Βρετανικός Τύπος: “Το Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται με σχέδιο να εμβολιάσει τον πλανήτη”, στα πρωτοσέλιδα

Βρετανία Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

Η Sunday Express γράφει ότι τώρα είναι η ώρα που η Βρετανία «έρχεται για να ηγηθεί του κόσμου». Αυτό συμβαίνει αφού η ομάδα των προηγμένων οικονομιών της G7 κατέληξε σε μια “πρωτοποριακή” συμφωνία στο Λονδίνο για να κάνει τις πολυεθνικές εταιρείες να πληρώσουν περισσότερο φόρο και καθώς ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να “προωθήσει σχέδια για εμβολιασμό του πλανήτη” μέχρι το τέλος του επόμενου έτος. Το πρωτοσέλιδο περιλαμβάνει μια εικόνα της ηθοποιού Olivia Colman ως βασίλισσας του στέμματος, αποκαλώντας την τηλεοπτική σειρά «το μυστικό» για την «επιτυχία του G7».


Sunday Mirror

Η Sunday Mirror γράφει ότι το Εργατικό Κόμμα θέλει τα χρήματα από το “εισόδημα φόρου Big Tech” να δοθούν σε αυτόν που “το αξίζει περισσότερο”, δηλαδή τα νοσοκομεία και τα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Λέει ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να πληρώσουν σχεδόν 8 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως, αν και θα ήταν σχεδόν 15 δισεκατομμύρια λίρες σύμφωνα με τις αρχικές προτάσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η σκιώδης καγκελάριος των Εργατικών, Rachel Reeves, κατηγόρησε τον καγκελάριο Rishi Sunak, για «αποδυνάμωση» του αρχικού σχεδίου του κ. Μπάιντεν για έναν ελάχιστο παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή 21%. Η εφημερίδα ξεχωρίζει το Facebook, το Amazon και το Google ως παραδείγματα των εταιρειών που “θα αναγκαστούν να δώσουν το δίκαιο μερίδιό τους”, συμπεριλαμβανομένων των λογοτύπων τους, κάτω από ένα χαμογελαστό καγκελάριο Rishi Sunak στην πρώτη σελίδα του.


Observer

Ο Observer σχολιάζει από πιο περιβαλλοντική σκοπιά τη σύνοδο κορυφής της G7 που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στην Κορνουάλη. Η εφημερίδα γράφει: «Μοιραστείτε τα εμβόλια ή αλλιώς η συμφωνία για το κλίμα θα αποτύχει. Πρέπει να επιδειχθεί αλληλεγγύη για να επιτευχθεί ο παγκόσμιος εμβολιασμός έως το 2022». Τα στοιχεία που συνέταξε ο Observer δείχνουν ότι τα πλουσιότερα έθνη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν αρκετά εμβόλια για τον εμβολιασμό των πληθυσμών τους πάνω από δύο φορές. 

Ο κ. Τζόνσον θα επιδιώξει σήμερα να ηρεμήσει τις εντάσεις καλώντας τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου να βοηθήσουν στον εμβολιασμό ολόκληρου του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τα τέλη του 2022. «Ο εμβολιασμός του κόσμου μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα είναι το μοναδικό μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της ιατρικής», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Ζητώ από τους ηγέτες της G7 να έρθουν μαζί μας για να τερματίσουμε αυτήν την τρομερή πανδημία και να δεσμευθούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να ξανασυμβεί η καταστροφή που προκάλεσε ο κορονoϊός».


Sunday Telegraph

Σχεδιάζονται πλάνα για την ανάπτυξη εμβολιασμού για παιδιά από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Sunday Telegraph. Έγκυρες πηγές του Whitehall λένε στην εφημερίδα ότι αναμένουν από τη Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) να συστήσει το εμβόλιο για νεότερους εφήβους, ενώ ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock, γράφει στην εφημερίδα ότι «ένα τεράστιο ποσοστό των πιο πρόσφατων κρουσμάτων είναι στα παιδιά».

Ένα άρθρο στη Sunday Telegraph, επίσης, προειδοποιεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να άφησε αυτό το «ευρωπαϊκό καρτέλ», για να συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιο, ενώ πιστεύει ότι το νέο καθεστώς θα περιλαμβάνει “ακόμη περισσότερη λογιστική αταξία”, καθώς και περιορισμούς στην εθνική αυτονομία. “Η φορολογική συμφωνία G7 είναι ένα μη πρακτικό χάος”, προειδοποιεί, ενώ προσδιόρισε ένα πιθανό κενό, που σχετίζεται με τα ελάχιστα περιθώρια κέρδους.


Mail της Κυριακής

Η Mail της Κυριακής αναφέρεται σε μια «έντονα διατυπωμένη επιστολή» από την υπουργό Εσωτερικών, Priti Patel, στους γίγαντες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, με την οποία τους καλεί να «τερματίσουν την εκμετάλλευση των πλατφορμών τους από εγκληματίες που εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα μετανάστευσης» καθώς περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ κάνουν «απίστευτα επικίνδυνες, παράνομες διαβάσεις του Καναλιού».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η κίνηση της Patel έρχεται καθώς ο αριθμός των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται ξανά, ενώ υπάρχει θυμός στην κυβέρνηση γιατί οι εταιρείες τεχνολογίας επιτρέπουν στους λαθρέμπορους να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να διαφημίσουν τις εγκληματικές τους υπηρεσίες. Ένα βίντεο που δείχνει μετανάστες να ταξιδεύουν από το Calais στο Ντόβερ έχει προβληθεί περισσότερες από 800.000 φορές στο κινεζικό TikTok. Οι συμμορίες διακίνησης χρησιμοποιούν τους ιστότοπους, οι οποίοι περιλαμβάνουν επίσης το Instagram και το YouTube, για να διαφημίσουν παράνομες διαβάσεις σκαφών, ψεύτικες υπηρεσίες διαβατηρίων και βίζας.

Η κα Patel προειδοποιεί στην επιστολή της, η οποία εστάλη χθες: «Δημοσιεύσεις που προωθούν ή και εξωραΐζουν αυτές τις θανατηφόρες και παράνομες διαβάσεις, είτε με πλοίο είτε στο πίσω μέρος των φορτηγών, είναι εντελώς απαράδεκτες. Αυτό που δεν αναφέρουν αυτές οι δημοσιεύσεις, είναι οι άνθρωποι που πέθαναν προσπαθώντας να κάνουν αυτή τη διέλευση ή εκείνοι που αναγκάστηκαν να περάσουν 13 ώρες σε ακατάλληλα σκάφη σε παγωμένα νερά. Αυτές οι δημοσιεύσεις οδηγούν άμεσα σε απώλεια ζωής, οπότε ενεργήστε τώρα»


Sunday Times

Οι Sunday Times αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν σχέδια για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Cambridge να περνάνε περισσότερο χρόνο στη Σκωτία “για να ενισχύσουν την Ένωση”. Εκτιμάνε ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίζουν το Balmoral, το σκωτσέζικο κτήμα της Βασίλισσας, ως «κανονικό σπίτι». Μια πηγή κοντά στο παλάτι αποκάλυψε στην εφημερίδα: “Πιστεύουν ότι οι πολιτικοί έχασαν τη Σκωτία για αυτούς”.

Οι Sunday Times, εν τω μεταξύ, αναφέρουν ότι η κυρία Dido Harding, πρώην υπεύθυνη του “προβληματικού” συστήματος δοκιμών και ανίχνευσης, εξετάζει να αντικαταστήσει τον Sir Simon Stevens από επικεφαλής της NHS England. Η αίτησή της αντιμετωπίζεται με δυσπιστία, αφού η ανεξάρτητη επιστημονική συμβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης, Sage, κατέληξε πέρυσι ότι το πρόγραμμα Test and Trace είχε «ελάχιστο αντίκτυπο» στη μετάδοση του ιού, παρά τον προϋπολογισμό των 37 δισ. Λιρών.


Sunday People

Οι Sunday People δημοσιεύει φωτογραφία της Madeleine McCann, της τρίχρονης που εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007, ενώ ήταν σε διακοπές στο πορτογαλικό θέρετρο Praia da Luz, στην πρώτη σελίδα της. Σύμφωνα με την εφημερίδα η αστυνομία έχει μια «νέα ένδειξη» γύρω από την εξαφάνισή της, με κύριο ύποπτο της υπόθεσης τον Christian Brueckner και είναι έτοιμη να διερευνήσει τον ισχυρισμό ενός μέντιουμ ότι το σώμα της Madeleine Mccann είναι θαμμένο σε ένα δάσος έξι μίλια από την περιοχή που εξαφανίστηκε.

Ο Michael Schneider, ο οποίος έχει εντοπίσει με επιτυχία τα λείψανα πολλών αγνοουμένων, είπε στους αστυνομικούς ότι η νεαρή «είναι δυστυχώς νεκρή και θαμμένη στην Πορτογαλία, βορειοανατολικά του Λάγος», ενώ έδωσε στην αστυνομία τις ακριβείς συντεταγμένες του τόπου όπου θα βρουν το σώμα της. Ο κ. Schneider, 50 ετών, είπε: «Δεν δίνω τέτοιες πληροφορίες ελαφρά τη καρδία και χωρίς να αναρωτιέμαι συνεχώς, γιατί γνωρίζω πολύ καλά την ευθύνη του τι κάνω». Τον περασμένο μήνα βοήθησε στην επίλυση της υπόθεσης μιας αγνοούμενης Γερμανίδας, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη από ένα δέντρο στη σωστή θέση που έδωσε.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...