Βρετανικός Τύπος: “Ο νέος φόρος πυροδοτεί ανησυχία για τις δαπάνες” και “Θυμός για τους μετανάστες”, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Βρετανία Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

Ο αντίκτυπος από την ψηφοφορία για την αύξηση του φόρου για την πληρωμή κοινωνικής φροντίδας και το NHS απασχολεί t εφημερίδες.

Οι Financial Times γράφουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον απέκρουσε την εξέγερση των Συντηρητικών για να εξασφαλίσει την αύξηση των φόρων για να πληρώσει για το NHS και το σχέδιο κοινωνικής φροντίδας. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι Εργατικοί ψήφισαν κατά του σχεδίου, το οποίο λέει ότι θα πλήξει περισσότερο τους αποφοίτους που εργάζονται.

Η Guardian αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έχει προειδοποιηθεί από ειδικούς και επαγγελματίες ότι το «στοίχημα των 12 δισ. λιρών» δεν θα λύσει την κρίση της περίθαλψης. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ηγέτες του τομέα φροντίδας ανησυχούσαν για τους “πενιχρούς πόρους” που προβλέπονται στα σχέδια. Το πρωτοσέλιδο είναι ένα από τα πολλά που δημοσιεύουν φωτογραφία της Βρεττανής έφηβης αθλήτριας του τένις Emma Raducanu, που περνά στους ημιτελικούς του US Open.

Η Daily Telegraph σημειώνει ότι υπάρχουν ανησυχίες για το πώς θα δαπανηθούν τα μετρητά που συγκεντρώθηκαν από τον νέο φόρο καθώς, όπως λέει, το NHS προσλαμβάνει έναν στρατό αξιωματούχων που θα κοστίσουν 200.000 λίρες.

Η εφημερίδα i δημοσιεύει τα τελευταία νέα για την πανδημία, αναφέροντας ότι η ταχεία χορήγηση των ενισχυτικών εμβολίων θα «ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα». Η εφημερίδα λέει επίσης ότι οι υπουργοί ενδέχεται να εγκαταλείψουν τα υποχρεωτικά διαβατήρια Covid καθώς υπάρχουν αντιρρήσεις από τους βουλευτές των Tories.

Η Daily Star έχει μια ενημέρωση για τον Geronimo το αλπάκα που θανατώθηκε πριν λίγες μέρες, λέγοντας ότι δύο κτηνίατροι είπαν ότι δεν είχε την φυματίωση των βοοειδών, ενώ ένας κυβερνητικός κτηνίατρος είπε ότι υπήρχαν ουλές. Ο τίτλος είναι “Φυματίωση ή όχι Φυματίωση; Αυτή είναι η ερώτηση!”

Η Daily Mail δημοσιεύει μια επιστολή κορυφαίων προσωπικοτήτων που απαιτούν να μην παραταθεί το συμβόλαιό της Επιτρόπου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Cressida Dick. Η εφημερίδα αναφέρει ότι αναμένεται να δοθεί παράταση δύο ετών στην ανώτερη αξιωματικό που είναιι “επιρρεπής σε καταστροφές”. Στους υπογράφοντες την επιστολή περιλαμβάνονται  η βαρόνη Lawrence και η λαίδη Brittan.

Η Daily Express αναφέρεται σε μια “καταστολή της εισροής στο Ηνωμένο Βσίλειο” καθώς επισημαίνει ότι οι μετανάστες που εισέρχονται στην χώρα θα επιστρέφουν στη Γαλλία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, κρατάει σκληρή στάση στις «γαλλικές αποτυχίες».

Οι Times έχουν διαφορετική οπτική, καθώς αναφέρονται στο θέμα, με τίτλο “Γαλλικός θυμός για το σχέδιο της Patel να γυρίζει πίσω τους μετανάστες”, τονίζοντας ότι η υπουργός Εσωτερικών “διέταξε τους υπαλλήλους να ξαναγράψουν το ναυτικό δίκαιο” για να επιτρέψουν στα πλοία που μετέφεραν μετανάστες να αναχαιτιστούν στη Μάγχη, “βαθαίνοντας τη διπλωματική ρήξη με τη Γαλλία”.

Η Daily Mirror τον τίτλο “ο παραπλανημένος πρίγκιπας” λέει ότι ο πρίγκιπας Άντριου είναι “απόλυτα πεπεισμένος” ότι θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα παρά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση στις ΗΠΑ, καθώς πάντα αρνιόταν τις κατηγορίες.

Η Sun αποκαλύπτει μια ιστορία για μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε για να τιμήσει τον Sir Winston Churchill, η οποία έχει προκαλέσει μια θύελλα αλλάζοντας το όνομά της και «διαγράφοντάς τον από τον ιστότοπό της». Το Winston Churchill Memorial Trust έχει μετονομαστεί ως Churchill Fellowship και έχει αφαιρέσει όλες τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού του πολέμου από τον ιστότοπό του.

Η Metro αποκαλύπτει μια γκάφα του Γκάβιν Γουίλιαμσον, ο οποίος μπέρδεψε τον ποδοσφαιρικό αστέρα της Mancunian, Marcus Rashford, με τον παίκτη του Ράγκμπι της Αγγλίας Maro Itoje,, ενός Λονδρέζου. Η εφημερίδα περιγράφει τον γραμματέα εκπαίδευσης ως επιρρεπή σε γκάφες, αφού είπε σε μια συνεντευξη ότι είχε συνομιλήσει με τον ακτιβιστή για την συγκέντρωση σχολικών γεύματων, Rashford, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ο Itoje, ο οποίος βοήθησε στην παροχή 2.000 φορητών υπολογιστών σε μαθητές.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...