ΥΠΕΘΑ: Απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για την διενέργεια των rapid tests στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΟΕΣ

Με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) ζήτησε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τα rapid tests που οφείλουν να διενεργούν μια φορά τη βδομάδα οι ανεμβολίαστοι στρατιωτικοί να διενεργούνται δωρεάν και μέσα στις υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το αίτημα αυτό προωθήθηκε από βουλευτές του ΚΚΕ, με ερώτησή τους στη Βουλή των Ελλήνων, επί της οποίας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως ισχυρίζεται η Π.Ο.Ε.Σ., απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση και να απαντήσει ευθέως προς τα χιλιάδες ανεμβολίαστα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δηλαδή, όπως λέει η Π.Ο.Ε.Σ., ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν απάντησε εάν θα αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διενεργήσει δωρεάν τα rapid tests και του θέτει νέα ερωτήματα, ένα από τα οποία είναι και εάν τελικώς το μέτρο της υποχρεωτικής και με καταβολή αντιτίμου διενέργειας rapid tests σε ιδιωτικούς φορείς υγείας από τους στρατιωτικούς είναι εισπρακτικό ή όχι, αφού στο ίδιο Υπουργείο (το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) οι ανεμβολίαστοι οπλίτες θητείας διενεργούν τα απαιτούμενα rapid tests στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Με το γεγονός αυτό η Π.Ο.Ε.Σ. αναδεικνύει τη διαφορετική αντιμετώπιση, για ακόμη μία φορά, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

ΘΕΜΑ    :    Δωρεάν Διενέργεια Rapid Tests στις/στους Στρατιωτικούς

ΣΧΕΤ    :    α.    Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1087/25.8.2021 έγγραφό μας
        β.    Ερώτηση 8611/27.8.2021 της ΒτΕ (ΚΚΕ)
        γ.    Απάντηση Φ.900α/3225/17969/20.9.2021 της ΒτΕ (ΥΕΘΑ)

Κε Υπουργέ.

    Με το (α) σχετικό έγγραφό μας σάς ζητήσαμε να παρέμβετε και να στηρίξετε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που για οποιοδήποτε προσωπικό τους λόγο παραμένουν ανεμβολίαστα, ώστε με εντολή σας προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αφ΄ ενός τα rapid tests, που καλούνται πλέον να διενερ-γήσουν υποχρεωτικώς και μόνο με καταβολή αντιτίμου σε ιδιωτικά καταστήματα, να διενεργούνται δωρεάν από την Υπηρεσία και αφ΄ ετέρου να διενεργούνται πρωτί-στως από όλες τις υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Με τη (β) σχετική ερώτησή τους, κ.κ. βουλευτές του ΚΚΕ έφεραν το αίτημά μας, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή των Ελλήνων, επί του οποίου εσείς, με τη (γ) όμοια, για μια ακόμη φορά αποφεύγετε να απαντήσετε με ένα ειλικρινές «ΝΑΙ» ή »ΟΧΙ» στην ευθεία ερώτηση που σας απηύθυναν: «προτίθεται με εντολή σας το ΥΠΕΘΑ να διενεργεί τα απαιτούμενα rapid tests δωρεάν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στις υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων ή όχι;» ώστε εν συνεχεία να ενημερωθούν οι χιλιάδες ανεμβολίαστες/οι συναδέλφισσές/άδελφοί μας, αφού, αντ΄ αυτού, απαντήσατε σε ποιες περιπτώσεις προβλέπεται η δωρεάν αυτή διενέργεια, που έτσι κι αλλιώς θεωρούμε ότι το γνώριζαν οι κ.κ. βουλευτές αλλά και το σύνολο των στελεχών των ΕΔ.

    Και το οξύμωρο βέβαια της υπόθεσης κε Υπουργέ, το οποίο γεννά εύλογα ερωτηματικά για το σκοπό της επιβολής του μέτρου της υποχρεωτικής και έναντι αμοιβής διενέργειας rapid tests σε ιδιωτικά καταστήματα είναι το γεγονός ότι η υποχρεωτικότητα αυτή φέρεται, όπως μας ενημέρωσαν, να μην εφαρμόζεται και καλώς γίνεται, στους ανεμβολίαστους οπλίτες θητείας, οι οποίοι καλούνται να διενεργήσουν τα rapid tests στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Χώρας δωρεάν, αλλά μόνο και με την απειλή πειθαρχικών και διοικητικών μέτρων στα μόνιμα στελέχη.

    Και βέβαια τα ερωτήματα που τίθενται και οφείλετε με ειλικρίνεια να απαντήσετε είναι:

  • τελικώς το αποτέλεσμα από δωρεάν διενέργεια rapid tests που διενερ-γούνται σε δημόσιους φορείς υγείας δεν είναι ισχυρό και αξιόπιστο, αλλά των ιδιωτι-κών και έναντι (υποχρεωτικώς) αντιτίμου είναι και εξ αυτού του λόγου ωθείτε τα μόνιμα στελέχη στην καταβολή αντιτίμου;
  • γιατί υφίσταται η διαφοροποίηση των οπλιτών θητείας έναντι των μονί-μων στελεχών;
  •  τελικώς το θέμα είναι εισπρακτικό ή προφύλαξης της δημόσιας υγείας;
  •  θα υποστηρίξετε το προσωπικό σας; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Δείτε ακόμα...