Βρετανικός Τύπος: «Εμβόλια στους χώρους εργασίας» και «φορολογική επιδρομή στο διαδικτυακό εμπόριο» τα πρωτοσέλιδα

βρετανική Σημαία- Οξφόρδη

Sunday Telegraph

Όπως γράφει η  Sunday Telegraph σχεδόν 30 εκατομμύρια άτομα κάτω των 50 ετών θα εμβολιαστούν στους χώρους της εργασία τους από την άνοιξη, σύμφωνα με προτάσεις που εξετάζονται από τους υπουργούς. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πρώτης γραμμής, οι δάσκαλοι, οι οδηγοί delivery  και οι υπεύθυνοι για τα σούπερ μάρκετ θα είναι σε προτεραιότητα να εμβολιαστούν αφού όλοι οι ηλικιωμένοι ή οι ευάλωτοι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένα ποσό ύψους 5 δισεκατομμυρίων λιρών για την εξάλειψη των επικίνδυνων υλικών από πολυκατοικίες στην Αγγλία αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη βδομάδα. Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ο υπουργός στέγασης Robert Jenrick είναι κοντά στην εξασφάλιση των χρημάτων, για να υποστηρίξει τους ιδιοκτήτες σπιτιών που σήμερα αντιμετωπίζουν μέσο κόστος 40.000 £ για να απομακρύνουν τα υλικά.

Sunday Times

Οι Sunday Times αναφέρουν ότι οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής όπως η Amazon και Asos των οποίων τα έσοδα έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας αντιμετωπίζουν “διπλή φορολογική επιδρομή” για φέτος, στο πλαίσιο σχεδίων που εκπονεί η κυβέρνηση. Από διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επικαλείται η εφημερίδα αποκαλύπτεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με εταιρείες τεχνολογίας και εμπόρους λιανικής πώλησης αυτό το μήνα, πριν από τον προϋπολογισμό,  για να συζητήσουν τις πρακτικές ενός διαδικτυακού φόρου επί των πωλήσεων. Οι υπουργοί ελπίζουν ότι ο φόρος θα μπορούσε να σταματήσει την κατάρρευση των επιχειρήσεων, ιδίως των αγορών, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθούσε να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα οικονομικά της χώρας, σε μια εποχή που πολλές μεγάλες αλυσίδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Downing Street καταρτίζει σχέδια για έναν εφάπαξ “φόρο υπερβολικών κερδών”, καθώς ο Καγκελάριος Rishi Sunak προσπαθεί να ανακτήσει μέρος των 300 δισεκατομμυρίων λιρών που έχει ήδη διαθέσει κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Mail της Κυριακής

Η Mail της Κυριακής αναφέρει ότι ο ηγέτης των Εργατικών Sir Keir Starmer αντιμετωπίζει «αντίδραση» αφού ένα από τα στελέχη του κόμματός του χαρακτήρισε την πανδημία ως «δώρο που συνεχίζει να ευνοεί» τους δικηγόρους. Σε άλλο άρθρο της η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ υπέγραψε «προσοδοφόρα» συμφωνία για την προώθηση του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί το επόμενο έτος στο Κατάρ. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρώην αρχηγός της Αγγλίας κινδυνεύει από έντονη κριτική για τη σύναψη συμφωνίας με ένα κράτος όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, ενώ ο εκπρόσωπός του αρνήθηκε να σχολιάσει.

Sunday People

Η Sunday People κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό να βάλει τα παιδιά «στο επίκεντρο» της πανδημικής ανάρρωσης. Η εφημερίδα αναφέρει ότι περίπου 74.000 νέοι υπέφεραν για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού νόσησαν από  Covid, ενώ ορισμένοι αντιμετωπίζουν φέτος  πρόβλημα για τις εξετάσεις.

Sunday Express

Εν τω μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον είπε στην Sunday Express ότι δεν υπάρχουν “όρια” σε αυτό που μπορούν να επιτύχουν οι νέοι της χώρας, καθώς δεσμεύτηκε να μην αφήσει την πανδημία να βλάψει τις προοπτικές τους. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την “τεράστια θυσία” που έκαναν οι νεότερες γενιές, οι οποίες είπε “αξίζουν τις ευχαριστίες του έθνους”.  Η εφημερίδα παρακάτω  αναφέρει την πρωτοβουλία των Redcar και Cleveland Council για να ερευνήσει το μέγεθος της ανακύκλωσης, εξηγώντας πως θα δοθούν στους κατοίκους κάδοι με μάρκες ταυτότητας που θα αρχίσουν να συλλέγουν πληροφορίες την επόμενη άνοιξη για τις συνήθειες που αφορούν τα απορρίμματά τους. Αναφέρεται ότι το σχέδιο θα βοηθήσει περισσότερο στην εκπαίδευση της ανακύκλωσης, μειώνοντας παράλληλα την αντικατάσταση κλεμμένων κάδων.

Observer

Η Observer αποκαλύπτει στοιχεία που δείχνουν ότι ο όγκος των εξαγωγών που διέρχονται από βρετανικούς λιμένες προς την ΕΕ μειώθηκε κατά 68% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, μια πτώση που ήταν κυρίως αποτέλεσμα προβλημάτων που προκλήθηκαν από το Brexit. Τα δεδομένα, βασισμένα σε έρευνα των μελών της Οδικής Μεταφοράς Οδικών Μεταφορών (RHA), αναλύθηκαν λεπτομερώς σε μια επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της ομάδας προς τον Υπουργό Michael Gove. Στην επιστολή, ο Richard Burnett είπε ότι η RHA είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ο διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, λέει στην Observer ότι είναι έτοιμος για τη Βρετανία να προχωρήσει σε έγκριση δαπανών μόλις μειωθούν οι περιορισμοί κλειδώματος. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Τράπεζα παρακολουθεί τι κάνουν τα νοικοκυριά με τις εκτιμώμενες 125 δισεκατομμύρια λίρες επιπλέον αποταμιεύσεων που έχουν συγκεντρώσει τους τελευταίους 10 μήνες.

Sunday Mirror

Η Sunday Mirror αναφέρει ότι 750.000 άτομα άνω των 75 έχουν «επαναστατήσει» αρνούμενοι να πληρώσουν το τέλος τηλεοπτικής άδειας. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός απέσυρε τις δωρεάν άδειες για το μεγαλύτερο μέρος της ηλικιακής ομάδας τον περασμένο Αύγουστο – αλλά ο Dennis Reed της ομάδας συνταξιούχων Silver Voices είπε ότι «ένας σκληρός πυρήνας αντιστέκεται».

Daily Star

Τέλος, η Daily Star αποκαλύπτει ότι η Laila Morse, η οποία έχει παίξει τον χαρακτήρα του Big Mo στο EastEnders για περισσότερα από 20 χρόνια, αφήνει την σαπουνόπερα. Πηγή ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πώς θα φύγει από την πλατεία Albert αργά την άνοιξη, αλλά επέμεινε “σίγουρα δεν θα πεθάνει”.

Πηγές: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk, https://www.thepaperboy.com/uk/front-pages.cfm

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...