Βρετανικός Τύπος: «Αύξηση φόρου για 25 εκατομμύρια» και «Αντιπαράθεση για τα ενισχυτικά εμβόλια»

Αύξηση φόρου για 25 εκατομμύρια άτομα και αντιπαράθεση για τα ενισχυτικά εμβόλια προβάλλει στα πρωτοσέλιδά του ο Βρετανικός Τύπος σήμερα 3/9/21. Αναλυτικά:


Daily Telegraph

Η Daily Telegraph γράφει ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση φόρου για περίπου 25 εκατομμύρια άτομα που καλούνται να πληρώσουν για τη «μεγαλύτερη αναμόρφωση της χρηματοδότησης κοινωνικής φροντίδας για μια γενιά» και να μειώσουν τις λίστες αναμονής του NHS. Περιγράφοντας την κίνηση ως «ένα σημαντικό πολιτικό στοίχημα», η εφημερίδα επισημαίνει ότι θα παραβίαζε τη δέσμευση του Συντηρητικού μανιφέστου του 2019 να μην αυξήσει την εθνική ασφάλιση.


Times

Οι Times σημειώνουν ότι το υπουργικό συμβούλιο είναι διχασμένο για τους σχεδιασμούς, καθώς ο υπουργός Υγείας Sajid Javid φέρεται να πιέζει για μεγαλύτερη φορολογική αύξηση 2%. Ωστόσο, ο καγκελάριος Rishi Sunak επιχειρηματολογεί κατά οποιασδήποτε αύξησης άνω του 1%, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Daily Express

Η Daily Express αναφέρεται στις προτάσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε ότι σε εκατομμύρια άτομα θα μπορούσαν να χορηγηθούν ενισχυτικά εμβόλια κατά του Covid στις προσεχείς εβδομάδες. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι όλοι οι άνω των 50 ετών αναμένεται να κάνουν μια ακόμη δόση στην πρώτη φάση του ενισχυτικού προγράμματος, με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους.


Εφημερίδα i

Εν τω μεταξύ, η βρετανική ρυθμιστική αρχή κινείται προς την έγκριση εμβολίων για νεότερους εφήβους, αφού τα στοιχεία από τις ΗΠΑ δείχνουν ότι «ο κίνδυνος είναι μικρότερος από ό,τι πιστεύαμε», δήλωσε κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα i, η οποία επισημαίνει ότι οι υπουργοί ανησυχούν όλο και περισσότερο για την καθυστέρηση της έγκρισης καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.


Sun

“Περισσότερα εμβόλια, λιγότερη φλυαρία!” είναι ο τίτλος της Sun, η οποία κατηγορεί τους συμβούλους ότι «αντιπαρατίθενται» για τα εμβόλια στους εφήβους και τις ενισχυτικές δόσεις  για τους ηλικιωμένους. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πέσει από τη δεύτερη στην 19η θέση στον παγκόσμιο πίνακα στο ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων.


Daily Mirror

“Γιατί τόση αναμονή;” ρωτά η Daily Mirror, παραθέτοντας την δήλωση του καθηγητή ανοσολογίας Peter Openshaw, που λέει ότι οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των ενισχυτικών δόσεων σημαίνει ότι μπορεί για το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι ήδη πολύ αργά για να αποφύγει μια φθινοπωρινή έξαρση κρουσμάτων.


Guardian

Η Guardian δημοσιεύει σχόλια από τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Mark Sedwill, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Δύση δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας αναμενόμενης κρίσης Αφγανών προσφύγων. Ο πρώην πρέσβης στο Αφγανιστάν είπε ότι η επείγουσα αεροπορική μεταφορά από την Καμπούλ βοήθησε μόνο “σχετικά μικρό αριθμό” και πιθανότατα θα εμφανιστούν μεγαλύτερες πιέσεις καθώς οι άνθρωποι θα φύγουν από τα χερσαία σύνορα.


Metro

Η Metro επικεντρώνεται στην κρίση προσωπικού που επηρεάζει πολλούς κλάδους, καθώς αναφέρει ότι 1,66 εκατομμύρια θέσεις εργασίας δεν έχουν συμπληρωθεί. Μάλιστα τονίζει ότι μια «τέλεια καταιγίδα» Covid, Brexit και οι αλλαγές στους κανόνες μετανάστευσης και φορολογίας έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις προσωπικού, ειδικά οδηγών βαρέων οχημάτων (HGV), νοσηλευτών και φροντιστών.


Financial Times

Μία από τις πιο δραματικές πρώτες σελίδες της ημέρας εμφανίζεται στους Financial Times. Σε φωτογραφία που δημοσιεύει, δείχνει νερό να αναβλύζει σε έναν από τους σταθμούς του μετρό καθώς καταιγίδες πλήττουν τη Νέα Υόρκη, με το συνοδευτική τίτλο να λέει “Subwave”. Η εφημερίδα, εν τω μεταξύ, δημοσιεύει μια προειδοποίηση από την Centrica, ιδιοκτήτρια της British Gas, που λέει ότι η παγκόσμια μείωση της προσφοράς θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτίναξη των χειμερινών λογαριασμών καυσίμων για τα νοικοκυριά και να αναγκάσει τις επιχειρήσεις ενέργειας να περιορίσουν την παραγωγή.


Daily Mail

Η Daily Mail είναι ένα από τα πολλά πρωτοσέλιδα που έχουν φωτογραφίες των Abba, οι οποίοι ανακοίνωσαν το πρώτο τους άλμπουμ σε στούντιο εδώ και 40 χρόνια. Όπως και οι περισσότερες εφημερίδες, η Mail χρησιμοποιεί κάποιο παιχνίδι λέξεων εμπνευσμένο από τους Abba για να σηματοδοτήσει την περίσταση, ενώνοντας τόσο το “Bjorn again” όσο και το “My, my”. Στο κύριο θέμα της, η Mail αναφέρει ότι οι απαγωγείς σκύλων, θα μπορούσαν να φυλακιστούν για επτά χρόνια με το νέο αδίκημα της “απαγωγής κατοικίδιων ζώων”.


Daily Star

Η Daily Star αναφέρει επίσης μια ιστορία που σχετίζεται με τα ζώα, αναφέροντας ότι οι γάτες υποφέρουν από θανατηφόρες ασθένειες που προκαλούνται από το άγχος του lockdown. “Το lockdown πραγματικά έχει στρεσάρει τις γάτες”, είναι ο τίτλος της εφημερίδας.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...