Βρετανικός Τύπος: “Οι Αφγανοί θα μπορούσαν να πολεμήσουν για τη Βρετανία” και “Επιστρέφουν τα βρετανικά στρατεύματα”, στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

H κρίση στο Αφγανιστάν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των περισσότερων πρωτοσέλιδων.

The Times

«Η χειρότερη απειλή τρομοκρατίας των τελευταίων ετών» είναι ο τίτλος των Times καθώς γράφει ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει προσφερθεί να αναγνωρίσει τους Ταλιμπάν εάν αποτρέψουν τις επιθέσεις. Η εφημερίδα αναφέρει ότι πρώην διοικητές του Στρατού, διπλωμάτες και βουλευτές προειδοποιούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σημαντικά λιγότερο ασφαλές μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.


The Guardian

Η Guardian αναφέρει ότι οι Ταλιμπάν λένε ότι θα επιτρέψουν περισσότερες αποχωρήσεις από το Αφγανιστάν εν μέσω μιας «κλιμακούμενης έντασης και αιματοχυσίας» στους δρόμους της Καμπούλ. Η μαχητική ομάδα διαβεβαίωσε τον Μπόρις Τζόνσον και άλλους ηγέτες ότι θα επιτρέπεται σε ξένους υπηκόους και σε όσους έχουν άδεια να φύγουν. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης μια πολύχρωμη φωτογραφία του θρύλου της reggae, Lee ‘Scratch’ Perry, που πέθανε σε ηλικία 85 ετών.


Daily Telegraph

Η Daily Telegraph γράφει ότι οι Αφγανοί κομάντος θα μπορούσαν να πολεμήσουν για το Ηνωμένο Βασίλειο με τον ίδιο τρόπο όπως οι Gurkhas, σύμφωνα με προτάσεις που υποβάλλονται στους υπουργούς. Εκατοντάδες άτομα από τις ειδικές δυνάμεις έφτασαν εδώ αφού εκπαιδεύτηκαν από βρετανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Στο πρωτοσέλιδό της υπάρχει μια φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που στέκεται μπροστά στο φέρετρο ενός από τους 13 Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα.


Εφημερίδα i

Η εφημερίδα i γράφει ότι τα “Βρετανικά στρατεύματα φτάνουν σπίτι τους, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται”. Αναφέρει επίσης, μια επίθεση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Καμπούλ, η οποία είχε ως στόχο ένα όχημα που αξιωματούχοι του Πενταγώνου ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο να εξαπολύσει επίθεση αυτοκτονίας. Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι αλληλοκατηγορίες έχουν ξεκινήσει σημειώνοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση «κοιμόταν ενώ έπρεπε να είναι σε εγρήγορση».


Daily Express

«Ασφαλείς στη χώρα» είναι ο τίτλος της Daily Express, που δημοσιεύει μια εικόνα των βρετανικών στρατευμάτων να κατεβαίνουν από ένα αεροσκάφος στον μεγαλύτερο σταθμό RAF, το Brize Norton στο Oxfordshire, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός είπε στις οικογένειες των πεσόντων ηρώων ότι «ο χαμός τους δεν ήταν μάταιος».


Financial Times

Οι Financial Times αναφέρουν επίσης την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό περιγράφηκε ως αεροπορική επίθεση «αυτοάμυνας». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που έμειναν πίσω στο Αφγανιστάν μετά την προθεσμία αποχώρησης της Τρίτης. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει μια αγωγή κατά της εταιρείας κρουαζιέρων, Carnival, για τη μη λήψη μέτρων κατά του Covid μετά από ένα ξέσπασμα κρουσμάτων σε ένα από τα πλοία της.


Daily Mail

Η Daily Mail σημειώνει ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας, λιγότεροι από τους μισούς ασθενείς βλέπουν τους γιατρούς τους πρόσωπο με πρόσωπο, ενώ οι υπόλοιποι έχουν τηλεφωνικά ραντεβού. Το NHS πασχίζει να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις των ραντεβού από τον Covid σε ορισμένες περιοχές, τονίζει η εφημερίδα, καθώς ένας στους 10 ανθρώπους πρέπει να περιμένει τρεις εβδομάδες για ένα ραντεβού.


Daily Mirror

Η Daily Mirror επικεντρώνεται στην πανδημία του Covid και φοβάται ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να αποτρέψει την αύξηση των κρουσμάτων όταν τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο. Τα διδασκαλικά συνδικάτα λένε ότι οι λέξεις-κλειδιά πρέπει να είναι «εξαερισμός, εμβόλια και επαγρύπνηση» όταν οι μαθητές επιστρέψουν στην τάξη.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...