Βρετανικός Τύπος: «Τρέλα διακοπών» και «Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να σώσει τη θέση του», στα πρωτοσέλιδα

Βρετανική Σημαία

«Και, ε.., χαλαρώστε!» γράφει ο τίτλος της Star. Η εφημερίδα αναφέρει για την αναστάτωση για ταξίδια που έχει επηρεάσει χιλιάδες που προσπαθούν να ξεφύγουν οδικώς και αεροπορικώς για τις ενδιάμεσες διακοπές. Μια φωτογραφία στην πρώτη σελίδα δείχνει μεγάλες ουρές από αυτοκίνητα και φορτηγά που περιμένουν να κάνουν check in στο λιμάνι του Dover.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει επικριθεί σχετικά με τις τροποποιήσεις στον υπουργικό κώδικα, που καθιστούν σαφές ότι οι υπουργοί δεν υποχρεούνται σε παραίτηση για παραβίαση των κανόνων του, αναφέρει η Guardian. Ο Τζόνσον κατηγορείται ότι προσπάθησε να «σώσει τη θέση του» ενόψει μιας έρευνας για το Partygate που πρόκειται να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική επιτροπή προνομίων. Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ήταν «δυσανάλογο να αναμένεται ότι οποιαδήποτε παραβίαση, όσο μικρή κι αν είναι, θα πρέπει να οδηγεί αυτόματα σε παραίτηση ή απόλυση». Η εφημερίδα αναφέρει τα λόγια του προέδρου της επιτροπής των Κοινοτήτων για τα πρότυπα, του Εργατικού Chris Bryant, που είπε ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει το σύνθημα: «Αν παραβιάσεις τους κανόνες, απλώς ξαναγράψε τον κανονισμό».

Στην πρώτη της σελίδα, η εφημερίδα i δημοσιεύει δημοσκόπηση που υποδηλώνει ότι οι Συντηρητικοί θα μπορούσαν να χάσουν όλες τις έδρες από τις 88, εκτός από τρεις, εάν διεξαχθούν γενικές εκλογές αύριο. Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 17.000 ανθρώπων στην Αγγλία και την Ουαλία και έδειξε ότι οι απώλειες θα περιλάμβαναν την εκλογική περιφέρεια του Μπόρις Τζόνσον στο Δυτικό Λονδίνο και τις έδρες του πρώην «Κόκκινου Τείχους» που πήραν οι Εργατικοί το 2019. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι σύμμαχοι του πρωθυπουργού ανησυχούν για την απειλή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και των Εργατικών σε περιφερειακές έδρες και ότι υπάρχει ανησυχία μεταξύ των βουλευτών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του επόμενου μήνα στο Wakefield και στο Tiverton.

Φωτογραφίες δείχνουν τον γιο μιας βουλευτή του συντηρητικού κόμματος που πολεμά αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, γράφει η Telegraph. Η εφημερίδα μίλησε με τον Ben Grant, τον γιο της βουλευτή Helen Grant, ο οποίος έχει ενταχθεί σε μια ομάδα 15 ξένων εθελοντών που πολεμούν τις ρωσικές δυνάμεις  με τον ουκρανικό στρατό. Η εφημερίδα αναφέρεται σε βίντεο που δείχνει τον κ. Grant, πρώην βασιλικό πεζοναύτη, να βοηθά στη διάσωση ενός Βρετανού συναδέλφου του που τραυματίστηκε σοβαρά αφού έπεσε σε νάρκη. Στο βίντεο  φαίνεται να σέρνουν τον στρατιώτη σε ασφαλές μέρος, κάτω από τα πυρά των ρωσικών δυνάμεων. Η Telegraph, σε άλλο άρθρο της αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει ανταρσία αφού δύο ακόμη βουλευτές των Συντηρητικών δήλωσαν ότι ήθελαν να φύγει, ενώ  ένας τρίτος παραιτήθηκε από υπουργικό συμβούλιο. Η εφημερίδα προσθέτει ότι τουλάχιστον 22 βουλευτές έχουν υποβάλει δημόσια επιστολές μομφής σε αυτόν, αλλά ότι οι υπουργοί πιστεύουν ότι ο αριθμός μπορεί να είναι έως και 34, 20 κάτω από το όριο που απαιτείται για ψήφο εμπιστοσύνης.

«Οι δάσκαλοι δεν πρέπει να παρενοχλούν τους τρανς μαθητές», γράφει ο κύριος τίτλος των The Times και προσθέτει ότι δεν έχουν καμία νομική υποχρέωση να επιβάλλουν στους τρανς μαθητές να κάνουν πράγματα όπως να φορούν τη στολή ή να χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια του φύλου που προτιμούν, όπως δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας Suella Braverman στην εφημερίδα. Μιλώντας σε συνέντευξή της, η κ. Braverman είπε ότι, δεδομένου ότι οι κάτω των 18 ετών δεν μπορούν να αλλάξουν νόμιμα το φύλο τους, ένα παιδί που λέει ότι είναι τρανς εξακολουθεί να είναι νομικά του ίδιου φύλου και ότι «τα σχολεία έχουν το δικαίωμα να τα αντιμετωπίζουν ως τέτοια σύμφωνα με το νόμο». Οι Times σημειώνουν ότι η δημοσκόπηση του YouGov σε 17.000 ανθρώπους στην Αγγλία και την Ουαλία που υποδηλώνει ότι οι Tories θα μπορούσαν να χάσουν και τις 88 βασικές έδρες του πεδίου μάχης, εκτός από τρεις, στις επόμενες εκλογές,  παρουσιάζει μια ζοφερή εικόνα για τους βουλευτές του κόμματος και τους βάζει σε σκέψεις εάν θα συνεχίσουν να προσφέρουν τη στήριξή τους στον πρωθυπουργό.

Ένα αρθρο στο πρωτοσέλιδο των Financial Times  δείχνει μια από τις μεγαλύτερες πορείες που διοργανώθηκαν ποτέ από  τους υποστηρικτές του Orange Order στη Βόρεια Ιρλανδία. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, πρόκειται να παρελάσουν στο Μπέλφαστ σήμερα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι εντάσεις σχετικά με τις εμπορικές ρυθμίσεις μετά το Brexit για τη Βόρεια Ιρλανδία έχουν οδηγήσει σε φόβους για βία. Οι Financial Times αναφέρουν επίσης ότι η λογιστική εταιρεία EY διερευνά μια δημόσια εισαγωγή ή μερική πώληση της παγκόσμιας συμβουλευτικής της δραστηριότητας. Η κίνηση είναι μια προσπάθεια επίλυσης ζητημάτων σύγκρουσης συμφερόντων που επηρεάζουν τη βιομηχανία και ότι είναι η «πιο ριζική μεταμόρφωση» μεταξύ των μεγαλύτερων λογιστικών εταιρειών του κόσμου εδώ και δύο δεκαετίες.

«Κληρονόμοι του μέλλοντος», είναι ο τίτλος της Mirror. Γράφει ότι υπάρχουν σχέδια για τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου που θα παρίστανται οι πρίγκιπες Κάρολος, Γουίλιαμ και Τζορτζ, καθώς «θέλει ο κόσμος να δει τη μοναρχία τα επόμενα χρόνια». Η Mirror σε άλλο άρθρο της χαρακτηρίζει «ξεδιάντροπη» την κίνηση του πρωθυπουργού, να αλλάξει τον υπουργικό κώδικα, σχολιάζοντας επικριτικά ότι το μόνο μάθημα που φαίνεται να έχει μάθει μετά την έκθεση της Sue Gray είναι η ελευθερία για κατάχρηση εξουσίας και να παραμορφώνει τους κανόνες προς όφελός του.

Η βασίλισσα θα υποδεχθεί «με ανοιχτές αγκάλες», τον Δούκα και τη Δούκισσα του Sussex και τα παιδιά τους στο Windsor την επόμενη εβδομάδα, καθώς η οικογένεια συγκεντρώνεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της, αναφέρει η Mail. Μια πηγή είπε στην εφημερίδα ότι η μονάρχης θέλει το Ιωβηλαίο να είναι «μια περίσταση στην οποία η χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειάς της, θα συναντηθεί».

Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας The Sun περιέχει φωτογραφίες δύο γυναικών που ισχυρίζνται ότι παρασύρθηκαν σε μια σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου από τον πρώην Άγγλο επιθετικό Andy Carroll, ο οποίος βρέθηκε στο Dubai για το bachelor party του, πριν από τον γάμο του τον επόμενο μήνα. Ο τίτλος λέει: «Ο Άντι είναι με 3 σε ένα κρεβάτι… αλλά όλοι κοιμήθηκαν».

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...