Βρετανικός Τύπος: «Ελπίδα για τα ταξίδια» και «Κίνδυνος για την υγεία με το τέλος της καραντίνα», στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο- Βρετανία- Καρτοτηλέφωνο

Με πολλές από τις εφημερίδες να καλύπτουν τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών οδηγιών, ο τίτλος της Daily Mail είναι: “Η Βρετανία επέστρεψε στις επιχειρήσεις!”, καθώς οι κρουαζιέρες ξεκίνησαν ξανά, τα ταξίδια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ αρχίζουν πάλι και το West End, το σημαντικότερο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο του Λονδίνου, πρόκειται να ανοίξει εκ νέου. Από τις 16 Αυγούστου οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα ακόμη και αν κάποιος έρθει σε επαφή με τον ιό, ούτε θα πρέπει να κάνουν τεστ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το γεγονός θα πρέπει να επιτρέψει μια «πολύ, πολύ ισχυρή» οικονομική ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η εορταστική διάθεση ολοκληρώνεται με μια εικόνα της Ολυμπιονίκη αναβάτη, Charlotte Dujardin, να γιορτάζει το έκτο μετάλλιο της, τυλιγμένη με τη σημαία της Βρετανίας. Η Dujardin έκανε ρεκόρ χθες, αφού κερδίζοντας το έκτο μετάλλιο έγινε η πιο επιτυχημένη Βρετανίδα Ολυμπιονίκης στην ιστορία. Το προηγούμενο ρεκόρ με πέντε μετάλλια είχε αρχικά η τενίστρια Kitty Godfree στους Αγώνες του Παρισιού το 1924 και το είχε κρατήσει για σχεδόν 100 χρόνια.

Η Daily Express με παρόμοιο ύφος, αναφωνεί: “Καλώς ήρθατε πίσω! Η Βρετανία ανοίγει για τις επιχειρήσεις”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η «πάσχουσα τουριστική βιομηχανία» ενισχύθηκε με 31 δισ. λίρες από τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών οδηγιών για τους πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες μετά την άφιξή τους στην Αγγλία. Η αλλαγή είναι μια ευχάριστη είδηση για εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς που ζουν στην ήπειρο, καθώς και για τουρίστες και επιχειρηματίες που θέλαν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ανάλυση VisitBritain διαπίστωσε ότι 86 εκατομμύρια λίρες την ημέρα σε δαπάνες από ξένους τουρίστες χάθηκαν πέρυσι, ενώ είχε προβλέψει μια αργή ανάκαμψη, με δαπάνες επισκεπτών από το εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος 6,2 δις. λιρών έναντι 28,4 δις. λιρών το 2019.

Η απόφαση να ανοίξει περισσότερο το δρόμο για τους ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ εγείρει ελπίδες ότι προορισμοί διακοπών όπως η Ιταλία και η Γαλλία θα είναι σύντομα προσβάσιμοι σε Βρετανούς παραθεριστές, γράφει η εφημερίδα i.

Ο τίτλος της Metro είναι «Διπλά εμβολιασμένοι» καθώς η εφημερίδα εξετάζει δύο οφέλη από τον πλήρη εμβολιασμό. Εκτός από τους ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ που μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα στη Βρετανία, η εφημερίδα γράφει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα εξαιρούνται σύντομα από τις απαιτήσεις απομόνωσης ή των τεστ εάν έρθουν σε επαφή με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19.

Η Daily Telegraph γράφει ότι ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps «αναμένει» πως οι ΗΠΑ θα καταργήσουν την απαγόρευση ταξιδιού για τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών οδηγιών της Βρετανίας, τονίζοντας ότι η διπλωματική πίεση συνεχίζει να εντείνεται, αλλά διευκρίνισε οι ελπίδες πως η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θα άνοιγαν τα σύνορά τους ταυτόχρονα το βράδυ της Τρίτης, «φαίνεται ότι απέτυχαν».

Οι Times, γράφουν ότι οι υπουργοί έλαβαν επίσημες προειδοποιήσεις ότι τα σχέδια για το άνοιγμα των συνόρων στους ταξιδιώτες ενέχουν «σαφή κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», τονίζοντας  ότι η αλλαγή για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες αναμένεται να ανοίξει και σε άλλα κράτη, αλλά οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι αυτό το γεγονός αυξάνει την προοπτική ότι τα «εμβόλια χαμηλότερης ποιότητας θα υπονομεύσουν την ανοσία της Βρετανίας».

Η Guardian τονίζει επίσης τις ανησυχίες των Εργατικών για μια άλλη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που μπορεί να εισέλθει στη χώρα. Στο κύριο θέμα της γράφει ότι, οι δικηγόροι της βασίλισσας πίεσαν τους Σκωτσέζους υπουργούς να αλλάξουν σχέδιο νόμου για την εξαίρεση της ιδιωτικής της γης από μια σημαντική πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα. Η εξαίρεση σημαίνει ότι η βασίλισσα, ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στη Σκωτία, είναι το μόνο άτομο στη χώρα που δεν απαιτείται να διευκολύνει την κατασκευή αγωγών για τη θέρμανση κτιρίων χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι δικηγόροι της εξασφάλισαν την συμφωνία με την κυβέρνηση της Σκωτίας πριν από πέντε μήνες, εκμεταλλευόμενοι μια περίεργη κοινοβουλευτική διαδικασία, που υπήρχε ως έθιμο από το 1700, γνωστή ως συγκατάθεση της βασίλισσας, η οποία γνωστοποιεί στην μονάρχη εκ των προτέρων τη νομοθεσία. Η Guardian αποκάλυψε πως η βασίλισσα επανειλημμένα χρησιμοποίησε την προνομιακή πρόσβαση σε σχέδια νόμων για να πιέσει τους υπουργούς να αλλάξουν και τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου προς όφελος των ιδιωτικών της συμφερόντων.

Μια εικόνα του “απίθανου” προσώπου μιας απάτης κοσμημάτων ύψους 4,2 εκ. £, στην οποία τα διαμάντια ανταλλάχθηκαν με άχρηστες πέτρες, έχει η Daily Mirror στο πρωτοσέλιδό της. Μια σεμνή γκριζομάλλα, γυναίκα που φοράει γυαλιά, είναι κατηγορούμενη  για την “μεγάλη κλοπή”. Η απατεώνας Lulu Lakatos, ηλικίας 60 ετών, έκλεψε τα πολύτιμα διαμάντια, αξίας εκατομμυρίων αφού παρουσιάστηκε ως ειδικός πολύτιμων λίθων με το όνομα “Anna”, σε ένα κοσμηματοπωλείο στο Λονδίνο. Χθες καταδικάστηκε σε πεντέμισι χρόνια και φυλακίστηκε από δικαστή που της είπε: «Προέβης σε μια θρασύτατη εξαπάτηση».

Η Sun αποκαλύπτει ότι ο μεγιστάνας της showbiz Simon Cowell σταματάει το X-Factor μετά από 17 χρόνια. Η εφημερίδα επικαλείται έμπιστη πηγή που αποκαλύπτει ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού είχε γίνει «λίγο παρωχημένος», τονίζοντας ότι προετοιμάζει ένα καινούριο τηλεπαιχνίδι στο ITV, που ονομάζεται, Walk The Line.

Και η Daily Star αναφέρεται σε μια μελέτη επιστημόνων που δείχνει ότι οι βόρειες προφορές «ξεθωριάζουν» και ότι θα μπορούσαν να εξαφανιστούν εντελώς μέσα σε δεκαετίες. Σε άλλο άρθρο της η εφημερίδα λέει ότι περίπου το 75% των επιλέξιμων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα προσφέρουν θερινά μαθήματα σε μαθητές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, που αφορά 2.820 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...