Βρετανικός Τύπος: «Προειδοποιήσεις για τρίτο κύμα» και «Έκκληση στις πλουσιότερες χώρες για δωρεά εμβολίων», στα πρωτοσέλιδα

Βρετανικός Τύπος
Βρετανικός Τύπος

Η Daily Telegraph απευθύνει έκκληση στις πλουσιότερες χώρες να δώσουν περισσότερα εμβόλια σε φτωχότερα κράτη, καθώς κινδυνεύουν να εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μελλοντικά lockdowns. Σε άρθρο για την εφημερίδα, οι επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου προειδοποιούν ότι η τρέχουσα κατάσταση κινδυνεύει να δημιουργήσει μια πανδημία «δύο δρόμων».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab θα παρουσιάσει αργότερα ένα ” κατηγορητήριο έγγραφο ” για την κακή συμπεριφορά της Ρωσίας σε συνάντηση του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο κ. Raab θα απαριθμήσει τις αντιρρήσεις των Βρετανών σε ενέργειες, όπως η παρουσία στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία και η αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στη Λευκορωσία από το καθεστώς Λουκασένκο που υποστηρίζεται από τον Πούτιν. Θα υπάρξει επίσης κριτική για την απόφαση της Ρωσίας να αποκαλέσει μερικούς από τους συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου “μη φιλικές χώρες”. Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι η συγκέντρωση στρατευμάτων στα δυτικά της Ρωσίας ήταν απάντηση στην αυξανόμενη απειλή του ΝΑΤΟ.


“Προειδοποίηση για τρίτο κύμα” είναι ο τίτλος της Metro, η οποία αποκαλύπτει ότι υπάρχουν φόβοι πως το τελικό στάδιο της χαλάρωσης του lockdown στην Αγγλία στις 21 Ιουνίου, ενδέχεται να καθυστερήσει. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία θα μπορούσε να φέρει ένα νέο κύμα και να κατακλύσει τα νοσοκομεία. Η καθηγήτρια Susan Michie, κυβερνητική σύμβουλος, αναφέρει ότι το σχέδιο για την άρση όλων των περιορισμών τον επόμενο μήνα βρίσκεται τώρα “στην κόψη του ξυραφιού”. Ένα άλλο θέμα στην πρώτη σελίδα, με επικεφαλίδα “προειδοποίηση για κύμα υψηλών θερμοκρασιών”, μαζί με μια φωτογραφία δύο παιδιών που απολαμβάνουν ένα μπάνιο σε μια υπαίθρια πισίνα κοντά στο Μπρίστολ τη Δευτέρα, για την πιο καυτή ημέρα του έτους μέχρι στιγμής.


Εν τω μεταξύ, η Guardian γράφει ότι οι επιστήμονες παροτρύνουν την κυβέρνηση να επιταχύνει τη χορήγηση της δεύτερης δόσης των εμβολίων και να καθυστερήσει την απόφαση για χαλάρωση του lockdown στις 21 Ιουνίου εκφράζοντας ανησυχία για την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης. Πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική από την προηγούμενη και κάπως πιο ανθεκτική στα εμβόλια, ειδικά μετά από μία μόνο δόση, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο καθηγητής Danny Altmann, ειδικός στην ανοσολογία, δήλωσε ότι «ενοχλείται» που το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να «παρασυρθεί σε ένα σχέδιο όπου θα εμπλακεί με έναν μακροπρόθεσμο ενδημικό ιό».


Η Sun παροτρύνει τους αναγνώστες της “να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια κατά του ιού” και να εγγραφούν για να βοηθήσουν να νικηθεί η ινδική μετάλλαξη. Όπως και άλλες εφημερίδες, προειδοποιεί επίσης ότι η μετάλλαξη θα μπορούσε να απειλήσει το σχεδιασμό για μείωση των περιορισμών στις 21 Ιουνίου.


Η Daily Mail χρησιμοποιεί την πρώτη της σελίδα για να ξεκινήσει μια καμπάνια για να τερματίσει τα τεστ “εξαπάτηση” για τους παραθεριστές. Οι βουλευτές, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι ομάδες καταναλωτών κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν τηρεί την υπόσχεσή της να μειώσει σημαντικά την τιμή των ταξιδιωτικών τεστ, αποκαλύπτει η εφημερίδα.

«Χωρίς μάσκα», σημειώνει η εφημερίδα σε άλλο άρθρο της, καθώς τεκμηριώνει την ιστορία της «κόκκινης λέκτορα της Οξφόρδης που έδωσε πυρηνικά μυστικά στους Τσέχους». Σύμφωνα με πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα αρχεία από τις υπηρεσίες ασφαλείας στην Πράγα, η καθηγήτρια Jirina Stone, η οποία είναι τώρα 82 ετών, διαβίβασε πληροφορίες σχετικά με σχέδια για πυρηνικά όπλα τρίτης γενιάς και ραντάρ του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης ότι ορισμένες από τις συναντήσεις της με τον σύνδεσμό της ήταν σε ένα υποκατάστημα της Miss Selfridge στην Oxford Street στο Λονδίνο. Η καθηγήτρια Stone αρνείται κατηγορηματικά ότι είναι κατάσκοπος και λέει ότι παρέδωσε μόνο ασήμαντες πληροφορίες που δεν ενέχουν κίνδυνο ασφάλειας και ότι συνεργάστηκε με τους πράκτορες για τη δική της ασφάλεια και των παιδιών της στην πατρίδα της, την Τσεχοσλοβακία.


Η Daily Express χαιρετίζει μια «εξαιρετική προοπτική» για την οικονομία, με εμβόλια που ενισχύουν την ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι οικονομολόγοι έχουν αναβαθμίσει τις προβλέψεις τους και τώρα αναμένουν από το Ηνωμένο Βασίλειο να κερδίσει όλα τα μεγάλα πλούσια κράτη φέτος, με ανάπτυξη 7,2%, αναφέρει η εφημερίδα. Παράλληλα με το κύριο θέμα της, η Express έχει φωτογραφία μιας γυναίκας που κάνει ηλιοθεραπεία σε ένα φουσκωτό γράφοντας για ” ρεκόρ ψησίματος” ημέρας, με θερμοκρασίες να φτάνουν τους 25C.


Η Daily Star επικεντρώνεται επίσης στον ζεστό καιρό, προτρέποντας τους αναγνώστες να βάζουν αντηλιακό αφού το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την πιο καυτή ημέρα του έτους μέχρι στιγμής. Η εφημερίδα έχει φωτογραφία μιας γεμάτης παραλίας στο Bournemouth, όπου συρρέουν οι παραθεριστές για να απολαύσουν τις διακοπές, ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πωλήθηκαν 42 εκατομμύρια μπύρες αυτό το Σαββατοκύριακο.


Η σχολική ημέρα στην Αγγλία θα παραταθεί κατά μισή ώρα με σχέδιο διάσωσης, ύψους 15 δισεκατομμυρίων λιρών για να βοηθήσει τα παιδιά να αναπληρώσουν την χαμένη ύλη εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με τους Times. Η εφημερίδα παρουσίασε μια έκθεση, η οποία έχει διαρρεύσει από τον Sir Kevan Collins, της κυβερνητικής επιτροπής ανάκαμψης της εκπαίδευσης, η οποία καλεί τα παιδιά να κάνουν επιπλέον 100 ώρες σχολικής εκπαίδευσης κάθε χρόνο από το 2022, τουλάχιστον 35 ώρες την εβδομάδα. Ο καγκελάριος Rishi Sunak φέρεται να “το επέκρινε”.


Η εφημερίδα i γράφειότι “Η αστυνομία δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό στους αστυνομικούς”, αναφέροντας στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι από 7.837 καταγγελίες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με ρατσιστική συμπεριφορά, μόνο 181 κατέληξαν σε επίσημη διαδικασία, όπως η απόλυση, καθώς μόλις 30 αστυνομικοί απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν σε μια πέντε χρόνια, την περίοδο μεταξύ 2015 και 2020. Σύμφωνα με ειδικούς, το σύστημα καταγγελιών είναι “εντελώς διαλυμένο”, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι αναμένει από τις δυνάμεις να ακολουθήσουν μια «προσέγγιση μηδενικής ανοχής» στον ρατσισμό στο χώρο εργασίας.


Η Daily Mirror φιλοξενεί την ιστορία μωρού πέντε μηνών που του δόθηκε «μια ευκαιρία ζωής» από ένα φάρμακο κόστους 1,8 εκατομμυρίων £ στο NHS. Ο Arthur έλαβε την γονιδιακή θεραπεία Zolgensma για μια διαταραχή της σπονδυλικής στήλης που είχε μειώσει το προσδόκιμο ζωής του σε μόλις δύο χρόνια. Η Daily Mirror λέει σχετικά με τον ιό σε άλλο άρθρο της ότι η πιθανότητα για ένα τρίτο κύμα “δεν φαίνεται πλέον τόσο απειλητική όσο το πρώτο και το δεύτερο”, επειδή η επιτυχημένη διάθεση των εμβολίων “άλλαξε την έκβαση της μάχης”.


Οι Financial Times αποκαλύπτουν  μια ιστορία σχετικά με τη λογιστική ομάδα EY, την οποία η εφημερίδα αναφέρει ότι συγκεντρώνει την εξουσία σε μια νέα ευρωπαϊκή εκτελεστική ομάδα. Η εφημερίδα γράφει ότι η κίνηση έχει προκαλέσει ανησυχίες σε ορισμένους εταίρους πως τυχόν χρηματοοικονομική επιτυχία που σχετίζεται με την Wirecard, που η EY έλεγξε έως ότου κατέρρευσε από σκάνδαλο απάτης πέρυσι, μπορεί να αποκαλυφθεί.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...