Ξάνθη: Άλλη μια ελληνοαμερικανική άσκηση μετατρέπει την περιοχή σε πολεμικό ορμητήριο

Πηγή: army.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Σάββατο στο Πετροχώρι Ξάνθης η άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία – 22» (Olympic Cooperation – 22). Στην άσκηση συμμετέχουν τμήματα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και τμημάτων της 101st Airborne Division των ΗΠΑ.

Η άσκηση που ολοκληρώνεται στις 21 Οκτώβρη, είναι διμερής Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία θα διεξαχθεί με χρήση πραγματικών πυρών και Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής (ΣΕΤΕ), θα εξεταστούν αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων. Στην άσκηση συμμετέχουν επίσης, με καθεστώς παρατηρητή, η Κύπρος και η Αίγυπτος.

Ανακοίνωση της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ αναφέρει πως η συγκεκριμένη άσκηση γίνεται «σε μια περίοδο που η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων οδηγεί σε ολέθρια κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, με αυξημένο τον κίνδυνο για χρήση πυρηνικών. Αποτελεί συνέχεια προηγούμενων παρόμοιων ασκήσεων και εντάσσεται στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για όξυνση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Συμβάλει στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και δεν σχετίζεται με την αμυντική θωράκισή της, όπως προπαγανδίζουν τα κυβερνητικά επιτελεία. Άλλωστε το ίδιο το ΓΕΣ αναφέρει πως: ”Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία θα διεξαχθεί με χρήση πραγματικών πυρών και Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής (ΣΕΤΕ), θα εξεταστούν αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων”. Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν, στο πλαίσιο της άσκησης, σε όλη τη Θράκη, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, δεν αποτελούν “ασπίδα” για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τα οποία άλλωστε βρίσκονται σε διαρκή αμφισβήτηση μέσα στο ΝΑΤΟϊκό πλαίσιο, αλλά για τις κρίσιμες ΝΑΤΟϊκές υποδομές, που αποτελούν δυνητικά στόχο αντιποίνων.

Κανένας εφησυχασμός δεν χωρά για τον λαό, στα πλαίσια των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, όταν μάλιστα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων με ευθύνη της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ). Όταν η Αλεξανδρούπολη χαρακτηρίζεται από τους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες και τα παπαγαλάκια τους σε “Σούδα του Βορρά”. Όταν ξεπουλιούνται – για οικονομικούς, γεωπολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους – τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας στους Αμερικάνους. Όταν παραδίνονται αεροδρόμια, οδικοί άξονες, στρατόπεδα και άλλες κρίσιμες υποδομές για να εξυπηρετηθούν τα επικίνδυνα σχέδια τους.

Το να παραχωρούμε “γη και ύδωρ” στους Αμερικάνους μακελάρηδες και να πραγματοποιούμε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις δεν μας προστατεύει από την επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης, όταν μάλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη τα παζάρια με την ελληνική αστική τάξη, όταν όλες οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως τα πάντα υποτάσσονται στον στόχο να παραμείνει η Τουρκία δεμένη στο ΝΑΤΟϊκό “άρμα”, να διασφαλιστεί η ΝΑΤΟϊκή συνοχή.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να εντείνει την πάλη του και να διεκδικήσει:
– Καμία αξιοποίηση του Πετροχωρίου από τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους.
– Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
– Κανένας Έλληνας φαντάρος και στρατιωτικός να μη χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων.
– Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
– Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
– Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
– Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα, να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
– Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων».

Δείτε ακόμα...