Υεμένη: Ογκώδης διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στη Σαναά

Ένα τεράστιο πλήθος Υεμενιτών συμμετείχε σήμερα σε μια πορεία αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης που ελέγχεται από τους Χούθι.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων, οι Χούθι οργανώνουν κάθε εβδομάδα διαδηλώσεις στη Σαναά. Επίσης, πολλαπλασιάζουν τις επιθέσεις τους σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και ανέλαβαν την ευθύνη για εκτοξεύσεις πυραύλων που αναχαιτίστηκαν στη ζώνη αυτή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούθι, τον Μοχάμαντ ’Αμπντελ Σαλάμ, η σημερινή διαδήλωση ήταν «η μεγαλύτερη» που έχει γίνει μέχρι τώρα. «Συμμετείχαν εκατομμύρια άνθρωποι», υποστήριξε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα υπέρ των Παλαιστίνιων. Το πλήθος φώναζε «Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ». Ένας φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι είδε ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τους διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων οπλοφορούσαν.

Ογκώδεις διαδηλώσεις οργανώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε ακόμα...