Βρετανικός Τύπος: «Οι περιορισμοί θα τελειώσουν τον Μάιο», γράφουν τα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο- Βρετανία- Καρτοτηλέφωνο

Αρκετές εφημερίδες δημοσιεύουν αισιόδοξο μήνυμα, σχετικά με τον αντίκτυπο του προγράμματος εμβολιασμού στους περιορισμούς για την πανδημία. Γράφουν χαρακτηριστικά, αρκετά πρωτοσέλιδα: «Οι περιορισμοί θα τελειώσουν τον Μάιο»


Daily Express

“Εμβολιασμοί για τις Βρετανικές plc (ανώνυμες εταιρείες)!” δηλώνει η Daily Express, η οποία αναφέρει μια πρόβλεψη από την Τράπεζα της Αγγλίας, με τον διευθυντή της Andrew Bailey να δηλώνει ότι η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή η ανοσοποίηση, με τους καταναλωτές να έχουν εξοικονομήσει 125 δισεκατομμύρια £ επιπλέον για να δαπανήσουν όταν μειωθούν οι περιορισμοί.


Daily Mail

Καθώς ένας στους πέντε ενήλικες έχει κάνει τώρα την πρώτη δόση και τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν φτάσει τα τρία εκατομμύρια την εβδομάδα, η Daily Mail αναφέρει ότι οι υπουργοί στοχεύουν σε μια σημαντική άρση των περιορισμών τον Μάιο. Παραθέτει μια πηγή του Whitehall που λέει ότι, εάν η διάθεση του εμβολίου συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί, “θα αρχίσετε να βλέπετε μια γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα τον Απρίλιο και τον Μάιο”.


Times

Οι Times έχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πιθανή χαλάρωση των περιορισμών, αναφέροντας ότι ο υπαίθριος αθλητισμός και η κοινωνικοποίηση πρόκειται να είναι οι πρώτες δραστηριότητες που θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή στα σχολεία στις 8 Μαρτίου. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση είναι πιθανό να επιτρέψει σε αγορές και εξωτερικούς χώρους εστίασης να ανοίξουν ξανά πριν από τα καταστήματα της High Street και το εσωτερικό των εστιατορίων.


Metro

Η ζωή θα μπορούσε να επανέλθει στο φυσιολογικό μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με δηλώσεις επιστημόνων στη Metro, με το Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να χορηγήσει σε όλους τους άνω των 50 ετών μια πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 31 Μαρτίου. Η εφημερίδα αναφέρει τον κυβερνητικό σύμβουλο καθηγητή Andrew Pollard λέγοντας ότι με εμβολιασμούς και προστατευόμενους όλους τους πιο ευάλωτους, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να δει μια «σημαντική επιστροφή στην ομαλότητα».


Guardian

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Υγείας Jeremy Hunt ακούγεται πιο διστακτικός στη Guardian, λέγοντας ότι οι υπουργοί πρέπει να ακολουθήσουν μια πιο προσεκτική προσέγγιση για την άρση του κλειδώματος και να περιμένουν έως ότου τα κρούσματα πέσουν σε 1.000 την ημέρα. “Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος που κάναμε πέρυσι πιστεύοντας ότι δεν πρόκειται να έχουμε μια νέα  αναζωπύρωση του ιού”, είπε.


Daily Telegraph

Το κύριο θέμα της Daily Telegraph επικεντρώνεται στον αγώνα των υπουργών για την κράτηση περισσότερων από 28.000 δωματίων ξενοδοχείου για επιβάτες που φθάνουν με το νέο σύστημα καραντίνας, το οποίο ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο αγώνας για τα δωμάτια, που κοστίζει 800 £ ανά άτομο, έρχεται μετά από μια «ημέρα χάους» κατά την οποία ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και αξιωματούχοι της Συνοριακής Δύναμης δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημέρωση για τα σχέδια.


Daily Mirror

Η «παράδοση της ελπίδας» είναι η επικεφαλίδα στην πρώτη σελίδα της Daily Mirror, η οποία έχει μια φωτογραφία με χαμογελαστά παιδιά που κρατούν σχολικά είδη από δωρεές αναγνωστών της. Η εφημερίδα ξεκίνησε μια εκστρατεία πολλών εκατομμυρίων λιρών για την αγορά βασικών σχολικών ειδών για τις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.


Financial Times

Οι διευθυντές των εταιρειών αντιμετωπίζουν κυρώσεις για την ακρίβεια των οικονομικών καταστάσεων στο πλαίσιο “εκτεταμένων” μεταρρυθμίσεων που θα επέβαλλαν πρόστιμα για μεγάλες αποκλίσεις, αναφέρει η Financial Times. Η εφημερίδα  δίνει επίσης μια πιο προσεκτική περιγραφή των προοπτικών της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, σημειώνοντας ότι παραμένει η προοπτική επιβολής αρνητικών επιτοκίων εάν η άνοδος μετά το lockdown είναι απογοητευτική.


Daily Star

Και τέλος η Daily Star επικρίνει με σκληρούς χαρακτηρισμούς αυτούς που προσπάθησαν να “κερδίσουν πολιτικούς πόντους” με το χειροκρότημα στη μνήμη του υποστηρικτή του NHS, Sir Tom Moore. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ένας εφημέριος που χαρακτήρισε το εθνικό χειροκρότημα “λατρεία του λευκού βρετανικού εθνικισμού” αντιμετωπίζει απόλυση, ενώ άλλους επικριτές του χαρακτηρίζει ως “αξιολύπητους τρωγλοδύτες”.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...