Βρετανικός Τύπος: «Διαμονή στο εσωτερικό της χώρας» και «Τα μελλοντικά σχέδια του NHS» στα πρωτοσέλιδα

“Διαμονή στο εσωτερικό της χώρας σε πανικό” είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Daily Mirror. Οι κρατήσεις για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις 12 Απριλίου, το επόμενο στάδιο των μέτρων χαλάρωσης στην Αγγλία, έχουν αυξηθεί, αναφέρει η εφημερίδα, καθώς οι περιορισμοί και η άνοδος των κρουσμάτων στην ήπειρο σημαίνουν ότι οι ευρωπαϊκές διακοπές “σνομπάρονται”. Η Daily Mirror παρακάτω αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έχει αναρρώσει από καρδιοχειρουργική επέμβαση, θα βρίσκεται στο πλευρό της Βασίλισσας σε ιδιωτική εκκλησία για να γιορτάσει το Πάσχα την Κυριακή.

«Διακοπές στο εξωτερικό για τους εμβολιασμένους» είναι ο τίτλος της Daily Telegraph, η οποία αναμένει τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, εάν θελήσουν να κάνουν διακοπές σε χώρες που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου ενδέχεται να μην χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν και από αυτές τις χώρες που ταξινομούνται ως μεσαίου κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών μεσογειακών θερέτρων. Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια τη Δευτέρα, με την εφημερίδα να αναφέρει ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα σύστημα φωτεινών σηματοδοτών όπου οι χώρες έχουν κόκκινο, πορτοκαλί ή πράσινο χρώμα, ανάλογα με τον κίνδυνο. Η Telegraph είναι επίσης μεταξύ πολλών εφημερίδων που παρουσιάζει μια φωτογραφία της Βασίλισσας και του Πρίγκιπα της Ουαλίας στον κήπο του Frogmore House, στο Windsor, στην πρώτη της σελίδα.

Ο επικεφαλής του NHS στην Αγγλία, Sir Simon Stevens, λέει στους Times ότι η επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού έδωσε στην υπηρεσία υγείας ένα σχέδιο για το μέλλον που θα έχει πολλές αλλαγές στον τρόπο που το NHS φροντίζει τους ανθρώπους. Ο Sir Simon Stevens είπε ότι θέλει να γίνουν τα μαθήματα αυτής της περιόδου το «σχέδιο» για τον τρόπο αντιμετώπισης ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις, με τους εργαζόμενους στην υγεία να αναζητούν τους πιο ευάλωτους για να τους βοηθήσουν να παραμείνουν καλά, αντί να περιμένουν να αρρωστήσουν.

Το πρωτοσέλιδο της Guardian έχει τον πρώην υπεύθυνο του NHS να δηλώνει ότι οι ασθενείς θα μπορούσαν να περιμένουν έως και δύο χρόνια για ζωτικές επεμβάσεις μέχρι τις επόμενες εκλογές, λόγω «πραγματικά τρομακτικών» καθυστερήσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία. Ο Sir David Nicholson είπε στην εφημερίδα ότι οι καθυστερήσεις στις θεραπείες στην Αγγλία θα αποτελέσουν πολιτικό πρόβλημα για τον πρωθυπουργό. “Το όλο ζήτημα της πρόσβασης στην περίθαλψη, αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για το NHS από την ιδιωτικοποίηση, επειδή η κακή πρόσβαση υπονομεύει την εμπιστοσύνη μεταξύ εκείνων που χρηματοδοτούν την υπηρεσία, δηλαδή οι φορολογούμενοι”, δήλωσε ο Sir Nicholson. Η κυβέρνηση δήλωσε στην εφημερίδα ότι έχει παράσχει επιπλέον 7 δισ. λίρες για υπηρεσίες υγείας και φροντίδας.

Η Daily Express έχει ως κύρια είδηση ότι οι κάτοικοι των οίκων ευγηρίας στην Αγγλία θα μπορούν να δουν τα εγγόνια τους για πρώτη φορά εδώ και μήνες. Από τις 12 Απριλίου, θα επιτρέπεται και δεύτερος επισκέπτης, ενώ μπορούν επίσης να παρευρεθούν στις συναντήσεις μωρά και μικρά παιδιά.

Ο τηλεοπτικός σταρ και παρουσιαστής ραδιοφώνου Mark Wright μίλησε στην Sun αποκαλύπτοντας πώς ο κορονoϊός επηρέασε την οικογένεια του. Ο θείος του πέθανε με κορονοϊό και έξι από τους συγγενείς του έχουν πληγεί από τον ιό, είπε στην εφημερίδα.

Ένα “εκρηκτικό” πολιτικό σημείωμα αποκάλυψε την “φαύλη” μάχη στο Συντηρητικό κόμμα, σύμφωνα με την Daily Mail. Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτηρίστηκε ως «παλιάτσος» από τον Alan Duncan, υπουργό για την Ευρώπη και την Αμερική αναπληρωτής του πρωθυπουργού όταν ήταν υπουργός εξωτερικών, προσθέτει η εφημερίδα. Το υπόμνημα του Alan Duncan στην εφημερίδα έχει την μορφή διαδοχικών δημοσιευμάτων. Η Daily Mail πιστεύει ότι οι οικογένειες θα μπορούσαν να καταλήξουν να πληρώνουν χιλιάδες για δοκιμές Covid εάν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ακόμη και αν ο προορισμός τους περιλαμβάνεται σε εγκεκριμένη λίστα.

Μια ανεξάρτητη Σκωτία θα κληρονομήσει ένα δημοσιονομικό έλλειμα λόγω των χαμηλότερων από το αναμενόμενο φορολογικών εσόδων, η οποία θα άφηνε τη χώρα αναγκασμένη να αυξήσει τους φόρους ή να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες ετησίως, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Brexit και ο κορονoϊός έχουν αυξήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας και θα είχαν αντίκτυπο εάν η Σκωτία εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, αλλά το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας δήλωσε ότι μια προηγούμενη μελέτη του 2018, έδειξε ότι τα φορολογικά έσοδα της Σκωτίας θα κάλυπταν όλες τις δαπάνες για τις δημόσιες υπηρεσίες και αναφέρουν ότι η ανεξαρτησία θα επιτρέψει στη Σκωτία να κάνει τις καλύτερες οικονομικές επιλογές.  

Τέλος, η Daily Star έχει μια ψυχρή προειδοποίηση στο πρωτοσέλιδο, με τίτλο “νιφάδες ειδήσεων”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι μεγάλο μέρος της Βρετανίας θα έχει χιόνι κατά τις αργίες του Πάσχα μετά από αρκετές ημέρες αυξημένων θερμοκρασιών και ηλιοφάνειας.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...