Βρετανικός Τύπος: «Θα είμαστε ποτέ ελεύθεροι;» και « Μελλοντικοί εμβολιασμοί» στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο - Αγγλία - Μπινγκ Μπεν

Η απόφαση του πρωθυπουργού να καθυστερήσει την άρση των τελευταίων περιορισμών στην Αγγλία για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες κυριαρχεί στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων  της Τρίτης.

Sun

“Θα είμαστε ποτέ ελεύθεροι;” ρωτάει η Sun στον τίτλο της, κατηγορώντας τους «αποθαρρυντικούς γιατρούς» που προτρέπουν τον πρωθυπουργό να καθυστερήσει την «Ημέρα της Ελευθερίας», προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον “προκάλεσε αγωνία σε εθνικό επίπεδο”.


Metro

“Η πιο καυτή μέρα του χρόνου … καθώς η ελευθερία μπαίνει στον πάγο” είναι ο τίτλος της Metro, αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει θέσει σε αναμονή την “Ημέρα της Ελευθερίας” για ένα μήνα για να προσπαθήσει να χτίσει “ένα τείχος ανοσίας” εμβολιάζοντας εκατομμύρια ακόμη νεότερους ανθρώπους.


Guardian

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι “δεν θα ανεχθεί” μια περαιτέρω αναστολή για τον τερματισμό των περιορισμών μετά την ανακοίνωση της καθυστέρησης, σύμφωνα με την Guardian. Αναλυτικά γράφει ότι περιέγραψε την 19η Ιουλίου ως «ημερομηνία λήξης», εκτός από την εμφάνιση μιας «νέας μετάλλαξης που θα αλλάξει τα πλάνα». Η εφημερίδα υποδηλώνει ότι ο πρωθυπουργός είναι πιθανό να αντιμετωπίσει σημαντική κριτική από βουλευτές των Συντηρητικών, αναφέροντας έναν συγκεκριμένα, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άλλαξε τους στόχους.


Daily Telegraph

“Είναι σίγουρα στις 19 Ιουλίου … εκτός αν δεν είναι” λέει ο τίτλος της Daily Telegraph καθώς συνοψίζει την αβεβαιότητα που περιβάλλει τώρα την τελική χαλάρωση των περιορισμών Covid στην Αγγλία, καθώς όπως τονίζει ο κ. Τζόνσον αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις για να ανοίξει ξανά πλήρως η χώρα, ο οποίος αν και επανειλημμένα είπε ότι ήταν σίγουρος για αυτό που θα συνέβαινε στις 19 Ιουλίου, αναγνώρισε ότι η εμφάνιση μιας νέας μετάλλαξης, θα μπορούσε να αλλάξει το σχέδιο εκ νέου φυσικά.


Daily Mail

Η Daily Mail κάνει μια παρόμοια σημείωση με τον τίτλο της: “Πρωθυπουργός: Οι περιορισμοί θα μπορούσαν να συνεχιστούν”. Περιγράφει την απόφασή του να καθυστερήσει η άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων, ως “ένα σκληρό πλήγμα σε εκατομμύρια οικογένειες”, προσθέτοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να εγγυηθεί ότι οι προσωπικές ελευθερίες θα αποκατασταθούν αυτό το καλοκαίρι και ότι η Ημέρα της Ελευθερίας δεν θα αναβληθεί ξανά”.


Daily Express

Ωστόσο, η Daily Express είναι πιο υποστηρικτική, με τίτλο της τα λεγόμενα του κ. Τζόνσον: «Ας είμαστε λογικοί … μια καθυστέρηση θα σώσει ζωές», υποδηλώνοντας ότι μπορεί να σωθούν χιλιάδες ζωές με την απόφαση να καθυστερήσει ο τερματισμός των περιορισμών καθώς όπως εξηγεί, ο επιπλέον μήνας δίνει μια «κρίσιμη» ευκαιρία να γίνουν εκατομμύρια ακόμη εμβόλια για την καταπολέμηση της παραλλαγής Delta.

Η Express σχολιάζει την άποψη της υπουργού Εσωτερικών για τους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας που «γονατίζουν» πριν από τους αγώνες. Σε σχόλια της στο GB News, που ηχογραφήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά προβλήθηκαν τη Δευτέρα, η Priti Patel, κατηγόρησε την ομάδα για «πολιτική χειρονομία» και τονίζει ότι είναι η επιλογή των οπαδών αν θα υποστηρίξουν την ομάδα για τη διαμαρτυρία κατά του ρατσισμού. Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός θέλει να βλέπει τους οπαδούς να πανηγυρίζουν, όχι να αστειεύονται.


Daily Mirror

«Μελλοντικοί εμβολιασμοί» δηλώνει η Daily Mirror, η οποία εξηγεί ότι έως τις 19 Ιουλίου όλοι οι ενήλικες θα κάνουν όλοι την πρώτη δόση και όλοι οι πάνω των 40 θα κάνουν και τη  δεύτερη αφού έχει  επιταχυνθεί η διάθεση του εμβολίου. Ο Μπόρις Τζόνσον χθες το βράδυ ανήγγειλε την  καθυστέρηση της Ημέρα της Ελευθερίας σε μια προσπάθεια να εμβολιαστούν εκατομμύρια ακόμη, καθώς η μετάλλαξη Delta επεκτείνεται, με καταληκτική ημερομηνία τώρα στις 19 Ιουλίου.

Ο κ. Τζόνσον είπε: «Έχουμε την ευκαιρία να σώσουμε πολλές χιλιάδες ζωές», ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι η καθυστέρηση θα προκαλέσει τεράστια ζημία στον τομέα του τουρισμού.


Financial Times

Ο πρωθυπουργός «διέψευσε» τις επιχειρηματικές ελπίδες για πρόσθετη οικονομική υποστήριξη, σύμφωνα με τους Financial Times. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν την επιστροφή των «σημαντικών δαπανών» τον Ιούλιο, με τους εργοδότες να αρχίζουν να συνεισφέρουν το 10% στο εφάπαξ κόστος, παρόλο που πολλοί δεν θα είναι σε θέση να ανοίξουν εκ νέου νόμιμα ή να λειτουργήσουν πλήρως.


Times

Οι Times επικεντρώνονται στην προειδοποίηση του πρωθυπουργού ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να μάθει να ζει με τον κορονοϊό και προσθέτουν ότι υπάρχει «αυξημένη» ανησυχία στο υπουργικό συμβούλιο και στους βουλευτές του κόμματος των Tories ότι η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Delta θα μπορούσε να αναγκάσει την καθυστέρηση να διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα.

Οι Times αναφερόμενοι στην άποψη της Priti Patel, για την διαμαρτυρία της Αγγλικής ομάδας κατά του ρατσισμού,  πιστεύουν ότι η παρέμβαση της απειλεί να ανοίξει εκ νέου κυβερνητικούς διαχωρισμούς για το θέμα.


Εφημερίδα i

Η εφημερίδα i αναφέρει ότι εννέα εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία, το 16,7% του πληθυσμού, ζουν τώρα με νέα μέτρα Covid και συμβουλεύονται να μην ταξιδεύουν έξω από την περιοχή τους. Επισημαίνει ότι το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ, το Μπλάκπουλ, το Γουόρινγκτον και το Τσέσαϊρ έχουν ενταχθεί σε εκείνες τις περιοχές που έχουν ήδη επηρεαστεί,  όμοια δηλαδή με το Μάντσεστερ και το Λανκασάιρ.


Daily Star

Και τέλος, «κρατήστε τις pina coladas» είναι ο τίτλος της Daily Star, που γράφει ότι τα ποτά των εορτασμών  πρέπει να μπουν πάλι πίσω στο ψυγείο μετά την αναβολή της «Ημέρας της Ελευθερίας». Προσθέτει ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα διπλό πλήγμα το οποίο είναι υπερβολικό, με την τελευταία ανακοίνωση και το επικείμενο τέλος του καύσωνα που τελειώνει “σε μια ή δύο ημέρες επίσης”.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...