Ξεκινάει σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της 49ης επετείου από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Φώτο Αρχείου / Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Ξεκινάει σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της 49ης επετείου από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ο οποίος θα κορυφωθεί την Πέμπτη 17 Νοέμβρη με την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στα επίκαιρα μηνύματα του λαϊκού, φοιτητικού, εργατικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου αναφέρονται φοιτητές, σωματεία, ομοσπονδίες και άλλοι φορείς, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στον αγωνιστικό γιορτασμό σε όλη τη χώρα και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 49 χρόνια πριν!», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωσή της, καλώντας όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στην προσυγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων στις 17 Νοέμβρη, στις 4.30 μ.μ. στα Προπύλαια και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Οπως τονίζει μεταξύ άλλων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 μας διδάσκει…η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες των φοιτητών. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου “Εξω το ΝΑΤΟ – Εξω οι ΗΠΑ” παραμένει επίκαιρο στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό. Το σύνθημα αυτό το γράφουμε ξανά και ξανά στις πύλες του Πολυτεχνείου, όσο και εάν ενοχλεί την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, όλους όσοι πίνουν νερό στο όνομα των δολοφόνων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ».

ΠΑΜΕ: Οδηγός και έμπνευση για τον δικό μας σημερινό βηματισμό

«Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην ανοιχτή, φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, και η συνεπής – αλύγιστη στάση των χιλιάδων εργαζομένων, νέων, γυναικών στις εξορίες, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ – ΕΣΑ, παραμένουν οδηγός και έμπνευση για τον δικό μας σημερινό, καθημερινό βηματισμό», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για την επέτειο, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις.

Τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παντιέρα αφύπνισης για την οργάνωση των αγώνων του λαού απέναντι στις πολιτικές που τον εξαθλιώνουν, σημειώνει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), καλώντας κάθε Πυροσβέστη και Πυροσβέστρια να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Τα αδικαίωτα συνθήματα του Πολυτεχνείου, πρόσταγμα συνέχισης των αγώνων» τονίζει η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ). Δηλώνει ότι «συμμετέχει στις εκδηλώσεις και στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Μαζί με το λαό, που με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τη μαζική αγωνιστική του δράση, γίνεται μπροστάρης στο δρόμο για τη ζωή που μας αξίζει». 

ΚΝΕ: Σήμερα η εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο

Με σύνθημα «Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός. Ανίκητος δεν είναι ο καπιταλισμός» η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνει σήμερα Τρίτη, στις 5.30 μ.μ. στο κτίριο Αβέρωφ, στο Πολυτεχνείο (συγκρότημα Πατησίων), εκδήλωση με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ, Νίκο Αμπατιέλο.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την Πέμπτη η αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία κορυφώνεται την Πέμπτη ο αγωνιστικός εορτασμός της 49ης επετείου από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Στην Αθήνα, οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία θα είναι στις 5 μ.μ.

Καταθέσεις στεφανιών από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα καταθέσουν στεφάνια στον χώρο του Πολυτεχνείου, αύριο Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί.

Δείτε ακόμα...