Βρετανικός Τύπος: «Οι Tories σε πόλεμο», και « Παραιτήθηκε ο βοηθός του πρίγκιπα Κάρολου», στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο - Αγγλία - Μπινγκ Μπεν

Η εφημερίδα Sunday Telegraph αναφέρει ότι ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει αναταραχή στις τάξεις των Συντηρητικών σχετικά με τις προτάσεις για αύξηση της εθνικής ασφάλισης, μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως «ηλίθια» από κομματικά στελέχη. Η εφημερίδα γράφει ότι ο κ. Johnson πρόκειται να επιμείνει στη θέση του ότι η αύξηση είναι ζωτικής σημασίας για να σωθεί το NHS. Η Sunday Telegraph επισημαίνει πως κατανοεί ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει την αύξηση ως απαραίτητη για να λύσει το πρόβλημα το πρόβλημα των ασθενών που βρίσκονται στις λίστες αναμονής των νοσοκομείων. Αλλά βουλευτές μέσα στο κόμμα του έχουν προειδοποιήσει ότι θα έχει ως αποτέλεσμα οι νεότεροι εργαζόμενοι να επιδοτούν τη φροντίδα των ηλικιωμένων.

Αναφορά στις αναταραχές στο Συντηρητικό κόμμα κάνει και η Sunday Express η οποία γράφει ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει πίεση από τους βουλευτές του σχετικά με τις αυξήσεις φόρων, τις συντάξεις, την κοινωνική μέριμνα, την παράνομη μετανάστευση και τις πράσινες πολιτικές. Οι Συντηρητικοί κινδυνεύουν να χάσουν τα οφέλη της νίκης τους στις πρόσφατες εκλογές εάν η κυβέρνηση αυξήσει τους φόρους και αποσύρει την τριπλή προστασία στην κρατική σύνταξη, προειδοποίησαν οι βουλευτές των Tories που εκλέγονται στην περιοχή. Ένας υπουργός λέγεται ότι απέρριψε το σχέδιο ως “ηθικά, οικονομικά και πολιτικά λάθος”.

Εν τω μεταξύ, το κύριο θέμα των Sunday Times αναφέρεται σε βοηθό του πρίγκιπα της Ουαλίας, για τον οποίο η εφημερίδα είπε ότι παραιτήθηκε το Σάββατο μετά από ισχυρισμούς ότι είχε τιμήσει έναν Σαουδάραβα μεγιστάνα που χάρισε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια λίρες σε βασιλικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ο Michael Fawcett που διορίστηκε το 2016, αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση και παραιτήθηκε προσωρινά από διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, The Prince’s Foundation, συνεχίζει η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι ο Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz πλήρωσε χιλιάδες λίρες σε άτομα του περιβάλλοντος του πρίγκιπα Κάρολου, οι οποίοι είπαν στον Σαουδάραβα επιχειρηματία ότι θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν μια τιμητική απονομή με τον τίτλο του Ιππότη. Εκπρόσωπος του Ιδρύματος του Πρίγκιπα είπε στην εφημερίδα ότι η οργάνωση ερευνά τους ισχυρισμούς. Η εφημερίδα Sunday Times αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της ότι ο Πύργος του Γκρένφελ θα κατεδαφιστεί λόγω φόβων ασφαλείας. Πηγές του Whitehall αποκαλύπτουν ότι η απόφαση να καταστραφούν τα απανθρακωμένα ερείπια του κτιρίου, περισσότερα από τέσσερα χρόνια μετά τη φωτιά που σκότωσε 72 ανθρώπους, είναι ειλημμένη.

Η Mail της Κυριακής αναφέρεται στην έρευνα για τον βοηθό του πρίγκιπα Κάρολου, επισημαίνοντας ότι ο κ. Michael Fawcett είχε γράψει σε μια επιστολή του ότι η φιλανθρωπική οργάνωση θα ήταν “χαρούμενη και πρόθυμη” να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να βοηθήσει τον Σαουδάραβα μεγιστάνα. Η εφημερίδα περιγράφει τον Fawcett ως “αναμφισβήτητα τον πιο αξιόπιστο βοηθό του πρίγκιπα”.

Σε άλλες ειδήσεις, οι έφηβοι αντιμετωπίζουν πολύωρα ταξίδια για να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Sunday Mirror. Πολλές πόλεις δεν διαθέτουν εμβολιαστικά κέντρα με τις εναλλακτικές λύσεις μερικές φορές να φτάνουν μέχρι και 70 μίλια μακριά. Ο βουλευτής των Εργατικών, Justin Madders, δήλωσε ότι είναι «γελοίο» να περιμένουμε από άτομα κάτω των 18 ετών να διανύσουν τέτοιες αποστάσεις.

Οι Sunday People γράφουν ότι έως και 2.000 παιδιά την ημέρα στη Βρετανία θα μπορούσαν να υποφέρουν από μακροχρόνιο Covid. Μια νέα έκθεση λέει ότι ένα παιδί στα επτά μπορεί να έχει συμπτώματα, μέχρι και μετά από 15 εβδομάδες, προσθέτει η εφημερίδα.

Η Daily Star της Κυριακής ασχολείται με ένα θέμα σύμφωνα με το οποίο η σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον Dodi Fayed, ήταν “για τα μάτια και μόνο”. Επικαλούμενη ως πηγή ένα πρώην μέλος του προσωπικού, που αποκάλυψε ότι “κοιμόντουσαν σε ξεχωριστά κρεβάτια” και την αποκαλούσε “κυρία”.

Πηγή: https://www.pressreader.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...