Υεμένη: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισχυρή έκρηξη

Υεμένη: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισχυρή έκρηξη
(Φωτό αρχείου) / Πηγή: TWITTER

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε  σε πρατήριο καυσίμων στην επαρχία Αμπιάν στη νότια Υεμένη. Οι αρχές θεωρούν πως πρόκειται για βομβιστική επίθεση, μια από τις πολλές που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην επαρχία Αμπιάν και αποδίδονται στην τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua ότι από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το πρατήριο καυσίμων και προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές σε παρακείμενα κτήρια και σταθμευμένα οχήματα.

Οι αρχές θεωρούν πως πρόκειται για βομβιστική επίθεση, μια από τις πολλές που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην επαρχία Αμπιάν και αποδίδονται στην τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ).

Η συγκεκριμένη οργάνωση θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα παρακλάδια της Αλ Κάιντα και δραστηριοποιείται στην Υεμένη εδώ και χρόνια, εκμεταλλευόμενη τον εμφύλιο πόλεμο στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...