Υγειονομικοί Κοζάνης: Διεκδικούν ΜΕΘ με προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού κι επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Νοσοκομείο Κοζάνης
Φώτο αρχείου / Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης / Πηγή: Eurokinissi

Η Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρου Υγείας Σιάτιστας δημοσίευσε σχόλιο με αφορμή τις επίσημες ανακοινώσεις για τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Γ.Ν. Κοζάνης. Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι τα έκτακτα μέτρα που πήρε το Υπουργείο σε καμιά δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός εξειδικευμένου τμήματος, όπως είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ενώ, τέλος, καλεί το λαό της περιοχής, μαζί με τους υγειονομικούς, να μη σταματήσει να διεκδικεί ΜΕΘ, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, με προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού καθώς και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρου Υγείας Σιάτιστας:

Σχόλιο της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών ΓΝ Κοζάνης και ΚΥ Σιάτιστας με αφορμή τις επίσημες ανακοινώσεις για τη λειτουργία της ΜΕΘ

Εδώ που φτάσαμε με την εξέλιξη της πανδημίας,

Εδώ που φτάσαμε με την εγκληματική κρατική ευθύνη και την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προστασίας του πληθυσμού,

Εδώ που φτάσαμε με τις διαχρονικές ευθύνες της 3ης ΥΠΕ και τη γύμνια των δομών υγείας της περιοχής μας,

Εδώ που φτάσαμε με τις διαχειριστικές λογικές συντήρησης της υπάρχουσας κατάστασης από πλευράς διοικήσεων,

Η λειτουργία της ΜΕΘ Γ.Ν. Κοζάνης με τον τρόπο που ανακοινώθηκε, δηλαδή με αποσπάσεις συναδέλφων από άλλα τμήματα και με μόλις έναν εξειδικευμένο εντατικολόγο αποτελεί “λύση” έκτακτης ανάγκης.

Σαφώς και μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των πιο επιβαρυμένων covid ασθενών και να αποσυμφορήσει ως ένα βαθμό την παθολογική κλινική, σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός εξειδικευμένου τμήματος, όπως είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο λαός της περιοχής, μαζί με τους υγειονομικούς, να μη σταματήσουν να διεκδικούν ΜΕΘ στο ύψος των σύγχρονων αναγκών με προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού!

Και ταυτόχρονα, λόγω των έκτακτων αναγκών, ουσιαστική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα!

Κοζάνη, 3/12/2020

Δείτε ακόμα...