Βρετανικός Τύπος: «Ομαδικό χάος στο Euro» και «Πλήγμα στις διακοπές στο εξωτερικό» στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο

Sun

Η είδηση ​​ότι ο ποδοσφαιριστής της Σκωτίας Billy Gilmour έχει βρεθεί θετικός στον Covid και θα χάσει τον αγώνα της ομάδας ενάντια στην Κροατία βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα πολλών εφημερίδων, συμπεριλαμβανομένης της  Sun. Αυτό σημαίνει επίσης «χάος» και για την ομάδα της Αγγλίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, καθώς οι παίκτες Mason Mount και Ben Chilwell – που είναι συμπαίκτες του Gilmour στη Chelsea – εμφανίστηκαν να τον αγκαλιάζουν στο γήπεδο μετά το παιχνίδι της Αγγλίας εναντίον της Σκωτίας την περασμένη Παρασκευή.

Η εφημερίδα γράφει παρακάτω ότι οι Γερμανοί έχουν μεγαλύτερη ελευθερία να ταξιδεύουν και να πηγαίνουν στις παραλίες στην Ισπανία, ενώ οι απογοητευμένοι Βρετανοί θα μείνουν κολλημένοι στο κρύο και τη βροχή. “Αφήστε μας να πάρουμε μια ανάσα, πρωθυπουργέ”, είναι ο τίτλος της εφημερίδας.


Metro

Η Metro αναφέρει ότι το γεγονός ότι ο Gilmour βρέθηκε θετικός, έχει «συγκλονίσει» το Euro 2020, με τον Chilwell και τον Mount να είναι αμφίβολο αν θα παίξουν στον αγώνα της Αγγλίας απόψε. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση ο Gilmour να μπει σε καραντίνα για 10 ημέρες, αλλά η υπόλοιπη ομάδα της Σκωτίας δεν χρειάζεται να απομονωθεί, έχει προκαλέσει σύγχυση σε πολλούς ανθρώπους. Δημοσιεύει ερώτημα γονέα γιατί μια ολόκληρη σχολική τάξη πρέπει να απομονωθεί εάν ένας μαθητής βρεθεί θετικός, αλλά η ομάδα της Σκωτίας μπορεί ακόμα να παίξει.


Daily Mirror

Η Daily Mirror το αποκαλεί “κρίση του Covid”, προειδοποιώντας ότι ο Mount και ο Chilwell ίσως χρειαστεί να χάσουν το παιχνίδι ενάντια στην Τσεχική Δημοκρατία. Η εφημερίδα προσθέτει ότι, εκτός από τις αγκαλιές με τον Mount και τον Chilwell, η πιθανή παραβίαση του κανόνα Covid ήρθε όταν οι δυο τους είχαν μια συνομιλία 25 λεπτών με τον Scot Gilmour στο τούνελ. Γράφει ότι η κυβέρνηση και η UEFA – το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου – βρίσκονται κοντά σε έναν συμβιβασμό που θα άρει την απειλή της μετακίνησης του τελικού του Euro 2020 από το Wembley σε μια άλλη ευρωπαϊκή πόλη.  

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν και οι υπουργοί δεν είναι πρόθυμοι να εξαιρέσουν από την καραντίνα τους 2.500 VIP από τις κίτρινες  χώρες και το αίτημα είναι πλέον πιθανό να απορριφθεί, ίσως θα μπορούσαν να παραμείνουν σε μια φούσκα ασφαλείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, περίπου 65.000 οπαδοί θα γίνουν δεκτοί για τους ημιτελικούς και τον τελικό – μια σημαντική αύξηση των 45.000 που είχε προηγουμένως επιτραπεί.


Daily Telegraph

Μια φωτογραφία του Gilmour και του Mount που αγκαλιάστηκαν την Παρασκευή μετά τον αγώνα της Αγγλίας και της Σκωτίας βρίσκεται στο μπροστινό μέρος και της Telegraph. Ωστόσο, το κύριο θέμα της εφημερίδας είναι η συνέντευξή της με τον Λόρδο Burnett, επικεφαλής του δικαστικού σώματος στην Αγγλία και την Ουαλία, ο οποίος προειδοποίησε για τις «βαθιά καταστροφικές» καθυστερήσεις στο δικαστικό σύστημα και ο οποίος έχει προτείνει να γίνουν μικρότερες οι επιτροπές για να βοηθήσουν στην εξάλειψη των καθυστερήσεων, αμφισβητώντας το γεγονός ότι  ορισμένες υποθέσεις χαμηλού βαθμού, χρειάζονται 12 ενόρκους.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η καθυστέρηση των υποθέσεων έχει αυξηθεί κατά 50% από τον Μάρτιο του 2020, περισσότερες από 57.000 και αυτό οφείλεται κατά βάση σε μια δεκαετία περικοπών προϋπολογισμού που επιδεινώθηκε περισσότερο και από την πανδημία.


Εφημερίδα i

Η εφημερίδα i αναφερόμενη στο σχόλιο του Μπόρις Τζόνσον: “Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται να είναι μια δύσκολη χρονιά για ταξίδια”, επικεντρώνεται στις παρατηρήσεις αυτές για την προοπτική ταξιδιών στο εξωτερικό, τις οποίες περιγράφει ως «πλήγμα» για τις καλοκαιρινές διακοπές. Παράλληλα σε μια φωτογραφία που είναι μια ηλιόλουστη ευρωπαϊκή παραλία, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι Βρετανοί παραθεριστές δεν μπορούν να περιμένουν ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς περιορισμούς μέχρι το επόμενο έτος.


Times

Το κύριο θέμα των Times είναι πιο θετικό για τις διακοπές στο εξωτερικό, λέγοντας: “Οι κανόνες καραντίνας θα αρθούν για τους πλήρως εμβολιασμένους”, καθώς  αποκαλύπτει ότι οι υπουργοί πρόκειται να ανακοινώσουν την αναθεώρηση των ταξιδιωτικών περιορισμών την Πέμπτη. Από τον Αύγουστο, τα άτομα που έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου δεν θα χρειαστεί να απομονωθούν στο σπίτι τους για 10 ημέρες μετά την επιστροφή τους από τις χώρες που είναι στο κίτρινο, στο πλαίσιο κυβερνητικών σχεδίων για τη διάσωση των καλοκαιρινών διακοπών.

Ωστόσο, οι κυβερνητικές πηγές υποβάθμισαν τις ελπίδες ότι πολλές χώρες θα προστεθούν στον πράσινο κατάλογο και λένε ότι θα είναι μόνο μια «χούφτα», προσθέτει η εφημερίδα. Οι Times αναφέρουν επίσης ότι, ο κ. Τζόνσον εμποδίζει τις αυξήσεις για το φόρο εισοδήματος, τον ΦΠΑ και την εθνική ασφάλιση για την πληρωμή κοινωνικής φροντίδας, καθιστώντας «εξαιρετικά δύσκολο» για τον καγκελάριο να βρει τα 10 δισ. λίρες που χρειάζονται, προσθέτοντας ότι ο Rishi Sunak είπε στον πρωθυπουργό πως θα χρηματοδοτήσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική περίθαλψη μόνο εάν ο Τζόνσον συμφωνεί ταυτόχρονα να αυξήσει τους φόρους για να τις πληρώσει.


Guardian

Μια νέα έκθεση από βουλευτές σχετικά με την εκπαιδευτική επιτροπή βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της Guardian. Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι λευκοί μαθητές της εργατικής τάξης έχουν απογοητευτεί από δεκαετίες παραμέλησης στο εκπαιδευτικό σύστημα στην Αγγλία και ανέφερε επίσης ότι η ορολογία όπως το “λευκό προνόμιο” είναι διχαστική. Ωστόσο, η εφημερίδα χαρακτηρίζει την έκθεση “αμφιλεγόμενη” και παραθέτει κριτικές -συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους της επιτροπής – που δείχνουν ότι χρησιμοποιείται για την προσπάθεια πρόκλησης πολέμου για την εκπαίδευση.


Daily Mail

Η Daily Mail σχολιάζει ότι υπάρχει βαθιά απογοήτευση για την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να ακυρώσει μια συνάντηση με τον καγκελάριο και τον υπουργό Υγείας που είχε προγραμματιστεί σήμερα για να συζητήσει πώς θα μεταρρυθμίσει την κοινωνική περίθαλψη στην Αγγλία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι “έχει αναβάλλει και πάλι την υπόσχεσή του και ότι είναι σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ο πρωθυπουργός στάθηκε στα σκαλοπάτια της Downing Street και δήλωσε ότι είχε ένα «σαφές σχέδιο» για να διορθώσει το καταρρακωμένο σύστημα φροντίδας. “Πού είναι λοιπόν;” ρωτά η εφημερίδα.

“Για άλλη μια φορά, μας υποσχέθηκε αποφασιστική δράση. Για άλλη μια φορά, παίρνουμε μόνο ταλαιπωρία και καθυστέρηση και η προδοσία των ηλικιωμένων συνεχίζεται”. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και οι συνδικαλιστές τον κατηγόρησαν για δειλία και προειδοποιούν κάθε εβδομάδα ότι η “αμφιταλάντευση” σημαίνει ότι χιλιάδες περισσότεροι συνταξιούχοι δεν λαμβάνουν βοήθεια. Εν τω μεταξύ, η Daily Mail αναφέρει ότι οι υπουργοί εξετάζουν εάν τα διαβατήρια εμβολίων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν τις παμπ, τα εστιατόρια και τα θέατρα ανοιχτά εάν τα κρούσματα αυξηθούν δραματικά αυτόν τον χειμώνα.

Λέει ότι οι υπουργοί αναμένουν ότι η “πιστοποίηση Covid” θα χρησιμοποιηθεί σε μαζικές εκδηλώσεις όπου διαφορετικά οι άνθρωποι θα έπρεπε να κάνουν τεστ Covid για να συμμετέχουν. Πηγή του Whitehall λέει ότι το σχέδιο θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα μικρότερων χώρων, σε περίπτωση που οι υπουργοί πρέπει να λάβουν περιοριστικά μέτρα.


Daily Express

Η Daily Express αποκαλύπτει ένα υπόμνημα που διέρρευσε το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υποδηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να μειώσει την βρετανική τηλεόραση και τις ταινίες της που προβάλλονται στην Ευρώπη. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει πολύ περισσότερη τηλεόραση που παράγεται στην ΕΕ», λέει η εφημερίδα. Το αποκαλεί «πράξη εκδίκησης για το Brexit» και ότι μια τέτοια κίνηση είναι ένα «χτύπημα» στη βρετανική βιομηχανία ψυχαγωγίας που ενισχύεται με την πώληση διεθνών δικαιωμάτων από τις εκπομπές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Βρυξέλλες πιστεύουν ότι η κυριαρχία βρετανικών εκπομπών όπως οι Doctor Who, Downton Abbey και The Crown αποτελούν απειλή για την «πολιτιστική ποικιλομορφία» της Ευρώπης.


Financial Times

Οι Financial Times της Τρίτης πραγματοποίησαν συνέντευξη με τον Armin Laschet, τον πρωτοπόρο στον αγώνα για να διαδεχθεί την Angela Merkel ως καγκελάριο της Γερμανίας. Ο κ. Laschet μίλησε στους Financial Times για την Κίνα, λέγοντας ότι πρέπει να θεωρηθεί εταίρος των δυτικών χωρών όσο και αντίπαλος. Υπάρχουν τρεις μήνες ακόμη για τις ομοσπονδιακές εκλογές, οπότε και η κα Merkel πρόκειται να παραιτηθεί.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...