Βρετανικός Τύπος: «Οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν» και «Η πρόταση για το διαβατήριο εμβολίων απορρίφθηκε», στα πρωτοσέλιδα

Αγγλία - Γουέστμινστερ - κοινοβούλιο
Γουέστμινστερ, το αστικό κοινοβούλιο της Αγγλίας

“Τα εμβόλια αυξήθηκαν στον αγώνα  για τις 21 Ιουνίου” είναι ο τίτλος της εφημερίδας i, η οποία γράφει ότι η κυβέρνηση στοχεύει να προσφέρει δεύτερη δόση σε όλους άνω των 50 ετών εντός τριών εβδομάδων σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στην ημερομηνία του οδικού χάρτη για τον τερματισμό των νομικών περιορισμών των κοινωνικών επαφών. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η τελική απόφαση έχει καθυστερήσει για μια ακόμη εβδομάδα εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων της νέας μετάλλαξης.

Οι Times καλύπτουν το ίδιο θέμα, το οποίο ο υπουργός εμβολίων Nadhim Zahawi το περιγράφει ως «κούρσα μεταξύ του εμβολίου και του ιού». Η πρόβλεψη της εφημερίδας είναι ότι το εμβόλιο θα κερδίσει τον αγώνα έως τις 21 Ιουνίου, εάν το NHS διατηρήσει αυτό το ρυθμό με τις δεύτερες δόσεις, καθώς όλοι οι άνω των 50 θα έπρεπε να έχουν ολοκληρώσει μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αύξηση των εμβολιασμών περιγράφεται επίσης ως ένας αγώνας στην Daily Express, αυτή τη φορά όμως, ένας αγώνας για ελευθερία. Η εφημερίδα αναφέρεται στον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ λέγοντας ότι η διάθεση του εμβολίου ενδέχεται να επιταχυνθεί εγκαίρως για το τέλος του κλειδώματος.

Το σχέδιο για υποχρεωτικά διαβατήρια εμβολίων για την παρακολούθηση εκδηλώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα αποκαλούμενα πιστοποιητικά κατάστασης Covid, έχει καταργηθεί, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Η εφημερίδα αναφέρεται σε μια πηγή που δήλωσε ότι το σχέδιο είναι “νεκρό” εν μέσω ανησυχιών ότι οι τουρίστες δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή του NHS για να αποδείξουν την κατάσταση εμβολιασμού τους και ότι ορισμένα άτομα δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω ιδιαίτερων καταστάσεων όπως σοβαρές αλλεργίες.

“Γεύση από ελευθερία” είναι ο θριαμβευτικός τίτλος στην πρώτη σελίδα της Daily Mirror, πάνω από μια φωτογραφία με πλήθος παραθεριστών στην παραλία του Bournemouth, αφού εκατομμύρια εκμεταλλεύτηκαν την μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας, μετά από μήνες lockdown και εβδομάδες βροχής. Η Daily Mirror σε άλλο άρθρο της, αποκαλύπτει ότι η Scotland Yard επανεξετάζει την “πρώτη ρατσιστική δολοφονία στη Βρετανία”. Ο Kelso Cochrane, ο οποίος ήταν 32 ετών από την Antigua, μαχαιρώθηκε πριν από 62 χρόνια στο Notting Hill του Λονδίνου από λευκούς νέους. Δύο άτομα ανακρίθηκαν αλλά δεν κατηγορήθηκαν ποτέ. Η οικογένεια του κ. Cochrane υπέβαλε πρόσφατα αναφορά που ζητούσε από την αστυνομία να απολογηθεί για την αποτυχία της έρευνας.

Η Daily Mail επικεντρώνεται σε μία από τις σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας, εξ αιτίας του lockdown για τους ασθενείς ισχίου και γόνατος, μερικοί από τους οποίους αναφέρει η εφημερίδα ότι ίσως χρειαστεί να περιμένουν δύο χρόνια για μια επέμβαση. Η εφημερίδα είναι επίσης μία από αυτές που φιλοξενεί την φωτογραφία από τον γάμο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον το Σάββατο, με πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια και τη νέα σύζυγό του Κάρι, με λουλούδια στα μαλλιά της. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το νυφικό  της Carrie Symonds, νοικιάστηκε για την ημέρα και το ζευγάρι δεν θα πάει για μήνα του μέλιτος μέχρι τον επόμενο χρόνο.

Παρόλη που η απαγόρευση της πυροπροστασίας με εύφλεκτο μονωτικό αφρό για πολυώροφα κτίρια, θεσπίστηκε το 2018 μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά του Πύργου Grenfell, έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί σε περίπου 70 σχολεία, σύμφωνα με έκθεση της Guardian που προέρχεται από μελέτη του κατασκευαστή μόνωσης, Rockwool. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι έχουν κατασκευαστεί τουλάχιστον 25 νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας και συγκροτήματα κατοικιών προστατευμένα με την επένδυση. Η Guardian επισημαίνει ότι πυροσβέστες, πολιτικοί και το Συμβούλιο Βιομηχανικών Κατασκευών θέλουν να απαγορευθούν οι εύφλεκτες αυτές μονώσεις, ενώ ένας εκπρόσωπος της Whitehall επέμεινε ότι όλα τα υλικά έπρεπε να περάσουν από ελέγχους ασφαλείας.

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σκοπεύουν να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην αγορά κρυπτονομισμάτων αξίας 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως το Bitcoin, σύμφωνα με την Financial Times, η οποία γράφει ότι υπάρχει αυξημένη ανησυχία πως η έλλειψη εποπτείας των ψηφιακών νομισμάτων κινδυνεύει να προκαλέσει ζημιά στους επενδυτές.

Και τέλος, η Daily Star αναφέρεται στα “Βρετανικά αρχεία X για την ανίχνευση εξωγήινων”, αποκαλύπτοντας ότι ο επικεφαλής των  ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να επανεκκινήσει τη λειτουργία του γραφείου για τα U.F.O μετά τη δημοσίευση έκθεσης του Πενταγώνου που αναφέρεται σε “μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα”. Η εντολή δόθηκε πέρυσι από τον πρώην πρόεδρο, προτρέποντας την εφημερίδα να καταλήξει στο συμπέρασμα: “Η αλήθεια ΕΙΝΑΙ εκεί έξω … χάρη στον εεε…, Donald Trump.”

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...