Βρετανικός Τύπος: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προωθούν τον εμβολιασμό» και «Εισαγωγικές εξετάσεις από τα πανεπιστήμια», στα πρωτοσέλιδα

Βρετανία Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

Η εφημερίδα  i  αναφέρεται σε μια “μεγάλη ώθηση” της κυβέρνησης για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά 16 και 17 ετών θα εμβολιαστούν κατά του Covid. Γράφει ότι τα μέτρα θα περιλαμβάνουν τον εμβολιασμό των εφήβων σε γήπεδα και αγώνες ποδοσφαίρου, με τα αστέρια των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και τους influencers που θα ενημερώνουν τους εφήβους. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι περίπου 34.000 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο ζουν τώρα με μακροχρόνιο Covid και υποφέρουν από επίμονη κόπωση και δύσπνοια. Η ειδικός, Δρ. Elaine Maxwell, υποστηρίζει ότι τα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αμφισβητούν την υπόθεση ότι η ασθένεια είναι σπάνια στους νέους.

Οι Times επικεντρώνονται σε μια νέα καμπάνια μάρκετινγκ που ενθαρρύνει τα άτομα κάτω των 30 ετών στην Αγγλία να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Αγγλία. Σύμφωνα με αυτό, οι υπουργοί «θα χρησιμοποιήσουν προσχηματικές απειλές» για να αυξήσουν τα μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού. Οι διαφημίσεις στις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στο Instagram, το Snapchat και το TikTok, καθώς και στο μουσικό ραδιόφωνο θα τους ενημερώσουν ότι είτε θα κάνουν το εμβόλιο ή θα “χάσουν τις καλές στιγμές και δεν θα μπορούν να απολαύσουν δραστηριότητες, όπως τα νυχτερινά κέντρα,  καθώς υπάρχει σχέδιο εισαγωγής διαβατηρίων εμβολιασμού το φθινόπωρο.

Τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας, αναφέρει η Daily Telegraph, έχουν αρχίσει να καθορίζουν τις δικές τους εισαγωγικές εξετάσεις, επειδή δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων, για να επιλέξουν τους καλύτερους μαθητές. Για δεύτερη χρονιά, οι εξετάσεις αντικαταστάθηκαν από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών λόγω της πανδημίας και η εφημερίδα αναφέρει ότι ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν πως η αύξηση στους υπερβολικά υψηλούς βαθμούς των εισαγωγικών εξετάσεων μπορεί να είναι ένα μεγαλύτερο ζήτημα αυτό το καλοκαίρι, από ό,τι ήταν το 2020. Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία την επόμενη Τρίτη.

Η Guardian γράφει ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτεί εκατοντάδες επιπλέον πανεπιστημιακές θέσεις για ιατρικά και οδοντιατρικά μαθήματα στην Αγγλία καθώς η «αχαλίνωτη αύξηση βαθμών» οδήγησε σε απρόσμενα υψηλό αριθμό φοιτητών που πληρούν τις προϋποθέσεις για εισαγωγή σε τέτοια τμήματα. Υπάρχουν καλοί οιωνοί για εκείνους που περιμένουν τα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα, καθώς σχεδόν δύο στους πέντε αρίστευσαν, ωστόσο, οι αλυσιδωτές επιπτώσεις του φαινομένου, θα μπορούσαν να προκαλέσουν “συνωστισμό για μια θέση” στα πιο περιζήτητα τμήματα. “Τα κορυφαία πανεπιστήμια θα μπορούσαν να αναγκαστούν να ορίσουν τα δικά τους τεστ για να βοηθήσουν να επιλέξουν από τους πολλούς υποψήφιους φοιτητές που αρίστευσαν”, προειδοποιεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Buckingham, Alan Smithers στην ετήσια έκθεσή του πριν από τα αποτελέσματα. Με τις αιτήσεις για σχολές ιατρικής και οδοντιατρικής να αυξάνονται κατά 20%, η κυβέρνηση υπόσχεται να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις.

Η Metro επικεντρώνεται στους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου που πλήττονται από τις τελευταίες αλλαγές στις οδηγίες των ταξιδιών, με αποτέλεσμα το Μεξικό να προστίθεται στην κόκκινη λίστα. Χιλιάδες απέμειναν να προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα για να αποφύγουν την καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο κατά την επιστροφή τους. Η κύρια φωτογραφία της Metro είναι ο ποδοσφαιριστής Jack Grealish μετά το ρεκόρ του που έσπασε με την μεταγραφή των 100 εκατομμυρίων λιρών στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Daily Mail κατηγορεί για υποκρισία, τον τσάρο του κλίματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Alok Sharma, ο οποίος διοργανώνει τη διάσκεψη κορυφής COP-26, για την κλιματική αλλαγή τον Νοέμβριο στη Γλασκόβη, λέγοντας ότι πέταξε σε τουλάχιστον 30 χώρες τους τελευταίους επτά μήνες. Η Mail αναφέρει επίσης ότι έξι χώρες από αυτές που έχει επισκεφθεί είναι στην κόκκινη λίστα ταξιδιών, αλλά ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν αναγκασμένος να μπει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο κατά την επιστροφή του, καθώς έχει λάβει υπουργική απαλλαγή. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες λένε στην Mail ότι αυτό είναι ακόμη μια  απόδειξη ότι η κυβέρνηση αγνοεί τους κανόνες που αναμένει από το κοινό να ακολουθήσει, ενώ η Jenny Jones, δήλωσε ότι είναι “υπερβολικό” να κάνει ο κ. Sharma τόσα πολλά ταξίδια όταν η δουλειά του είναι να προώθηση πολιτικές, φιλικές προς το περιβάλλον. Η κυβέρνηση λέει ότι θα αντισταθμίσει όλες τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με τη διάσκεψη κορυφής COP-26, επιμένοντας ότι είναι σημαντικό ο κ. Sharma να συναντηθεί με τους παγκόσμιους ηγέτες πρόσωπο με πρόσωπο πριν από τη διάσκεψη.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει κριτική στην δήλωση του πρωθυπουργού ότι η απόφαση της Μάργκαρετ Θάτσερ να κλείσει τα ανθρακωρυχεία τη δεκαετία του 1980, έδωσε ένα «πρώιμο ξεκίνημα» στην απομάκρυνση από την ενέργεια από άνθρακα και ενίσχυσε τις φιλοδοξίες του Ηνωμένου Βασιλείου για το κλίμα, αποκαλύπτει η Daily Mirror. Ο Μπόρις Τζόνσον «επικρίθηκε» από τις κοινότητες που επλήγησαν από την πολιτική της πρώην πρωθυπουργού, προσθέτει και διευκρινίζει ότι τα  σχόλια καταγγέλθηκαν ως «απίστευτα χονδροειδή» και εκνεύρισαν ορισμένους βουλευτές του Τζόνσον “που κέρδισαν έδρες σε περιοχές όπου οι Συντηρητικοί μόλις έχουν ανακάμψει από το στίγμα του Θατσερισμού”.

Οι Financial Times αναφέρουν σχόλια της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με τις προσπάθειές της να διατηρήσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο. Σε μια αλλαγή στάσης, η τράπεζα ανέφερε ότι “κάποια μέτρια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής” είναι πιθανή τα επόμενα δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων για την αύξηση των επιτοκίων, αναφέρει η εφημερίδα.

Η Daily Express επισημαίνει ότι η προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας για τον πληθωρισμό ήταν ένα «χτύπημα» για τους αποταμιευτές που βλέπουν τις οικονομίες τους να συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο μετά από χρόνια χαμηλών επιτοκίων.

Η Sun γράφει ότι η ιδιοκτήτης ενός αλπάκα, που πρόκειται να θανατωθεί ίσως και αυτό το Σαββατοκύριακο αφού βρέθηκε δύο φορές θετικός στην φυματίωση των βοοειδών, δεσμεύεται να “παλέψει ακόμη και δίνοντας την ζωή της” για να τον σώσει από τη απόφαση των αξιωματούχων. Η Sun αναφέρει ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος George Eustice αρνείται να ακυρώσει το ένταλμα που διατάσσει την ευθανασία του ζώου, παρόλο που η ιδιοκτήτρια του Geronimo, Helen Macdonald, επιμένει ότι είναι σε καλή κατάσταση και υγιής. Περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει διαδικτυακή κίνηση για να τον σώσουν μεταξύ αυτών και πολλοί διάσημοι, συμπεριλαμβανομένης της Joanna Lumley, έχουν ενταχθεί στην καμπάνια. “Σας παρακαλώ, φρόντισε τον Geronimo”, παρακαλεί, “καθώς υπάρχει πραγματική αμφιβολία για αυτή τη θανατική καταδίκη”.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...