Βρετανός μισθοφόρος του ουκρανικού στρατού πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Ρώσους

Ο Βρετανός μισθοφόρος του ουκρανικού στρατού, Έιντεν Άσλιν που κρατείται απ' τις ρωσικές δυνάμεις
Ο Βρετανός μισθοφόρος του ουκρανικού στρατού, Έιντεν Άσλιν που κρατείται απ’ τις ρωσικές δυνάμεις

Ένας Βρετανός μισθοφόρος του ουκρανικού στρατού, πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Ρώσους, με τη μητέρα του να ζητά μιλώντας στην εφημερίδα The Daily Telegraph να τον αντιμετωπίσουν «με ανθρωπιά» και να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε χθες Πέμπτη το βράδυ εικόνες από έναν νεαρό άνδρα με χειροπέδες και μια πληγή στο μέτωπο, αναφέροντας ότι πρόκειται για τον Έιντεν Άσλιν.

Η μητέρα του, Αντζ Γουντ, επιβεβαίωσε στην Telegraph ότι πρόκειται για τον γιο της, ο οποίος έχει και ένα χαρακτηριστικό τατουάζ.

«Ο Έιντεν είναι ενεργό μέλος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και κατά συνέπεια αιχμάλωτος πολέμου» και «πρέπει να αντιμετωπιστεί με ανθρωπιά», δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα. «Φαίνεται ήδη ότι έχει χτυπηθεί. Έχει έρθει η ώρα η βρετανική κυβέρνηση να ενεργήσει για να διασφαλίσει την απελευθέρωση του Έιντεν», υπογράμμισε.

Ο μισθοφόρος συνελήφθη την Τρίτη μαζί με άλλους Ουκρανούς στρατιώτες της Μαριούπολης που παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις.

Η Telegraph υποστηρίζει ότι ο Άσλιν «είχε ενταχθεί το 2018 στους Ουκρανούς πεζοναύτες» και «είχε αγοράσει σπίτι στην Ουκρανία επιθυμώντας να ξεκινήσει οικογένεια με την αρραβωνιαστικά του».

Προτού πολεμήσει στην Ουκρανία, ο Άσλιν είχε ενταχθεί στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή που μαχόταν εναντίον του ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...