Ύδρα: Γάλλος Λεγεωνάριος με σιδερογροθιά στιλέτο και ρόπαλο

Στρατιωτικός της Λεγεώνας των Ξένων - κυκλοφορούσε στην Ύδρα με σιδερογροθιά, στιλέτο και ρόπαλο συνελήφθη από το Λιμενικό στο Πειραιά - 13/07/2022

Δε μας φτάνουν τα επεισόδια που έχουμε συχνά – πυκνά με τα «μπουμπούκια» των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που έχουν μετατρέψει Χανιά, Αλεξανδρούπολη κ.α σε παλιά Τρούμπα, έχουμε τώρα και τα «Γαλλάκια». Σύμφωνα με πληροφορίες, «Λεγεωνάριος» που κυκλοφορούσε στην Ύδρα με σιδερογροθιά, στιλέτο και ρόπαλο συνελήφθη από το Λιμενικό στο Πειραιά μια μέρα μετά από επεισόδιο που προκάλεσε στην Ύδρα. Ο συλληφθείς είναι στρατιωτικός της Λεγεώνας των Ξένων, κάτοικος Γαλλίας, ο οποίος χθες το βράδυ προξένησε υλικές ζημιές σε μπαρ στην Ύδρα, ενώ προέβη και σε χειροδικία εναντίον υπαλλήλου του συγκεκριμένου μπαρ, καθώς και σε άλλα άτομα που πήγαν να τους χωρίσουν.

Στη συνέχεια, έφυγε από το μπαρ χωρίς να συλληφθεί και εντοπίστηκε σήμερα κατά την αποβίβασή του από το Flying Cat, που έκανε το δρομολόγιο Ύδρα-Πειραιάς από στελέχη του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Λεγεώνα των Ξένων - Γαλλία
Φώτο Αρχείου / Λεγεώνα των Ξένων – Γαλλία

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η Λεγεώνα των Ξένων είναι μέρος των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων από το 1830. Αποτελεί δε καταφύγιο κάθε εγκληματικού στοιχείου από όλο τον πλανήτη με αντάλλαγμα μισθό και γαλλική υπηκοότητα. Είναι μισθοφορικός στρατός που αξιοποιείται από τη «Γαλλική Δημοκρατία» για επεμβάσεις όπου γης. Ειδικά την περίοδο της Γαλλικής Αποικιοκρατίας ήταν ο σφαγέας των λαών της Ινδοκίνας, Βορείου Αφρικής, Σαχέλ και Μέσης Ανατολής κ.α. Μετά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο κατετάγησαν μαζικά στη Λεγεώνα των Ξένων Ναζί στρατιωτικοί. Σήμερα δρα κυρίως στις χώρες του Σαχέλ σαν «αντιτρομοκρατική δύναμη». Οι καταγγελίες για επεισόδια μέχρι εγκλήματα στις πόλεις της Νότιας Γαλλίας, όπου εδρεύει και ζουν οι «στρατιωτικοί» της, είναι καθημερινά σχεδόν.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Στη σύλληψη ενός 25χρονου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, για παράβαση του Ν.2168/93 ”περί όπλων” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με Ν.4678/20 καθώς και για παράβαση των άρθρων 308 (Απλή Σωματική Βλάβη), 361 (Εξύβριση), 333 (Απειλή) και 378 (Φθορά ξένης ιδιοκτησίας) του Π.Κ..

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον λιμένα Πειραιά, για πράξεις που τελέστηκαν στη νήσο Ύδρα, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ταξιδιωτικό του σάκο, βρέθηκαν στην κατοχή του τα κάτωθι:

  • ένα στιλέτο με λάμα μήκους 8,5 εκ.
  • μία σιδερογροθιά και
  • μία πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ευρήματα.


Μάλλον για το συγκεκριμένο «μπουμπούκι» δεν θα μάθουμε πόσα αυγά έφαγε στη χώρα μας…

Με πληροφορίες από Φωνή Λ.Σ και Limenikanea

Δείτε ακόμα...