Υπερψηφίστηκε χθες απ’ τη ΝΔ η αποζημίωση των κλινικαρχών και υποχρεωτικότητα των τεστ

EUROKINISSI

Υπερψηφίστηκαν από τη ΝΔ το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και η τροπολογία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή. Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και απείχε από την ψηφοφορία της κυβερνητικής τροπολογίας, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη τη διαδικασία. Δεν έγινε δεκτή η τροπολογία του ΚΚΕ για τους μαθητές των ΕΠΑΣ, μαθητείας ΟΑΕΔ.

Την αποζημίωση των κλινικαρχών και την υποχρεωτικότητα των τεστ σε εργαζόμενους συγκεκριμένων κλάδων προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε λίγο πριν την ψήφισή της.

Συγκεκριμένα το άρθρο 1 προβλέπει, μεταξύ άλλων, «αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων που δεσμεύθηκαν αναγκαστικά για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών δημόσιας υγείας, από την έξαρση του κορονοϊού COVΙD-19» και πως «η αποζημίωση του πρώτου εδαφίου είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη». Συνεπώς, είναι με το αζημίωτο η περιβόητη συνεισφορά των κλινικαρχών που διασφαλίζουν τα κέρδη τους σε καιρό πανδημίας!

Για τα τεστ η τροπολογία στο άρθρο 5 υπό τον τίτλο «Υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος για τον κορονοϊό Covid-19» αναφέρει:

«Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορονοϊού Covid-19, η έλλειψη του οποίου διαπιστώνεται με απόφαση του υπουργού Υγείας, και σε κάθε περίπτωση έως την 31η.7.2021 δύναται να ορίζεται, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας και του κατά περίπτωση συναρμόδιου υπουργού, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας κατά του κορονοϊού COVID-19, ως προϋπόθεση προσέλευσης στον τόπο παροχής εργασίας ή άσκησης του λειτουργήματος των εν γένει απασχολουμένων, η προηγούμενη διαπίστωση, μετά από διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό Covid-19, ότι ο απασχολούμενος δεν έχει βρεθεί θετικός σε δοκιμασία διαγνωστικού ελέγχου. Η υποχρέωση αυτή μπορεί να προβλέπεται για εργαζόμενους που απασχολούνται ιδίως στους κλάδους του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών (χερσαίων, ακτοπλοϊκών και αερομεταφορών) και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, ως εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...