Βρετανικός Τύπος: «Διπλωματία των κανονιοφόρων» και «Φόβοι για νέους κανόνες Covid», στα πρωτοσέλιδα

Αγγλία

Οι Times στο πρωτοσέλιδό τους,επικεντρώνονται στον αριθμό των μεταναστών που διασχίζουν το Αγγλικό Κανάλι, αφού τουλάχιστον 430 άτομα πέρασαν τη Δευτέρα, αριθμός ρεκόρ για μία μέρα, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των μεταναστών που διέρχονται έχει φτάσει σχεδόν τους 8.500, ξεπερνώντας, το συνολικό αριθμό του 2020. Οι Times γράφουν ότι περίπου 1.000 άτομα έχουν κάνει το ταξίδι των 21 μιλίων τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς οι λαθρέμποροι εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό.

Η Daily Mail επικεντρώνεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η υπουργός Εσωτερικών Priti Patel συμφώνησε να δώσει στη Γαλλία άλλα 54 εκατομμύρια λίρες με στόχο να εμποδίσει τους μετανάστες να διασχίσουν το αγγλικό κανάλι για να φτάσουν στη Βρετανία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η «αμφιλεγόμενη» συμφωνία θα δει τον αριθμό αστυνόμευσης κατά μήκος των γαλλικών ακτών να υπερδιπλασιάζεται, σε 200 άτομα.

“Η Patel πληρώνει στους Γάλλους 54 εκατομμύρια λίρες, για να κάνουν τη δουλειά της”, είναι ο τίτλος της Daily Express που κάνει λόγο για την πληρωμή προς τις γαλλικές αρχές.

“Η διπλωματία των κανονιοφόρων” είναι ο τίτλος της Metro. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Γαλλία προκάλεσε «οργή» όταν ένα από τα πολεμικά της πλοία συνόδευσε μια υπερβολικά γεμάτη λέμβο στα βρετανικά ύδατα, ενώ την ίδια ημέρα υπέγραψε ένα νέο σύμφωνο με το Ηνωμένο Βασίλειο, για να συνεργαστούν για την επίλυση της κρίσης.

Ο Covid παραμένει φυσικά στο επίκεντρο για πολλά άλλα πρωτοσέλιδα. Η εφημερίδα i αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έχει προειδοποιηθεί ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένος να ενεργήσει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, εάν χαλαρώσουν οι περιορισμοί στην Αγγλία. Εμπειρογνώμονες της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών της κυβέρνησης προέτρεψαν τους υπουργούς να ανακαλέσουν κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της  υποχρεωτικής χρήσης μασκών, εάν οι εισαγωγές στα νοσοκομείο αυξηθούν γρήγορα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, η Daily Telegraph αναφέρει ότι ορισμένοι υπουργοί ζητούν να απαλλαγούν περισσότεροι εργαζόμενοι από την απομόνωση, εάν έρθουν σε στενή επαφή με κάποιον που είναι θετικός στον Covid. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι «κρίσιμοι» εργαζόμενοι θα μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους εάν βρεθούν αρνητικοί. Λέει ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει προχωρήσει αρκετά με τις εξαιρέσεις, δεδομένου ότι δεκάδες μεγάλες βιομηχανίες είναι απίθανο να επωφεληθούν από το σύστημα. Ωστόσο, η εφημερίδα αναφέρει ότι ορισμένοι υπουργοί θέλουν την απαλλαγή ανοιχτή σε περισσότερους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων των σουπερμάρκετ και των εργαζομένων στον τουρισμό και άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

Η Daily Mirror εστιάζει στον αντίκτυπο των κανόνων αυτό-απομόνωσης στα παιδιά του σχολείου, αναφέροντας ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μαθητές έχασαν το σχολείο την περασμένη εβδομάδα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί αυτή την εβδομάδα και επίσης θα επηρεάσει και τη φθινοπωρινή περίοδο, εκτός εάν ληφθούν μέτρα.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να βάλει τον εαυτό του σε «πορεία σύγκρουσης» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκαλύπτοντας νέες απαιτήσεις που θα επιδιώκουν την εξάλειψη των περισσότερων ελέγχων στα εμπορικά σύνορα της Ιρλανδικής Θάλασσας, που σύμφωνα με την εφημερίδα θα «αναθεωρήσει ριζικά» τις συναλλαγές μετά το Brexit μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο υπουργός Λόρδος Frost θα περιγράψει μια στρατηγική που αποσκοπεί στην εξάλειψη των περισσότερων ελέγχων στα εμπορικά σύνορα της Ιρλανδικής Θάλασσας που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιανουάριο, αναφέρουν οι  Financial Times.

Η Guardian αναφέρεται στις αποκαλύψεις από την έρευνά του για το Pegasus, ένα λογισμικό κατασκοπείας που αναπτύχθηκε από την εταιρεία NSO. Η εφημερίδα αναφέρει ότι μια διαρροή βάσης δεδομένων περιλαμβάνει τους αριθμούς κινητής τηλεφωνίας του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και 13 άλλων αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων. Η εμφάνιση ενός αριθμού στη λίστα δεν σημαίνει ότι υποβλήθηκε σε απόπειρα ή επιτυχημένη επίθεση και η NSO επιμένει ότι δεν έχει “σχέση” με την εταιρεία, προσθέτοντας  ότι ο κ. Macron δεν ήταν «στόχος» κανενός από τους πελάτες του.

Τέλος, η Daily Star αστειεύεται, λέγοντας ότι ρίχνει μια «κλεφτή ματιά» στα απομνημόνευμα του Δούκα του Σάσεξ, τα οποία πρόκειται να δημοσιευθούν τον επόμενο χρόνο. Εδώ και αρκετούς μήνες η εφημερίδα κάνει αστεία για τον Πρίγκιπα Χάρι, τον οποίο αποκαλεί ως τον «πιο ντροπαλό άνθρωπο του κόσμου» λόγω των καταγγελιών του σχετικά με την επίθεση των ΜΜΕ. Σήμερα δεν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, καθώς όπως αποκλειστικά η εφημερίδα αποκαλύπτει, το μόνο  περιεχόμενο του βιβλίου θα λέει: “Εγώ! Εγώ! Εγώ!”

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/news

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...