Ξεκίνησε χθες η δίκη πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό ανήλικης

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΔΙΚΗ ΤΟΥ 39ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει η κατάθεση της 21χρονης κοπέλας που κατήγγειλε, μέσω της Σοφίας Μπεκατώρου, ότι σε ηλικία 11 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα.

Η απόφαση ελήφθη χτες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά την έναρξη της διαδικασίας, μετά από σχετικό αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, και αφορά μόνο την κατάθεση της αθλήτριας. Η υπόλοιπη διαδικασία θα διεξαχθεί δημοσίως. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει δεκτό το αίτημα, ενώ η υπεράσπιση του 38χρονου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Γενάρη.

Το θύμα έφτασε χτες στο δικαστήριο συνοδευόμενο από την οικογένειά του αλλά και από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, από την προσωπική ιστορία και καταγγελία της οποίας αποκαλύφθηκαν η συγκεκριμένη υπόθεση και η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων παραγόντων του αθλητισμού, και η οποία θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα για την παραπομπή του κατηγορούμενου, αυτός «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της». Είχε υπογραμμίσει επίσης ότι ο προπονητής, όταν κλήθηκε, «χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Η Σ. Μπεκατώρου δήλωσε για τη δίκη ότι «είναι πολύ συμβολική. Βρίσκομαι εδώ για να σταθώ στο θύμα με κάθε τρόπο, είναι μια πολύ θαρραλέα νεαρή. Είμαι πολύ συγκινημένη, προσπαθώ να σταθώ κι εγώ όπως μπορώ, καταλαβαίνετε ότι όταν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληρώσει κάποιος για τα εγκλήματα που έχει κάνει, είναι πολύ δύσκολο για το θύμα, ωστόσο νομίζω ότι η γυναίκα αυτή είναι το σύμβολό μας, μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες, όλοι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί βία».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...