια και να γίνει θηλεία στο λαιμό και το δικό του και της βασιλικής οικογένειας.

Η εκπομπή του BBC, Strictly Come Dancing, επλήγη από τον Covid, σύμφωνα με τη Sun. Υπάρχει χάος, υποστηρίζει η εφημερίδα καθώς το θετικό τεστ που προέκυψε, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και να καθυστερήσει τη νέα σειρά, εξηγώντας ότι μία από τις συμμετέχουσες, η επαγγελματίας χορεύτρια Nadya Bychkova, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Πολλοί από το καστ δεν μπορούν να συνεχίσουν και πρέπει τώρα να απομονωθούν για 10 ημέρες, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.

Θετικά νέα, στο πρωτυοσέλιδο της Daily Express. Οι επιστήμονες αποκάλυψαν μια “φανταστική εξέλιξη” στη θεραπεία της άνοιας. Η εφημερίδα γράφει ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε άμεσα να εντοπίσει αλλαγές στον εγκέφαλο πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα έχουν τα αποτελέσματα, “σε μια μέρα, γεγονός που θα  εξοικονομήσει εκατομμύρια από το NHS”.

Οι Financial Times ασχολούνται με την ψήφιση ενός τεράστιου λογαριασμού για υποδομές, αξίας 1 τρις. δολαρίων, από τη Γερουσία των ΗΠΑ. Η εφημερίδα αναφέρει ότι σε μια “σπάνια επίδειξη δικομματισμού” πέρασε το νομοσχέδιο με 69-30, ενώ τώρα πρέπει να περάσει και από την διχασμένη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ένα από τα θέματα στην πρώτη σελίδα της Guardian, γράφεται από μια ανώνυμη 22χρονη γυναίκα δημοσιογράφο διώκεται από το Αφγανιστάν αφού οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πόλη της στα βόρεια της χώρας. Περιγράφει την ιστορία της, φορώντας μπούρκα σε ένα αυτοκίνητο με τον θείο της, ή με τα πόδια για να αποφύγει τα σημεία ελέγχου των Ταλιμπάν, τρομοκρατημένη, εξηγώντας ότι φεύγει επειδή οι μαχητές αναγκάζουν τις οικογένειες να δώσουν τις κόρες τους, ως γυναίκες για τους μαχητές τους.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...