Βρετανοί τζιχαντιστές προσχωρούν στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Όλο και περισσότεροι Βρετανοί τζιχαντιστές εισέρχονται παράνομα στο Αφγανιστάν για να ενταχθούν στους Ταλιμπάν.

Tζιχαντιστές από τη Βρετανία εισέρχονται παράνομα στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αναφορές, για να μπουν στις τάξεις των Ταλιμπάν, καθώς η ισλαμιστική ομάδα συνεχίζει την τεράστια επίθεσή της, παίρνοντας εδάφη από τις δυνάμεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανώτερη στρατιωτική και κατασκοπευτική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα The Sun, έχουν αποσπαστεί τηλεφωνήματα τρομοκρατών οι οποίοι έχουν βρετανική προφορά.

«Λάβαμε αποσπάσματα συνομιλιών δύο Βρετανών ανδρών, πιθανότατα κάτω των 30 ετών, που μιλούσαν στο κινητό… Ο ένας είχε λονδρέζικη προφορά, αυτό που θα λέγαμε προφορά του δρόμου», αναφέρει η πηγή.

Κατά καιρούς, δεδομένα κατασκοπείας φέρεται να δείχνουν ότι Βρετανοί άνδρες παίρνουν τα όπλα κατά της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, το οποίο προσπαθεί να περιορίσει την επέλαση των Ταλιμπάν, η οποία άρχισε τον Μάιο περιοδος που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απέσυραν τις δυνάμεις τους από τη χώρα.

«Δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι. Είναι δύσκολο να πούμε πόσοι είναι», δήλωσε στο ίδιο μέσο πηγή ασφαλείας που έχει γνώση του θέματος.

Πιστεύεται ότι οι Βρετανοί τζιχαντιστές ταξιδεύουν στο Αφγανιστάν από φυλετικές περιοχές του Πακιστάν για να φτάσουν στα μέτωπα της μάχης. Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι κατέλαβαν τη Κανταχάρ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ενώ έκαναν επιδρομή και στη Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν έχουν επίσης τον έλεγχο της Γκαζνί, που βρίσκεται στον δρόμο μεταξύ Κανταχάρ και Καμπούλ, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, οι Βρετανοί πολεμιστές Ταλιμπάν είναι δυνητικά «μια πολύ σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε ακόμα...