Βρετανικός Τύπος: «Καθαρό χρυσό στους Ολυμπιακούς»

Ο Βρετανικός Τύπος φιλοξενεί φωτογραφίες από τους Ολυμπιονίκες της Βρετανίας: «Καθαρό χρυσό στους Ολυμπιακούς»


Guardian

Η Guardian επιλέγει μια φωτογραφία του χρυσού νικητή των καταδύσεων Tom Daley με δάκρυα στα μάτια του. Δίπλα στη φωτογραφία του υπάρχει τίτλος από τα συγκινητικά λόγια του Daley: “Είμαι περήφανος που λέω ότι είμαι ομοφυλόφιλος και επίσης ολυμπιονίκης”.


Metro

Η Metro χρησιμοποιεί την ίδια εντυπωσιακή φωτογραφία, αυτή τη φορά με τον τίτλο: “Golden bawls”, λέγοντας ότι το χρυσό μετάλλιο του «ήρωα» Daley, ήταν το πρώτο της ομάδας της Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακολούθησαν τα χρυσά από τον κολυμβητή Adam Peaty και τον Tom Pidcock, στην ορεινή ποδηλασία.


Daily Mirror

“Χρυσό στην πισίνα” είναι ο τίτλος της Daily Mirror, η οποία τονίζει τους θριάμβους στον υγρό στίβο των πρωταθλητών της κατάδυσης Tom Daley και Matty Lee, καθώς και του νικητή των 100 μέτρων, Adam Peaty. Μαζί με το μετάλλιο στην ορεινή ποδηλασία, η εφημερίδα γράφει ότι ξεκίνησε “η χρυσή πορεία” της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας.


Daily Telegraph

Η Daily Telegraph την ονομάζει «μαγική Δευτέρα» στον τίτλο της, μαζί με μια φωτογραφία του Tom Daley που αγκαλιάζει με χαρά τον συναθλητή του. Όμως, το κύριο θέμα της εφημερίδας αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, τα οποία περιλαμβάνουν αναγκαστική χρήση συσκευής εντοπισμού GPS για τους διαρρήκτες που έχουν εκτίσει ένα έτος ή περισσότερο στη φυλακή, μετά την αποφυλάκισή τους.


Times

«Ο πρωθυπουργός γίνεται σκληρός με τους διαρρήκτες» είναι το θέμα των Times, σύμφωνα με την οποία ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να μεταφέρει το επίκεντρο της προσοχής από την πανδημία. Εκτός από τη χρήση συσκευών εντοπισμού, οι παραβάτες θα πρέπει να κάνουν εθελοντική εργασία, καθαρίζοντας, για παράδειγμα, δρόμους και χώρους πρασίνου για να διασφαλίσουν ότι «φαίνεται πως αποδίδεται» δικαιοσύνη, ενώ σχεδιάζεται να δοθούν περισσότερες εξουσίες στις αστυνομικές δυνάμεις να σταματούν και να ερευνούν  τους συγκεκριμένους παραβάτες.


Daily Mail

Η πρώτη σελίδα της Daily Mail δημοσιεύει άρθρο της υπουργού Εσωτερικών, Priti Patel, στο οποίο γράφει: «Οι πολίτες θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη και οι εγκληματίες να πληρώνουν το τίμημα για τα εγκλήματά τους. Θέλουν να δουν τους παραβάτες να επανορθώνουν για τις πράξεις τους, στις κοινότητες που έχουν πλήξει. Θα κάνω τους εγκληματίες να καθαρίζουν τους δρόμους”, ως μέρος του σχεδίου, «Beating Crime», κατά της εγκληματικότητας του Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με αυτό θα παρακολουθούνται περισσότεροι διαρρήκτες κατά την απελευθέρωση τους από τη φυλακή. Το σχέδιο αναφέρει ότι η παρακολούθηση με συσκευές GPS των παραβατών θα επεκταθεί για να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας. Ο εντοπισμός των κινήσεων των αποφυλακισμένων διαρρηκτών θα βοηθήσει «να αποτραπεί και να ανιχνευθεί περαιτέρω εγκληματική δράση».


Daily Express

Η Daily Express γράφει για τις επιθέσεις που αντιμετώπισε η αστυνομία, με την εφημερίδα να λέει ότι υπήρχαν 20.000 τέτοια περιστατικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “Η αστυνομία είναι ο εθνικός σάκος του μποξ” είναι ο τίτλος της, βασισμένη σε ένα απόσπασμα του αρχηγού της αστυνομίας του West Yorkshire, John Robins. Περίπου 50 αστυνομικοί ήταν θύματα καθημερινών επιθέσεων, πυροβολήθηκαν και μολύνθηκαν με τον Covid, ενώ άλλοι μαχαιρώθηκαν ή χτυπήθηκαν, αφήνοντάς τους με βαθιά σωματικά και ψυχολογικά τραύματα. Ο κ. Robins δήλωσε: «Οι αστυνομικοί επίσης, κακοποιούνται ή προσβάλλονται φυλετικά και θρησκευτικά λόγω του φύλου ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, αλλά αυτή είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία».


Financial Times

Δίπλα σε μια φωτογραφία του Daley και του Lee κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, το βασικό θέμα των Financial Times επικεντρώνεται σε μια όχι και τόσο επιτυχημένη προσπάθεια συγχρονισμού. Η απόπειρα δημιουργίας του μεγαλύτερου ασφαλιστικού μεσίτη στον κόσμο αξίας 30 δις. δολαρίων με τη συγχώνευση της Aon και του Willis Towers Watson τελείωσε αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ άσκησε αγωγή για να εμποδίσει τη συμφωνία, γράφει σε άλλο άρθρο της στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...