Βρετανικός Τύπος: ««Φάρμακο αλλάζει το παιχνίδι κατά του καρκίνου» και «Δάκρυα για τον Phil», στα πρωτοσέλιδα

Το πρωτοσέλιδο των Times αναφέρεται σε «μια απλή εξέταση αίματος» που θα μπορούσε «να σώσει χιλιάδες ζωές αφού μια δοκιμή στη Βρετανία έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα». Η εξέταση αίματος, που ονομάζεται Galleri, ανιχνεύει περισσότερους από 50 τύπους καρκίνου και σύμφωνα με την εφημερίδα θα μπορούσε να δώσει διάγνωση ανά μήνες. Τα αποτελέσματα της μελέτης Symplify, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στο Σικάγο. Οι Times δημοσιεύουν επίσης φωτογραφία ενός πορτρέτου του πρίγκιπα Χάρι και του πρίγκιπα Γουίλιαμ με στρατιωτική στολή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ζωγραφίστηκε πολύ πριν πέσουν οι πρίγκιπες» και δεν θα συμπεριληφθεί στην επαναλειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων, στο Λονδίνο.

Η Guardian γράφει σχετικά με το πιθανό «φάρμακο που αλλάζει το παιχνίδι» που θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο του μαστού και να μειώσει τον κίνδυνο επανεμφάνισης της πιο κοινής μορφής της νόσου κατά ένα τέταρτο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η «πολλά υποσχόμενη» έρευνα έχει παρουσιαστεί στο μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για τον καρκίνο στον κόσμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο. Η έκθεση προτείνει ότι μια νέα, στοχευμένη θεραπεία που ονομάζεται Ribociclib.

Η Daily Telegraph γράφει για «μια μυστική κυβερνητική μονάδα» που συστάθηκε από την κυβέρνηση και που όπως λέει συνεργάστηκε με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να «περιορίσει τους επικριτές και τις συζητήσεις για τις πολιτικές lockdown»» κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Μονάδα Αντιπαραπληροφόρησης χρησιμοποιήθηκε ως μέρος μιας τακτικής για την παρακολούθηση της συζήτησης, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι είχαν αφαιρεθεί μαζικά αναρτήσεις των επικριτών του lockdown από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κυβέρνηση λέει στην εφημερίδα ότι η μονάδα «εστιάζει στο να τη βοηθήσει να κατανοήσει τις διαδικτυακές αφηγήσεις παραπληροφόρησης και επιχειρεί να χειραγωγήσει τεχνητά τις πληροφορίες», ενώ οι υπουργοί σε δηλώσεις τους αρνήθηκαν ότι ζήτησαν να αφαιρεθούν θέσεις ορισμένων ατόμων. Η εφημερίδα έχει επίσης ένα άρθρο οικονομικών συμβούλων που τονίζουν ότι «χιλιάδες πλούσιοι φεύγουν από τη Βρετανία» λόγω του φόρου κληρονομιάς.

Η εφημερίδα i σχολιάζει τα αποτελέσματα της δικής της δημοσκόπησης για την οικονομία της Βρετανίας και το Brexit. Αναφέρει ότι το 63% των ερωτηθέντων, σχεδόν τα δύο τρίτα των Βρετανών ψηφοφόρων, πιστεύει ότι η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και συνέβαλε στην αύξηση των τιμών των τροφίμων. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Βρετανίας με την εφημερίδα να συμπεραίνει ότι «οι τύψεις για το Brexit αυξάνονται αργά, αλλά όχι αρκετά για να κινητοποιήσουν» το κίνημα Rejoin EU.

Ενώ οι αντιδράσεις από την αποχώρηση του Phillip Schofield από το ITV μπορεί να μειώνονται, το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται στο μπροστινό μέρος των εφημερίδων του Σαββάτου. Η εφημερίδα Mirror του Σαββάτου αναφέρει την παρουσιάστρια Alison Hammond, να καταρρέει κατά τη διάρκεια του This Morning της Παρασκευής και να λέει ότι «αγαπά ακόμα» τον πρώην οικοδεσπότη της εκπομπής.  «Τα δάκρυα της Άλισον για τον Φιλ», είναι ο τίτλος της. Οι συντάκτες του άρθρου υπενθυμίζουν στους αναγνώστες ότι στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται «ένας άνθρωπος». Το κυνήγι μαγισσών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να σταματήσει».

«Φοβάμαι ότι θα με φτύσουν στο δρόμο», είναι τα λόγια του Phillip Schofield στην εφημερίδα Sun, αφού εξομολογήθηκε τη σχέση του με μια νεότερη συνάδελφό του. Για 21 χρόνια ήταν δεκτός στα σπίτια εκατομμυρίων Βρετανών, αναφέρει η εφημερίδα, η οποία λέει ότι τώρα είναι πολύ φοβισμένος για να βγει από την εξώπορτά του.

Με τις απεργίες των σιδηροδρόμων να επηρεάζουν πιθανώς τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και το ντέρμπι του Epsom του Σαββάτου, η Daily Mail αναφέρει ότι η κινητοποίηση «θα μπορούσε να διαρκέσει για έναν ακόμη χρόνο επειδή οι συνομιλίες έχουν καταρρεύσει». «Τα συνδικάτα ετοιμάζουν για άλλη μια χρονιά το χάος των σιδηροδρομικών απεργιών», προειδοποιεί, καθώς λέει ότι οι λάτρεις των σπορ αντιμετωπίζουν σιδηροδρομικό χάος το Σάββατο. Η σιδηροδρομική βιομηχανία ισχυρίζεται ότι οι απεργίες της έχουν ήδη κοστίσει 5 δισεκατομμύρια λίρες.

Η Daily Express, ασχολείται με τα επιτόκια που προσφέρουν οι τράπεζες στους αποταμιευτές του Ηνωμένου Βασιλείου. “Επιτέλους ακούς!” είναι ο τίτλος της, λέγοντας ότι οι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια για τους αποταμιευτές, εξηγώντας ότι μια κατασκευαστική εταιρεία προσφέρει κανονικό ποσοστό αποταμίευσης 9%, το υψηλότερο εδώ και 12 χρόνια. Οι οικονομικοί ειδικοί, παρόλα αυτά, επισημαίνουν ότι τα περισσότερα επιτόκια που προσφέρονται συνεχίζουν να είναι χαμηλότερα από τον πληθωρισμό.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι ο διευθυντής της CIA πραγματοποίησε ένα κρυφό ταξίδι στην Κίνα τον περασμένο μήνα με εντολή του Τζο Μπάιντεν, αναφέροντας ότι δείχνει πόσο ανήσυχος «έχει γίνει ο Λευκός Οίκος για την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον». Η εφημερίδα έχει επίσης ένα θέμα για μια βρετανική εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης στο Isle of Man που πωλεί έως και το 25% του μετοχικού της κεφαλαίου σε ασθενείς, «παρέχοντάς τους επιρροή στην παραγωγή και τη διαθεσιμότητα ενός φαρμάκου που αγωνίζονται να αποκτήσουν νόμιμα».

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...