Ξεχασιάρης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας / Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
Φώτο Αρχείου / Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας / Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Εξω απ’ το κάδρο των ενόχων για τη σιδηροδρομική τραγωδία έβγαλε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του ο Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τα σωματεία των σιδηροδρομικών, όπου είπε: «Αυτή η τραγωδία δεν έπρεπε να γίνει και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Τα τελευταία δύο χρόνια προειδοποιούσατε επίμονα, είτε με τις απεργιακές σας κινητοποιήσεις είτε με τα εξώδικα που στείλατε στην πολιτική ηγεσία»!

«Ξεχασιάρης» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που έκρυψε κάτω από το χαλί ότι οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν για τις εξελίξεις στον σιδηρόδρομο και όταν ήταν αυτός στην κυβέρνηση. Για παράδειγμα, το 2017, όταν ολοκληρωνόταν η παράδοση του σιδηρόδρομου στο ιταλικό μονοπώλιο, οι εργαζόμενοι, με τους οποίους συναντήθηκε την Παρασκευή, έγραφαν σε ανακοίνωσή τους: «Ολοκληρώνεται και τυπικά το διαχρονικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος του ελληνικού λαού.

Η σημερινή κυβέρνηση, παρά τα όσα εξήγγειλε, ολοκλήρωσε και τυπικά το έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις (…) οι σιδηροδρομικοί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο, ασφαλή και προσιτό στους πολίτες». Τότε, βέβαια, ο Τσίπρας δεν είχε χρόνο να διαβάζει τις ανακοινώσεις τους, αφού έτρεχε από συνάντηση με τους τροϊκανούς σε ψηφοφορία στη Βουλή, για να εκπληρώνει τις αντιλαϊκές υποχρεώσεις του.

Σήμερα προσπαθεί να καπηλευτεί τη δικαιολογημένη οργή των εργαζομένων και όλου του λαού, για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και να συνεχίσει την ίδια πολιτική. Τα γεγονότα όμως είναι αμείλικτα και του καταλογίζουν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την ευθύνη γι’ αυτήν την εγκληματική πολιτική, που επιτίθεται σε κάθε δικαίωμα και συνθλίβει κάθε ανάγκη του λαού.

Δείτε ακόμα...