Βρετανικός Τύπος: “Προειδοποίηση για μαζικούς ενισχυτικούς εμβολιασμούς”

βρετανική Σημαία- Οξφόρδη

Αρκετές εφημερίδες ασχολούνται με την αναμενόμενη ανακοίνωση για τα ενισχυτικά εμβόλια. Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι που έχει σήμερα ο Βρετανικός Τύπος όπως “Προειδοποίηση για μαζικούς ενισχυτικούς εμβολιασμούς” και “Οργή για τις περικοπές επιδομάτων”. Αναλυτικότερα:

Daily Telegraph

Η Daily Telegraph δημοσιεύει συνέντευξη της Dame Sarah Gilbert. Είναι η καθηγήτρια που οδήγησε στη δημιουργία του εμβολίου της Oxford-AstraZeneca. Επισημαίνει ότι είναι περιττό να δοθεί μια τρίτη δόση στους περισσότερους ανθρώπους επειδή η ανοσία διαρκεί καλά και προτρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να κατευθύνει τις εφεδρικές του δόσεις σε χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.


Times

Οι Times αναφέρουν ότι τα αναμνηστικά εμβόλια αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ωστόσο, στοιχεία έδειξαν ότι προκάλεσαν αύξηση των επιπέδων των αντισωμάτων “αρκετές φορές”. Καμία τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί για το πότε θα χορηγηθεί η τρίτη δόση ή ποιος θα την πάρει, προσθέτει η εφημερίδα, με ορισμένους ειδικούς εμβολίων να υποστηρίζουν τους έξι μήνες αναμονής μετά τη δεύτερη δόση προκειμένου να έχουν μια σοβαρή απάντηση.


Metro

“Οι επιβάτες συγκρούονται για τη μάσκα”, γράφει η Metro, καθώς αναφέρεται στην αύξηση της έντασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς για την αποτυχία στην επιβολή της μάσκας. Το προσωπικό διαμαρτύρεται ότι τους έχουν απειλήσει πως θα βήξουν και θα τους φτύσουν αφού προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν άτομα που δεν φορούσαν μάσκες, ενώ οι εξαιρούμενοι επιβάτες για ιατρικούς λόγους δήλωσαν ότι είχαν επίσης κακοποιηθεί.


Εφημερίδα i

Τα σχέδια για την κατάργηση της ενίσχυσης των £ 20 την εβδομάδα στο Εθνική Ασφάλιση που εισήχθη για την αποφυγή των πανδημικών δυσκολιών αντιμετωπίστηκαν με «θυμό» από τους ίδιους τους βουλευτές της κυβέρνησης, αναφέρει η εφημερίδα i. Ένας βουλευτής των Tories λέει στην εφημερίδα ότι είναι “ηθικά και πολιτικά λάθος” να κόψουμε την υποστήριξη σε 5,5 εκατομμύρια άτομα, αλλά ο ηγέτης της Βουλής των Κοινοτήτων, Jacob Rees-Mogg λέει: “Πρέπει να ισορροπήσουμε τα νούμερα”.


Guardian

Η Guardian καλύπτει την ίδια ιστορία, με μια έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Health Foundation, η οποία λέει ότι η περικοπή θα οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα ψυχικών ασθενειών και θα πλήξει περιοχές της χώρας με τα χειρότερα προβλήματα στον τομέα της υγείας. Μέσα στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται το Blackpool, το Hartlepool, το Wolverhampton, το Peterborough και τμήματα του ανατολικού Λονδίνου.


Daily Mail

«Ο θανατηφόρος απολογισμός των απομακρυσμένων γιατρών» είναι ο τίτλος της Daily Mail, η οποία αναφερόμενη στα σχόλια μιας ιατροδικαστή τονίζει ότι η έλλειψη αυτοπρόσωπων ραντεβού με τους οικογενειακούς γιατρούς οδηγεί σε θανάτους. Η εφημερίδα επικαλείται τον ισχυρισμό της ιατροδικαστή ότι έχει προεδρεύσει σε πέντε έρευνες στις οποίες οι ασθενείς θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη φροντίδα εάν τους έβλεπαν αυτοπροσώπως.


Daily Star

Εν τω μεταξύ, η Daily Star γράφει ότι οι γιατροί έχουν παροτρυνθεί να χρησιμοποιούν emojis – τα εικονογράμματα που χρησιμοποιούνται στις συνομιλίες smartphone – για να μιλήσουν με τους ασθενείς τους. Ο τίτλος δίνει ένα παράδειγμα ενός πιθανού ιστορικού ασθενών που περιγράφεται μέσω emoji: πίνοντας πάρα πολλές μπύρες, τσακώνονται, σκοντάφτουν πάνω στη γάτα, πηγαίνουν στο νοσοκομείο και καταλήγουν να αισθάνονται σαν τα emoji που είναι επίσημα γνωστά ως “σωρός από ακαθαρσίες”.


Daily Mirror

«Ο βασανισμός της οικογένειάς μου από τον ρατσισμό » είναι ο τίτλος της Daily Mirror. Αναφέρεταιστην εμπειρία της διαδικτυακής κακοποίησης του Rio Ferdinand. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής με την Αγγλία μίλησε στη Βουλή των Κοινοτήτων για τον πόνο που ένοιωθε όταν έπρεπε να εξηγήσει στα παιδιά του γιατί οι άνθρωποι του στέλνουν emojis με μαϊμούδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Financial Times

Στο κύριο θέμα οι Financial Times γράφουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθησυχάζει τους επενδυτές ομολόγων ότι μειώνει αργά τη στήριξή της στις οικονομίες της ευρωζώνης καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη από τον Covid. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης μια πρόταση του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατάργηση ορισμένων κανόνων προστασίας δεδομένων που δίνουν στους ανθρώπους το δικαίωμα να αναθεωρούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την τεχνητή νοημοσύνη, από έναν άνθρωπο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι αυτοματοποιημένες αποφάσεις για τραπεζικά δάνεια ή αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται για το φιλτράρισμα των αιτούντων εργασία.


Daily Express

Η Daily Express παρουσιάζει μια αισιόδοξη εκτίμηση της οικονομίας από τον καγκελάριο Rishi Sunak στην πρώτη σελίδα. Η εφημερίδα σχολιάζει τις δηλώσεις του για την «τεράστια υπερηφάνεια» του για την ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας ότι σώθηκαν δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...