Βρετανικός Τύπος: «Τι επιτυχία για τη Βρετανία!» και «Ο Noel Clarke αρνείται τις κατηγορίες» στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο- Βρετανία- Καρτοτηλέφωνο

Ο στριμωγμένος Μπόρις Τζόνσον όταν δήλωσε “Λατρεύω τον John Lewis”, “έβαλε την σύντροφό του στο στόχο” λέει η Metro, καθώς συνεχίζεται η υπόθεση της χρηματοδότησης της ανακαίνισης στο διαμέρισμα της Downing Street. Με αυτό το σχόλιο, η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι ο κ. Τζόνσον “έδειξε με το δάχτυλό του” την αρραβωνιαστικιά του Carrie Symonds, επειδή λέγεται ότι εκείνη επέμεινε σε μια ανακαίνιση εξαιτίας των “εφιαλτικών επίπλων  του John Lewis” από την περίοδο της πρώην πρωθυπουργού, Theresa May.

Η εφημερίδα σημειώνει τον τρόπο με τον οποίο ο ηγέτης των Εργατικών, Sir Keir Starmer, ποζάρει για φωτογραφίες κατά την περιήγηση για ταπετσαρίες σε ένα κατάστημα της «μεσαίας τάξης» στο Trafford Center.


“Tango & cash για τις  κουρτίνες” ο τίτλος της Sun, που γράφει ότι  οι υπεύθυνοι του BBC είναι πρόθυμοι να εξασφαλίσουν την συμμετοχή της κα Symonds για την επόμενη σειρά του Strictly Come Dancing. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η 33χρονη πρώην προϊστάμενη του Συντηρητικού Κόμματος, βρίσκεται στην κορυφή μιας λίστας προσώπων του BBC για την επόμενη σειρά και θα μπορούσαν να της προσφέρουν έως και 200.000 £ για να λάβει μέρος στο σόου, έτσι ώστε να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ανακαίνισης του διαμερίσματος. Πηγή της εταιρείας λέει στην εφημερίδα ότι θα ήταν μια τεράστια ανατροπή και ότι η προσφορά είναι εκεί αν το θέλει.


Η διαμάχη για το διαμέρισμα της Downing Street δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τη δημόσια υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς, σύμφωνα με τους Times. Η εφημερίδα γράφει ότι μια δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι οι Συντηρητικοί έχουν αυξήσει το προβάδισμά τους έναντι των Εργατικών, πριν από τις τοπικές εκλογές του επόμενου μήνα, κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες. Η εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η διαμάχη για τις ανακαινίσεις στην Downing Street δεν περιορίζεται στους ψηφοφόρους.

Παρά τη συνολική υποστήριξη, η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους ερωτηθέντες συμφωνούν ότι οι Tories είναι “πολύ διεφθαρμένοι και καθόλου ευυπόληπτοι”. Παρακάτω η εφημερίδα, αναφέρει ότι αυξάνονται οι ελπίδες για δεκάδες δημοφιλείς προορισμούς διακοπών σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας και της Μάλτας,  που θα σχηματίσουν ταξιδιωτικούς διαδρόμους με την Αγγλία στα μέσα Μαΐου.


Η Daily Express χρησιμοποιεί την πρώτη της σελίδα για να επισημάνει το σχόλιο του πρωθυπουργού ότι «επικεντρώνεται με ακρίβεια λέιζερ» στην καθοδήγηση της ανάκαμψης του Ηνωμένου Βασιλείου από την πανδημία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός είναι αφοσιωμένος στο «να πραγματοποιήσει το πλάνο για την ανάκαμψη της χώρας από τον ιό» και όχι στο «συνονθύλευμα της ανοησίας» που ασχολείται με τη διακόσμηση του σπιτιού του. Η κύρια φωτογραφία στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, είναι του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ με τον Πρίγκιπα Λούις η οποία είναι μέρος ενός οικογενειακού βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το βασιλικό ζευγάρι για τη 10η επέτειο του γάμου τους.


Ο ηθοποιός Noel Clarke εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα της Guardian που αναφέρει ότι 20 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για τη συμπεριφορά του για περιστατικά που ισχυρίζονται ότι συνέβησαν μεταξύ 2004 και 2019. Η εφημερίδα τονίζει ότι η Bafta έχει ακυρώσει τη συμμετοχή του, καθώς και ένα πρόσφατο κορυφαίο βραβείο της, λίγες μόνο εβδομάδες αφότου το έλαβε. Αναφέρει επίσης ότι ο Clarke είπε: “Σε μια 20ετή καριέρα, έχω βάλει την αποκλειστικότητα και την ποικιλομορφία στην πρώτη γραμμή της δουλειάς μου και δεν είχα ποτέ κανένα  παράπονο εναντίον μου”, ενώ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του προσάπτουν.  

Οι ειδικοί απαιτούν από τον πρωθυπουργό να κάνει δημόσια έρευνα για τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα. Το Ινστιτούτο για την Κυβέρνηση – του οποίου η ηγεσία περιλαμβάνει πρώην πολιτικούς Συντηρητικών και Εργατικών – λέει ότι θέλει να ξεκινήσουν οι ακροάσεις τον Σεπτέμβριο. Η Guardian πιστεύει ότι το σχόλιο του πρωθυπουργού σχετικά με «πτώματα που θα συσσωρεύονται» έχει αναζωπυρώσει τις πιέσεις για έρευνα λόγω του θυμού μεταξύ των οικογενειών που έχουν πεθάνει συγγενείς τους από τον ιό.


“Τι επιτυχία για τη Βρετανία!” είναι ο τίτλος της Daily Mail, καθώς αναφέρει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αρρωσταίνουν με τον ιό στην Αγγλία έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας. Σε ένα τρισέλιδο, ενημερώνει σχετικά με τα μειωμένα κρούσματα, τον αυξημένο αριθμό εμβολίων και το μειωμένο όριο ηλικίας στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για ένα εμβόλιο.

Υπάρχουν μόνο 757 συμπτωματικά περιστατικά την ημέρα, σύμφωνα με την εφαρμογή ZOE, ενώ η πιθανότητα μόλυνσης είναι 1 στα 150.000 για άτομα που έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου. “Γιατί λοιπόν δεν ανοίγουμε πιο γρήγορα; Η Βρετανία πρέπει να αξιοποιήσει αυτήν την επιτυχία, όχι να κρυφτεί σε μια γωνιά”, καταλήγει στο άρθρο.


Τα άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί πρέπει να “Βγούνε έξω και να διασκεδάσουν”, γράφει στον τίτλο της η Daily Mirror. Η εφημερίδα αναφέρει ότι εμπειρογνώμονας έχει συμβουλεύσει εκείνους που έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου να «βγουν εκεί έξω και να κοινωνικοποιηθούν» καθώς οι «κίνδυνοι είναι μικροί».


Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ηλικία των 30+ ετών, θα αρχίσουν να λαμβάνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν σε περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την εφημερίδα i, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο “αρχίζει να κινείται ταχύτερα” από το πρόγραμμα του και η διάθεση του εμβολίου επιταχύνεται. Η εφημερίδα προσθέτει ότι μια πρόσφατη σειρά των εμβολίων της Pfizer θα μπορούσε να είναι ένα απόθεμα για την ανοσοποίηση των κάτω των 30 ετών.


Οι κοινωνικές αποστάσεις κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων μπορούν να σταματήσουν από τις 21 Ιουνίου στην Αγγλία, σύμφωνα με την Daily Telegraph, η οποία αναφέρει ότι οι επιστήμονες ετοιμάζονται να ενημερώσουν τον Μπόρις Τζόνσον για αρχικά ευρήματα από δοκιμές μαζικών εσωτερικών εκδηλώσεων που δεν αύξησαν τις περιπτώσεις Covid μεταξύ των συμμετεχόντων, αποκαλύπτοντας  επίσης ότι, μια ενδιάμεση έκθεση θα προτείνει οι εκδηλώσεις να καταστούν πιθανές με ελάχιστα περιοριστικά μέτρα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ερευνά αν ενεργειακά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον αξιωματούχων του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με άλλο άρθρο της εφημερίδας. Τα συμπτώματα – ναυτία, ίλιγγος και πονοκέφαλοι – λέγεται ότι είναι παρόμοια με εκείνα που βίωσαν οι εργαζόμενοι στην αμερικανική πρεσβεία στην Κούβα το 2017. Η εφημερίδα γράφει ότι υπάρχει τώρα η ανησυχία πως οι επιθέσεις πραγματοποιούνται και στην Αμερική.

Η Telegraph σημειώνει ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εξήγηση για την αιτία, αλλά ότι είναι πιθανό αποτέλεσμα της ενέργειας μικροκυμάτων, με τη Ρωσία και την Κίνα μεταξύ των κύριων υπόπτων.


Η αμερικανική οικονομία επιστρέφει στα επίπεδα προ-πανδημίας, λένε οι Financial Times. Η εφημερίδα σημειώνει ότι το ΑΕΠ της χώρας έχει αυξηθεί κατά 6,4% και αναφέρει ότι ένα πακέτο τόνωσης και ένα πρόγραμμα εμβολιασμού τροφοδοτούν την ανάκαμψη. Η εφημερίδα  επίσης δείχνει τον πρωθυπουργό σε μια επίσκεψη σε σχολείο στο Λονδίνο χθες, όπου μίλησε με μαθητές, δίπλα στον τίτλο “Ώρα των εξετάσεων: Ο πρωθυπουργός απομακρύνει την έρευνα για το διαμέρισμα”.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...