Ξεκινάει σήμερα η 35η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ

Απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας χιλιάδες νέοι και νέες έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους για το Βίτσι, εκεί που από σήμερα μέχρι την Κυριακή θα ξεδιπλωθεί η 35η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, με σύνθημα «80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας: Με το ΚΚΕ μπροστά και τον λαό πρωταγωνιστή γράφεται Ιστορία! Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!».

Την Κυριακή 5 Ιούλη στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας (πλατεία Γεωργίου Μόδη). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσουν πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ για τους πεσόντες μαχητές του ΔΣΕ στη Μάχη της Φλώρινας.

Οι Οργανώσεις Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δρομολογούν λεωφορεία για τη συγκέντρωση της Κυριακής, από Γρεβενά (8 π.μ. από το Ρολόι), Κοζάνη (9 π.μ. από το δημαρχείο), Πτολεμαΐδα (9 π.μ. από το δημαρχείο) και Καστοριά (8 π.μ. από τη Λαϊκή Αγορά).

Σ’ αυτήν την περιοχή από την άνοιξη του 1947 μέχρι τον Αύγουστο του 1949 ο ΔΣΕ είχε ισχυρή παρουσία και δράση. Στο Βίτσι ήταν η έδρα του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ, της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης και της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις περιοχές που ήλεγχε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας διαμορφώθηκαν νέοι, λαογέννητοι θεσμοί εξουσίας, δημιουργήθηκε η «Ελεύθερη Ελλάδα».

Σε μια βιωματική σύνδεση με τις λαμπρές αυτές σελίδες της Ιστορίας της ταξικής πάλης στη χώρα μας θα βρεθούν οι χιλιάδες νέοι κατασκηνωτές της ΚΝΕ, αφού στο πρόγραμμα της Κατασκήνωσης περιλαμβάνονται επισκέψεις και πεζοπορίες στα ίδια χώματα όπου έδρασαν οι μαχητές και οι μαχήτριες του ΔΣΕ και σε σημαντικά τοπόσημα.

Στον χώρο της Κατασκήνωσης θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση για τα 80χρονα από την ίδρυση του ΔΣΕ, όπου θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις.

Στις εκδηλώσεις της 35ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης θα συμμετάσχουν μετά από πρόσκληση της ΚΝΕ αντιπρόσωποι από τις Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας, το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία, την Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (Μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία και το Κίνημα Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ολλανδία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...