Υεμένη: Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δέχτηκε επίθεση στα ανοιχτά του ’Αντεν

Δορυφορική εικόνα / Ανατολική Μεσόγειο - Ερυθρά Θάλασσα - Κόλπος του Άντεν - Αραβική Θάλασσα - Περσικός Κόλπος
Δορυφορική εικόνα / Ανατολική Μεσόγειο – Ερυθρά Θάλασσα – Κόλπος του Άντεν – Αραβική Θάλασσα – Περσικός Κόλπος

Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, υπό σημαία Λιβερίας, δέχτηκε επίθεση σήμερα ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Υεμένης, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey.

Το πλοίο αυτό που είναι καταχωρημένο ως εκμεταλλευόμενο από την ισραηλινή εταιρεία ZIM Integrated Shipping Services, ενδέχεται όμως να μην της ανήκει πλέον γιατί δεν είναι καταγεγραμμένο σε άλλες ανοιχτές πηγές, πρόσθεσε η Ambrey. Είχε αποπλεύσει από τη Σιγκαπούρη και κατευθυνόταν στο Τζιμπουτί. Το όνομά του δεν ανακοινώθηκε.

Η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 88 μιλίων νοτιοανατολικά του ’Αντεν, σύμφωνα με την Ambrey, που κάνει λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «χτυπήθηκε και εξέπεμψε σήμα κινδύνου». Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο εάν έχει πληγεί απευθείας από κάποιον πύραυλο ή αν υπέστη ζημιές λόγω κοντινών εκρήξεων.

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Το φορτηγό πλοίο Rubymar βυθίστηκε την Παρασκευή, το πρώτο αφ’΄ ότου οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους, τον περασμένο Νοέμβριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Δείτε ακόμα...