Βρετανικός Τύπος: «Νέο lockdown θα μπορούσε να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα» και «Οργή για την αύξηση της φορολογίας για το NHS», στα πρωτοσέλιδα

Βρετανία PUB στο Λονδίνο, Αγγλία (Ηνωμένο Βασίλειο)
Φώτο Αρχείου / PUB στο Λονδίνο, Αγγλία (Ηνωμένο Βασίλειο) / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Frank Albrecht @shotaspo

Για πολλές από τις εφημερίδες της Τρίτης, το κύριο θέμα είναι η επικείμενη ανακοίνωση των σχεδίων για αύξηση των φόρων, για την κάλυψη της κοινωνικής φροντίδας.

Η Daily Telegraph αποκαλύπτει την οργή των ανταρτών των Tories από την αύξηση των φόρων για “την πληρωμή για τις επιπτώσεις του lockdown στο NHS”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα προβεί στην «ανακοίνωση που θα διαφέρει από την προεκλογική του θέση» την Τρίτη. Η αύξηση της Εθνικής Ασφάλισης αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για να εισπράξει περισσότερα από 10 δισ. λίρες για το NHS, ενώ το ανώτατο όριο πέραν του οποίου το κράτος θα εισπράττει το λογαριασμό κοινωνικής πρόνοιας ενός ατόμου αναμένεται να είναι περίπου 80.000 λίρες, γράφει η Telegraph.

«Πέντε λίρες την εβδομάδα για να διορθώσετε την κρίση της περίθαλψης» είναι ο τίτλος της Daily Mail, που γράφει ότι αυτό είναι το επιπλέον πόσο που θα χρειαστεί να πληρώσει ο μέσος εργαζόμενος για την αύξηση των φόρων. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον αξίζει τα εύσημα για την κατανόηση του προβλήματος της κοινωνικής φροντίδας, αναφέρει ωστόσο ότι η κίνηση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση από το Συντηρητικό κόμμα και προειδοποιεί τον πρωθυπουργό ότι τα χρήματα “θα εξαφανιστούν στη μαύρη τρύπα των δαπανών του NHS” χωρίς να λυθεί το πρόβλημα.

Ο Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει στους αντάρτες βουλευτές πως δεν μπορούν να περιμένουν ότι το σύστημα υγείας θα «ανακάμψει μόνο του», γράφει η Guardian, η οποία αναφέρει ότι βουλευτές σε πρώην έδρες των Εργατικών «κόκκινου τείχους» διαμαρτύρονται ότι η αύξηση θα πλήξει τους εργαζόμενους ενώ θα αφήσει τους συνταξιούχους ανέγγιχτους και όπως ένας επικεφαλής τους είπε, “εξετάζουν τη θέση τους”. Η εφημερίδα έδωσε έναν αριθμό στην αναμενόμενη αύξηση φόρου, λέγοντας ότι η Εθνική Ασφάλιση θα αυξηθεί κατά περίπου 1,25%. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε. για το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Η Daily Express είναι θετική, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «είναι προσκολλημένος στα όπλα του» καθώς λέει ότι έχει βγει να πολεμήσει και δεσμεύτηκε ότι δεν θα «αποφύγει» τις σκληρές φορολογικές αποφάσεις. Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, τονίζει ότι ο πρωθυπουργός “πρέπει να επαινεθεί για την αντιμετώπιση αυτού του επείγοντος θέματος” και ότι οι νέοι θα πρέπει να συνεισφέρουν, διότι “και αυτοί θα γεράσουν μια μέρα.”

Η Daily Star υιοθετεί μια ειρωνική προσέγγιση καθώς προσφέρει έναν εύχρηστο μικρό οδηγό πολιτικής, που όπως λέει θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος, καθώς επιτέλους, ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά από τις εφτά-εβδομάδες καλοκαιρινών διακοπών του.

Ένα νέο lockdown θα μπορούσε να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, για την αντιμετώπιση των εισαγωγών στα νοσοκομεία από τον Covid, εάν τα κρούσματα αυξηθούν κατακόρυφα, σύμφωνα με την εφημερίδα i. Επιστήμονας από τη συμβουλευτική ομάδα Sage, που επιθυμεί την ανωνυμία του, είπε στην εφημερίδα ότι οι διακοπές του φθινοπωρινού εξαμήνου θα μπορούσαν να παραταθούν για δύο εβδομάδες και να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας για το “σχέδιο «φωτιά» για τον Οκτώβριο”. Ωστόσο η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ένα καθολικό lockdown, θα ήταν απίθανο. Η εφημερίδα επικαλούμενη τον εν λόγω επιστήμονα, γράφει πως το μέτρο θα μπορούσε να εισαχθεί τον επόμενο μήνα ενώ υπήρξαν προειδοποιήσεις για μια «παρατεταμένη κορύφωση» των κρουσμάτων.

Οι Times επικεντρώνονται στην υπουργό Εσωτερικών, Priti Patel, η οποία απειλεί ότι θα παρακρατήσει εκατομμύρια λίρες που υποσχέθηκε στους Γάλλους για να εμποδίσουν τις διέλευσεις σκαφών με μετανάστες από τη Μάγχη. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Πρίτι Πατέλ συναντήθηκε με τους Συντηρητικούς βουλευτές χθες το βράδυ, καθώς ένας αριθμός ρεκόρ ανθρώπων εκτιμάται ότι έφτασε τη Δευτέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η υπουργός Εσωτερικών φέρεται να είναι έξαλλη για τον χαμηλό αριθμό μεταναστών που αναχαιτίζονται πριν φτάσουν στα βρετανικά ύδατα, αφού συμφώνησε να πληρώσει 54 εκατομμύρια λίρες στη Γαλλία για να τη βοηθήσει να διπλασιάσει τις περιπολίες της. “Η Γαλλία θα πρέπει να αναλάβει δράση, εάν θέλει να δει τα μετρητά. Είναι πληρωμή βάσει αποτελεσμάτων”, φέρεται να είπε.

Η Metro αποκαλύπτει την υπόθεση μιας κτηματομεσίτριας στην οποία έχουν αποδοθεί 180.000 λίρες από δικαστήριο, αφού το αφεντικό της αρνήθηκε να την αφήσει να φύγει νωρίς από τη δουλειά για να παραλάβει το μωρό της από το νηπιαγωγείο. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει το γεγονός ως μια υπόθεση “ορόσημο”.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι ο οικονομικός παρατηρητής απαιτεί περισσότερες εξουσίες για την αντιμετώπιση επικίνδυνων επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων, καθώς προειδοποιεί ότι τα ευάλωτα άτομα κινδυνεύουν να θέσουν σε κίνδυνο το οικονομικό τους μέλλον. Ο Τσαρλς Ράντελ, πρόεδρος της Αρχής Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς, λέει ότι απαιτείται δράση για να σταματήσουν οι δόλιες ή επικίνδυνες επενδύσεις που δελεάζουν τους επενδυτές, μεταξύ άλλων μέσω επιρροών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ράντελ, επικρίνει διασημότητες όπως η Kim Kardashian, οι οποίες πληρώνονται για να προωθήσουν το Bitcoin. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στην FCA μεγαλύτερο ρόλο στη ρύθμιση της προώθησης κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων.

Η Daily Mirror αναφέρει ότι κάθε σχολείο θα μπορούσε να αναγκαστεί βάση νόμου να έχει απινιδωτές καθώς επικεντρώνεται στην εκστρατεία ενός συντετριμμένου πατέρα, του Μαρκ Κινγκ, ο γιος του οποίου, ο Όλιβερ, 12 ετών, πέθανε μετά από καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κολύμβησης σε ένα σχολείο που δεν είχε απινιδωτή. Ο υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Γουίλιαμσον, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Κινγκ, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αλλαγή του νόμου.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...