“Ξαναζεσταμένη σούπα και ψίχουλα στους βιοπαλαιστές οι ανακοινώσεις για τους αγρότες”

Διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων από την Κρήτη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021
Διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων από την Κρήτη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ξαναζεσταμένη σούπα και ψίχουλα για τους βιοπαλαιστές αγρότες, είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για τους αγρότες, επισημαίνει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Μπροστά στις μαζικές κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών, ως αποτέλεσμα της όξυνσης των προβλημάτων που βιώνουν (ακρίβεια, εκτόξευση κόστους παραγωγής, περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, καθίζηση στην τιμή της σταφίδας, αποζημιώσεις – “ψίχουλα” για τις φυσικές καταστροφές κ.ά), η κυβέρνηση καταφεύγει σε ελιγμούς εξαπάτησης, αναμασώντας μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και τα οποία απέχουν έτη φωτός από τα όσα απαιτούνται για την πραγματική ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών». 

Το δε μέτρο για αφορολόγητο πετρέλαιο, που ήταν προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ, θα εφαρμοστεί από του χρόνου “κουτσουρεμένο” και αφορά σε ένα πολύ μικρό ποσοστό αγροτών (κάτω από 20% του συνόλου).

Την ώρα που η κυβέρνηση μπουκώνει με δισεκατομμύρια τους μονοπωλιακούς ομίλους, σερβίρει ξαναζεσταμένη σούπα και νέα ψίχουλα στους βιοπαλαιστές αγρότες.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι μόνη διέξοδος για τη μικρομεσαία αγροτιά αποτελεί η οργάνωσή της, η αγωνιστική συμπόρευσή της με τα άλλα πληττόμενα λαϊκά στρώματα, σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της ΕΕ».

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός επικαλούμενοι την πανδημία, τις φυσικές καταστροφές αλλά και τις επικείμενες ανατιμήσεις στην Ενέργεια, που αναμένεται να τσακίσουν το αγροτικό εισόδημα, ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων, την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου σε αγρότες, αλλά από τον επόμενο χρόνο, καθώς και κάποιες μειώσεις φόρων για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, κάτω και από την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...