Υγειονομικοί ΗΠΑ: Θα δούμε COVID-26 και COVID-32 αν δε βρούμε την προέλευση της COVID-19

ινδία κορονοϊός
Πηγή: Twitter/ Aljazeera

Στην ανάγκη να βρεθεί η προέλευση του κορονοϊού προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες πανδημίες αναφέρθηκαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Το να μην έχεις πλήρη τεχνογνωσία όσον αφορά στην προέλευση της πανδημίας αποτελεί κίνδυνο για μελλοντικές πανδημίες, σύμφωνα με τον έναν εκ των επικεφαλής του Κέντρου για την Ανάπτυξη Παιδικών Εμβολίων του Τέξας, Πίτερ Χότεζ.

«Θα υπάρξουν οι Covid-26 και Covid-32, εκτός εάν καταλάβουμε πλήρως την προέλευση του Covid-19« δήλωσε στο NBC.

O Χότεζ πρόσθεσε επίσης ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν μακροχρόνια έρευνα στην Κίνα και να συλλέξουν δείγματα αίματος από ανθρώπους και ζώα, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Κίνα για να επιτρέψει την έρευνα.

Σημειώνεται, πως από τη στιγμή που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για εντοπισμό της προέλευσης της COVID-19, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι η έρευνα για την προέλευση της πανδημίας «δηλητηριάστηκε από την πολιτική».

Ενώ οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η πανδημία προήλθε από εργαστήριο στη Γουχάν, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι η προέλευση του ιού δεν έχει εντοπιστεί αλλά δεν ήταν πιθανή μια διαρροή από εργαστήριο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιτζιάν καταδίκασε τις προσπάθειες έρευνας της κυβέρνησης Μπάιντεν ως απόπειρα σε «στιγματισμό, πολιτική χειραγώγηση και μετακύλισης ευθύνης».

Η συζήτηση σχετικά με την προέλευση της πανδημίας πυροδοτήθηκε ξανά μετά από δημοσίευμα των Wall Street Journal που ανέφερε ότι τρεις ερευνητές από το Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν ζήτησαν νοσοκομειακή περίθαλψη για συμπτώματα που έμοιαζαν με τον κορονοϊό από τον Νοέμβριο του 2019.

Βλέπουμε και σε αυτό το πεδίο να ξετυλίγονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ τους οξύνεται σε όλα τα επίπεδα με τους λαούς να θέτονται σε μεγάλους κινδύνους.

Με πληροφορίες από sputnik.gr

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...