Με αμείωτη ένταση συνεχίζει το κράτος του Ισραήλ τις δολοφονικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζοντας παράλληλα τον βάρβαρο αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα και την αξιοποίηση της πείνας ως ένα ακόμα όπλο, καθώς και την κλιμάκωση της κατοχικής βίας στη Δυτική Οχθη.
Τουλάχιστον 51 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου στη Λωρίδα της Γάζας την τελευταία 24ωρη περίοδο αναφοράς και άλλοι 115 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος άλλων 697 αγνοουμένων, μετά τη διασταύρωση των σχετικών στοιχείων από την αρμόδια επιτροπή, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των σκοτωμένων Παλαιστινίων από τον Οκτώβρη του 2023 σε 52.243, στη μεγάλη πλειοψηφία τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 117.639.
Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι ακόμα μεγαλύτερος, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 αγνοούμενοι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια των ισραηλινών βομβαρδισμών.
Νέοι θανατηφόροι βομβαρδισμοί έχουν εξαπολυθεί από το Ισραήλ από σήμερα τα ξημερώματα.
Μεταξύ άλλων, στην Χαν Γιούνις, στη νότια Γάζα, 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση σε αυτοσχέδιο αντίσκηνο. Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι δύο ήταν μικρά κορίτσια, σκοτώθηκαν στη συνοικία Αλ Ζαϊτούν της Πόλης της Γάζας.
Εξαντλούνται τα αποθέματα τροφίμων στη Γάζα
Την ίδια ώρα, τραγικές είναι οι συνέπειες από τον συνεχιζόμενο απάνθρωπο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το ισραηλινό κράτος – δολοφόνο.
Η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι εξαντλήθηκαν τα αποθέματά της σε αλεύρι στη Γάζα.
«Η πείνα βαθαίνει στη Γάζα. Ανθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, ελπίζουν να βρουν λίγο φαΐ για να επιβιώσουν (…) Χθες, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματά του σε τρόφιμα στη Γάζα», ανέφερε σε ανάρτησή της η UNRWA.
Η υπηρεσία του ΟΗΕ τόνισε ότι «σχεδόν 3.000 φορτηγά της UNRWA με σωτήρια βοήθεια είναι έτοιμα να εισέλθουν στην Γάζα», αλλά το Ισραήλ συνεχίσει να μπλοκάρει την είσοδο αυτών των αποστολών βοήθειας.
Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με την επανέναρξη των δολοφονικών επιθέσεων στη Γάζα, το Ισραήλ απέκλεισε εντελώς την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας από τις 2 Μαρτίου…
«Δεν έχουν εισέλθει ανθρωπιστικές ή εμπορικές προμήθειες στη Γάζα για περισσότερες από επτά εβδομάδες, καθώς όλα τα κύρια σημεία διέλευσης των συνόρων παραμένουν κλειστά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια κλείσιμο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Λωρίδα της Γάζας», τόνισε σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ.